search

Ons nieuws van vrijdag 12 mei 2017

Starzs-serie 'American Gods' krijgt tweede seizoen!!
Series / Nieuws

Starzs-serie 'American Gods' krijgt tweede seizoen!!

De eerste twee afleveringen van het eerste seizoen werden door zowel critici als publiek uitermate goed ontvangen.

Het komt niet echt als een verrassing, maar Starz heeft officieel aangekondigd dat de serie American Gods een tweede seizoen zal krijgen. De eerste aflevering van het eerste seizoen werd op 30 april uitgezonden, en kon rekenen op lovende kritieken en uitstekende kijkcijfers. De serie van Bryan Fuller en Michael Green is gebaseerd op het bekroonde boek van Neil Gaiman uit 2001.

Ian McShane en Ricky Whittle spelen de hoofdrollen in de mythologische dramaserie met fantasy-elementen. De eerste afleveringen kon in Amerika rekenen op meer dan vijf miljoen kijkers. En alhoewel er nog niet bekend is gemaakt uit hoeveel afleveringen het tweede seizoen zal bestaan, kunnen we op zijn minst rekenen op acht afleveringen, net als in het eerste seizoen.

Met het eerste seizoen zou ongeveer een derde van het boek zijn verfilmd, waardoor er dus nog genoeg materiaal overblijft. Het tweede seizoen wordt ergens in het midden van 2018 verwacht,

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gotham' krijgt vierde seizoen
Series / Nieuws

'Gotham' krijgt vierde seizoen

De Batman-prequel gaat verder.

Gotham, de prequelserie op Batman van zender FOX heeft nog vijf afleveringen te gaan in het derde seizoen. Nu blijkt dat de serie daarna in elk geval verder gaat: er komt namelijk een vierde seizoen. Daar is ook meer dan genoeg ruimte voor: de personages beginnen zich te ontwikkelen en er zijn steeds meer uitgebreide verhaallijnen.

Centraal in de serie staat de jonge Bruce Wayne (David Mazouz), die net weeskind geworden is. Butler Alfred Pennyworth (Sean Pertwee) is verantwoordelijk voor zijn opvoeding, en ondertussen is er James Gordon (Ben McKenzie) die net komt kijken bij de politiemacht van Gotham.

Opmerkelijk aan de serie, is het aantal schurken uit de Batman-comics dat al onthuld is. Desondanks blijft de serie populair, en beweegt die langzaam richting een moment dat Bruce Wayne actief kan worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Modern Family' krijgt twee extra seizoenen
Series / Nieuws

'Modern Family' krijgt twee extra seizoenen

Met fikse salarisverhogingen voor de castleden.

Komedieserie Modern Family is verlengd met nog eens twee seizoenen. Dit laat televisiezender ABC weten. De show krijgt dus een negende en tiende seizoen en de cast krijgt ook flinke salarisverhogingen. Yahoo meldt dat de castleden allemaal flink wat extra betaald krijgen per aflevering.

De volwassen acteurs krijgen elk 500.000 dollar per aflevering voor de volgende twee seizoenen. Op dit moment is hun salaris nog 350.000 dollar per aflevering, dus de verhoging is erg hoog. Wat de kindacteurs betreft, is nog niet zeker hoe hun salarissen ervoor komen te staan, daar wordt nog over onderhandeld. Alleen al aan de zes volwassen hoofdrolspelers is zender ABC daarmee per seizoen 66 miljoen dollar kwijt.

Showrunner Steve Levitan laat tegenover Variety weten zin te hebben in de nieuwe seizoenen. "Over ongeveer een maand gaan de schrijvers zich verzamelen en beginnen we het nieuwe seizoen met een grote 'wat nu?'," aldus Levitan.

In 2012 was er nog ruzie tussen de castleden en de zender. Toen wilden ze al fikse salarisverhogingen wegens het gigantische succes van de serie. Die trekt in de Verenigde Staten alleen al 7 miljoen kijkers per aflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Sigourney Weaver de leider van The Hand?
Series / Nieuws

Is Sigourney Weaver de leider van The Hand?

Het heeft er alle schijn van.

Er zijn weinig details over Sigourney Weavers grote schurk in The Defenders. Buiten haar naam - Alexandra - is er weinig bekend over haar motivaties. Behalve dat ze - en dat weten we dankzij de trailer - de Defenders helemaal kapot wil maken. Geruchten over de reden zijn er genoeg. Maar nu is er nog een detail.

Kostuumontwerper Stephanie Maslansky lijkt tijdens een interview met International Business Times bevestigd te hebben dat Alexandra de leider van de Hand is. "Ik denk dat ze duidelijk een slechterik is, en ze is het hoofd van een oeroude organisatie die uit de comics komt. Ik hoop dat haar kleding die oudheid reflecteert. Ik hoop ook niet teveel gezegd te hebben. Ik hoop niet dat Marvel achter me aan komt."

Er zijn twee 'oude' organisaties in de series. Allereerst hebben we The Hand, die we in Daredevil voor het eerst zagen. Daarin bleek dat Stick, de oude mentor van Matt Murdock (Charlie Cox) hem wilde gebruiken in de strijd tegen de Hand. En Stick was juist lid van een andere organisatie, even oud: The Chaste.

Vanaf 18 augustus 2017 op Netflix te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donald Glover maakt animatieserie 'Deadpool'
Series / Nieuws

Donald Glover maakt animatieserie 'Deadpool'

De Merc with a Mouth komt naar FXX.

FXX heeft vandaag aangekondigd dat Marvel Television en FX Productions gaan werken aan een nog onbetitelde serie rond Deadpool. Het moet een volwassen actiekomedie worden, waarvan het eerste seizoen tien afleveringen krijgt. Donald Glover, Golden Globe-winnaar met Atlanta, is samen met Stephen Glover de showrunner.

De serie wordt geproduceerd door Jeph Loeb en Jim Chory, en zal in 2018 in première gaan. Nick Grant, hoofd programming bij FX, vertelt het volgende over de serie: "Donald Glover is een ongelofelijk getalenteerd en veelzijdig kunstenaar, die de nog onbetitelde Marvel-serie rond Deadpool tot leven zal brengen, met dezelfde intense en bijzondere visie die hij toonde bij Atlanta. Met het succes van Legion, kijken we ernaar uit weer samen te werken met Marvel Television om een gedurfde en geheel originele serie te mogen maken."

Jeph Loeb voegde daaraan toe: "Hoe leuk zal dit worden? Deadpool, Donald en FX -een perfecte match voor de Merc with the Mouth! We zijn blij dat onze relatie met FX begon met Legion en voortduurt met wat een baanbrekende serie zal worden in volwassen animatie."

Het personage Deadpool debuteerde in 1991 en is een van de populairste Marvel-helden die er zijn. In de X-Men films wordt hij gespeeld door Ryan Reynolds, voor wie er in 2018 een vervolg verschijnt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.