search

Ons nieuws van zaterdag 24 december 2016

Eerste beeld godheid Vulcan in 'American Gods'
Series / Foto's

Eerste beeld godheid Vulcan in 'American Gods'

Bekijk de god van metaalbewerking!

Er is een nieuwe foto vrijgegeven van Bryan Fullers American Gods. Op het beeld zien we niemand minde dan godheid Vulcan, die bedacht werd door schrijver Neil Gaiman en als toevoeging aan het godenpantheon dient. Showrunner Michael Green was de verkeerdste niet en vertelde ook wat over het personage.

"Hij is een geheel nieuwe toevoeging die voortkomt uit een ervaring van Neil. Hij ging naar een klein stadje in Alabama, waar hij een beeld van Vulcan zag. Het was een staalstad, en, zoals hij het verhaal vertelde, was er een fabriek waar een reeks ongelukken gebeurde, waarbij mensen om het leven kwamen. Ze bleven gebeuren, en er was iemand die had uitgerekend dat het goedkoper zou zijn om de families van slachtoffers te betalen, dan de fabriek te sluiten om hem helemaal te repareren. Dus dat zag hij als een mogelijke definitie van opoffering."

Vulcan is dan ook een god van vuur en metaalbewerking, die in de moderne wereld de god van geweren is. "Hij is de god van vulkanen, van de staaloven en een moderne versie van wat een goed kan doen. We praatten over Amerika's obsessie met geweren en, als je een geweer in je hand hebt, is het een soort minivulkaan en daar zagen wij een personage in," aldus Fuller.

De rol van Vulkan wordt gespeeld door Corbin Bernsen. Op de foto wordt hij vergezeld door Mr. Wednesday (Ian McShane) en Shadow Moon (Ricky Whittle).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kurt Sutter over mogelijke prequel 'Sons of Anarchy'
Series / Nieuws

Kurt Sutter over mogelijke prequel 'Sons of Anarchy'

Hij heeft veel plannen voor de franchise.

Sons of Anarchy was een populaire serie op FX, die zeven jaar liep. De show was succesvol genoeg om een spin-off te krijgen in de vorm van Mayans MC. Showrunner en bedenker Kurt Sutter heeft nu een idee voor nog een serie. Die zou zich af gaan spelen tijdens de dagen van de First Nine, de negen mannen die de motorclub na terugkeer uit Vietnam oprichtten.

In een interview vertelde Sutter hoe hij kijkt naar de franchise. "We vinden wel een manier om misschien wat dieper in te gaan op John Tellers manuscript, mochten we het geluk hebben door te kunnen gaan. En wat ik zou doen, maar niet direct, is dat gebruiken als lanceerpunt voor een prequel. Die voor mij dan iets eenmaligs zou vormen, misschien tien afleveringen, dus geen traditionele serie. En of we dat doen tussen seizoenen van Mayans weet ik niet zeker, maar het zou kunnen gebeuren. Ik denk dat het in Vietnam zou beginnen met John Teller en Piney Winston en zou laten zien hoe zij terugkeren naar Amerika. Idealiter zou in elke aflevering een nieuw lid zich bij de club voegen… En op dat punt kan Gemma zich bij hen voegen, net voordat Jax geboren wordt."

Eerst is het echter de beurt aan Mayans MC, een spin-off die zich na de gebeurtenissen in Sons of Anarchy af zal spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Fuller ziet miniserie 'Hannibal' wel zitten
Series / Nieuws

Bryan Fuller ziet miniserie 'Hannibal' wel zitten

Als onregelmatig terugkerend fenomeen.

Hannibal van producent Bryan Fuller blijft een van de best ontvangen moderne series. Maar na drie seizoenen kwam de serie al tot een eind; er waren gewoon niet genoeg kijkers. Het laatste seizoen bracht een apart verhaal, waarin de relatie van Will (Hugh Dancy) en Hannibal (Mads Mikkelsen) nieuwe dimensies kreeg. Het einde van de show was een (letterlijke) cliffhanger.

Voor Fuller vormt die cliffhanger aanleiding voor een nieuwe reeks. Hij hoopt zelfs dat de show regelmatig terug kan keren. "Ik denk dat er nog veel interessante invalshoeken zijn om te verkennen in de televisieserie. Ik hoop dat we het verhaal mogen vertellen… Ik denk dat, in het ideale geval voor de cast, het als miniserie terug zou keren. Met 6 of 8 afleveringen per keer. Die dan op onregelmatige basis gemaakt worden."

Een paar jaar geleden had dat niet heel realistisch geleken, maar met alle reboots van oude series, zou het zomaar kunnen. Zien jullie meer [i]Hannibal[/i ]wel zitten, of is het prima dat de serie tot een einde is gekomen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.