'Game of Thrones' S7 heeft veel hoger tempo

Game of Thrones S7 heeft veel hoger tempo

En de Night's King kijkt toe op een nieuwe poster...

Jim Pedd, 24 mei 2017 om 11:54

Het zevende seizoen van HBO-serie Game of Thrones zal op 16 juli van start gaan. De fantasyserie krijgt nog maar dertien afleveringen en heeft nog veel af te ronden. De conclusie van veel fans - dat de show dus een hoger tempo zou krijgen - blijkt te kloppen. Castleden spraken met Entertainment Weekly en vertelden dat de boel heel erg snel voortbeweegt.
Zo vertelde Nikolaj Coster-Waldau, die de rol van Jaime Lannister speelt, het volgende: “Ik dacht, ‘Zo snel al? Nu!? Wat!?’ Ik heb het gevoel dat ik in een ander tempo zit. Alles gaat sneller dan ik gewend ben. Veel dingen die normaliter een seizoen duren, gebeuren nu in één aflevering.”

Waaraan Kit Harington toevoegde: “Dit seizoen is anders dan de rest, omdat het sneller richting het einde gaat. Veel dingen komen samen en een boel zaken gebeuren sneller dan je gewend bent van Thrones. Het is zo anders dan wat mensen gewend zijn. Dus dat is behoorlijk spannend!”

Ook showrunner D.B. Weiss belooft een verhoogd tempo: “De zaken bewegen sneller dit seizoen, want in deze wereld is de oorlog waar iedereen op heeft gewacht eindelijk gearriveerd. De conflicten die de afgelopen zes jaar opgebouwd zijn, beginnen eindelijk en dat geeft een gevoel van urgentie die de personages sneller doet werken.”

Toch is er genoeg ruimte voor personage-ontwikkeling, volgens co-showrunner David Benioff: “Lange tijd hebben we het gehad over de oorlogen die zouden komen. Nou die oorlog is er. Dus het gaat erom dat we een balans moeten vinden tussen het vertellen van het verhaal, zonder dat het gehaast gaat voelen. Je wil de personages alle ruimte geven om zich te ontwikkelen. En alle personages die overgebleven zijn, zijn belangrijk. Zelfs de personages die ooit als weinig belangrijk begonnen, zijn nu van groot belang.”

Een van de redenen waarom de boel sneller zal gaan, ligt bij de Night’s King. Die schurk zal vermoedelijk snel aanvallen, want HBO heeft nog onderstaande motion poster vrijgegeven.


Bron: EW

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Nikolaj Coster Waldau, Kit Harington, DB Weiss, David Benioff

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws