'Modern Family' krijgt twee extra seizoenen

Modern Family krijgt twee extra seizoenen

Met fikse salarisverhogingen voor de castleden.

Jim Pedd, 12 mei 2017 om 12:21

Komedieserie Modern Family is verlengd met nog eens twee seizoenen. Dit laat televisiezender ABC weten. De show krijgt dus een negende en tiende seizoen en de cast krijgt ook flinke salarisverhogingen. Yahoo meldt dat de castleden allemaal flink wat extra betaald krijgen per aflevering.
De volwassen acteurs krijgen elk 500.000 dollar per aflevering voor de volgende twee seizoenen. Op dit moment is hun salaris nog 350.000 dollar per aflevering, dus de verhoging is erg hoog. Wat de kindacteurs betreft, is nog niet zeker hoe hun salarissen ervoor komen te staan, daar wordt nog over onderhandeld. Alleen al aan de zes volwassen hoofdrolspelers is zender ABC daarmee per seizoen 66 miljoen dollar kwijt.

Showrunner Steve Levitan laat tegenover Variety weten zin te hebben in de nieuwe seizoenen. “Over ongeveer een maand gaan de schrijvers zich verzamelen en beginnen we het nieuwe seizoen met een grote ‘wat nu?’,” aldus Levitan.

In 2012 was er nog ruzie tussen de castleden en de zender. Toen wilden ze al fikse salarisverhogingen wegens het gigantische succes van de serie. Die trekt in de Verenigde Staten alleen al 7 miljoen kijkers per aflevering.

Lees meer over: Modern Family, ABC, Verlenging, Nieuw seizoen, Steve Levitan

Informatie over de serie: Modern Family

Populair nieuws