Eerste beeld godheid Vulcan in 'American Gods'

Eerste beeld godheid Vulcan in American Gods

Bekijk de god van metaalbewerking!

Jim Pedd, 24 december 2016 om 17:18

Er is een nieuwe foto vrijgegeven van Bryan Fullers American Gods. Op het beeld zien we niemand minde dan godheid Vulcan, die bedacht werd door schrijver Neil Gaiman en als toevoeging aan het godenpantheon dient. Showrunner Michael Green was de verkeerdste niet en vertelde ook wat over het personage.
“Hij is een geheel nieuwe toevoeging die voortkomt uit een ervaring van Neil. Hij ging naar een klein stadje in Alabama, waar hij een beeld van Vulcan zag. Het was een staalstad, en, zoals hij het verhaal vertelde, was er een fabriek waar een reeks ongelukken gebeurde, waarbij mensen om het leven kwamen. Ze bleven gebeuren, en er was iemand die had uitgerekend dat het goedkoper zou zijn om de families van slachtoffers te betalen, dan de fabriek te sluiten om hem helemaal te repareren. Dus dat zag hij als een mogelijke definitie van opoffering.”

Vulcan is dan ook een god van vuur en metaalbewerking, die in de moderne wereld de god van geweren is. “Hij is de god van vulkanen, van de staaloven en een moderne versie van wat een goed kan doen. We praatten over Amerika’s obsessie met geweren en, als je een geweer in je hand hebt, is het een soort minivulkaan en daar zagen wij een personage in,” aldus Fuller.

De rol van Vulkan wordt gespeeld door Corbin Bernsen. Op de foto wordt hij vergezeld door Mr. Wednesday (Ian McShane) en Shadow Moon (Ricky Whittle).

Bron: EW

Lees meer over: American Gods, Neil Gaiman, Bryan Fuller, Michael Green, Corbin Bernsen, Ian McShane, Ricky Whittle

Informatie over de serie: American Gods

Populair nieuws