search

Ons nieuws van woensdag 24 mei 2017

Oorlog in eerste trailer 'Game of Thrones' S7
Series / Trailer

Oorlog in eerste trailer 'Game of Thrones' S7

Overal vijanden, en dan vooral de White Walkers.



Vijanden in het oosten, vijanden in het westen, vijanden in het zuiden en vijanden in het noorden. Cersei (Lena Headey) somt de problemen waar ze voor staat even op in de eerste echte trailer voor het zevende seizoen van HBO-hit Game of Thrones. Veel onthullen de beelden niet, behalve dat het zeven afleveringen tellende seizoen bijzonder veel actie krijgt.

De verschillende personages die we gaan volgen komen voor grote uitdagingen te staan, waarbij Davos (Liam Cunningham) goed uitlegt wat er speelt: iedereen moet samenwerken, anders is er uiteindelijk geen winnaar van de oorlog om de IJzeren Troon. Want de grote oorlog staat op het punt te uit te breken, brengt Jon Snow (Kit Harington) in herinnering.

Afgezien daarvan zien we een paar mooie flitsen van veldslagen. Opmerkelijk genoeg ontbreken er echte beelden van de White Walkers, terwijl duidelijk is dat zij de komende twee seizoenen de grootste uitdaging voor Westeros vormen. De White Walkers staan namelijk op het punt om het continent binnen te vallen en daarvoor zullen de families die nu lijnrecht tegenover elkaar staan, moeten samenwerken. Duidelijk is ook dat Cersei daar niet voor open zal staan, dus dat het uiteindelijk aan gaat komen op Jon Snow en Daenerys (Emilia Clarke).

Op 16 juli gaat het zeven afleveringen tellende op een na laatste seizoen in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon kondigt nieuwe serie 'Hanna' aan
Series / Nieuws

Amazon kondigt nieuwe serie 'Hanna' aan

Het belooft alvast (opnieuw) een meeslepend verhaal te worden...

Geoffrey Ketels

Amazon heeft bekend gemaakt dat het een volledige order heeft geplaatst voor haar nieuwe serie 'Hanna'. De serie is gebaseerd op de film van 2011 met Saoirse Ronan in de hoofdrol.

De streamingdienst heeft groen licht gegeven voor een serie gebaseerd op de Joe Wright film 'Hanna' met Saoirse Ronan. Het script voor de serie zal worden geschreven door David Farr die eveneens mee verantwoordelijk was voor de oorspronkelijke film (als mede schrijver). Wright zelf is voor zover bekend helaas niet bij de reeks betrokken.

De gelijknamige film die verscheen in het jaar 2011 vertelde het meeslepende verhaal van een bijzonder, jong meisje die achterna wordt gezeten door een CIA agent. Tijdens haar avontuur moet ze proberen te achterhalen wie ze echt is. Marty Adelstein en Becky Clements zijn aangesteld als executive producers van de reeks samen met Scott Nemes en JoAnn Alfano van de NBCUniversal International Studios.

Was jij een fan van de film in 2011 en kijk je ook al uit naar de komst van deze gloednieuwe Amazon serie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' S7 heeft veel hoger tempo
Series / Nieuws

'Game of Thrones' S7 heeft veel hoger tempo

En de Night's King kijkt toe op een nieuwe poster...

Het zevende seizoen van HBO-serie Game of Thrones zal op 16 juli van start gaan. De fantasyserie krijgt nog maar dertien afleveringen en heeft nog veel af te ronden. De conclusie van veel fans - dat de show dus een hoger tempo zou krijgen - blijkt te kloppen. Castleden spraken met Entertainment Weekly en vertelden dat de boel heel erg snel voortbeweegt.

Zo vertelde Nikolaj Coster-Waldau, die de rol van Jaime Lannister speelt, het volgende: "Ik dacht, 'Zo snel al? Nu!? Wat!?' Ik heb het gevoel dat ik in een ander tempo zit. Alles gaat sneller dan ik gewend ben. Veel dingen die normaliter een seizoen duren, gebeuren nu in één aflevering."

Waaraan Kit Harington toevoegde: "Dit seizoen is anders dan de rest, omdat het sneller richting het einde gaat. Veel dingen komen samen en een boel zaken gebeuren sneller dan je gewend bent van Thrones. Het is zo anders dan wat mensen gewend zijn. Dus dat is behoorlijk spannend!"

Ook showrunner D.B. Weiss belooft een verhoogd tempo: "De zaken bewegen sneller dit seizoen, want in deze wereld is de oorlog waar iedereen op heeft gewacht eindelijk gearriveerd. De conflicten die de afgelopen zes jaar opgebouwd zijn, beginnen eindelijk en dat geeft een gevoel van urgentie die de personages sneller doet werken."

Toch is er genoeg ruimte voor personage-ontwikkeling, volgens co-showrunner David Benioff: "Lange tijd hebben we het gehad over de oorlogen die zouden komen. Nou die oorlog is er. Dus het gaat erom dat we een balans moeten vinden tussen het vertellen van het verhaal, zonder dat het gehaast gaat voelen. Je wil de personages alle ruimte geven om zich te ontwikkelen. En alle personages die overgebleven zijn, zijn belangrijk. Zelfs de personages die ooit als weinig belangrijk begonnen, zijn nu van groot belang."

Een van de redenen waarom de boel sneller zal gaan, ligt bij de Night's King. Die schurk zal vermoedelijk snel aanvallen, want HBO heeft nog onderstaande motion poster vrijgegeven.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Nieuwe Buren' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Nieuwe Buren' seizoen 2

Een prima uitgave van de RTL-serie.

Bedenker: Saskia Noort | Cast: Katja Schuurman (Rebecca Blok-Spaans), Thijs Römer (Steef Blok), Bracha van Doesburgh (Eva Nijhoff-van der Leek), Daan Schuurmans (Peter Nijhoff), Anneke Blok (Lilly Hoogstraten), Stefan de Walle (Jasper Hoogstraten), e.a. | Uitzending: 2014 - heden | Tv-zenders: RTL4

Nieuwe Buren is een van de vele series die RTL in eerste instantie voor Videoland en daarna voor de eigen zender maakte. De show is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Saskia Noort uit 2006 en vertelde in het eerste seizoen ongeveer hetzelfde verhaal. Nu de boel toe is aan het tweede seizoen - in Nederland vanaf nu op Dvd verkrijgbaar - zijn er geheel nieuwe verhalen die volgen op het boek.

In het tweede seizoen ziet alles er ogenschijnlijk nog hetzelfde uit in de Zonnewijk, maar de levens van de bewoners zijn behoorlijk overhoopgehaald. Nadat Eva ontwaakt uit haar coma, keert ze met geheugenverlies terug naar huis. Peter is voor onbepaalde tijd opgenomen in een tbs-kliniek en ook Steef keert voorlopig niet terug naar huis. Hij zit in de gevangenis, maar is niet van plan om zijn straf rustig uit te zitten. De nietsvermoedende Eva ontmoet ondertussen haar nieuwe buren Steffi en Lex, en hun kinderen; de 11-jarige Max en baby Roos. Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, maakt ze daar gebruik van en smeedt ze een plan om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.

De show scoort prima op de IMDb. Daar heeft de serie een 7,1 na 443 getelde stemmen en is het dus een prima scorend geheel. De show werd alleen niet heel goed bekeken, met maar 577.000 kijkers.



Dvd: Nieuwe Buren - Seizoen 2 | Aantal discs 3x Dvd | Speelduur: 10 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Engels | EAN: 8-711983-965454 | Met dank aan: Just Bridge Entertainment

De uitgave van dit tweede seizoen bestaat uit een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar een slipcover omheen. Het ziet er goed uit; de vier hoofdpersonen staan voorop en zien er niet heel blij uit. Zij worden overigens gespeeld door Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh, Fedja van Huet en Karina Smulders. Maak je de hoes open, tref je de drie schijven wat ongeïnspireerd op elkaar gestapeld aan. Dat vinden we jammer, de presentatie had iets aantrekkelijker gekund.

Video & audio
Net als het vorige seizoen, zijn de beelden van het tweede ook prima om naar te kijken. Het beeld is op deze Dvd-uitgave van goede kwaliteit, al is het geen Blu-ray versie. Kleuren zijn natuurlijk en realistisch. Wat de audio betreft is het iets beter, met een Dolby Digital 5.1 track die lekker vol uit de luidsprekers komt.

Conclusie
Ondanks dat er geen extra's zitten op deze uitgave van de RTL4-serie, is het een prima geheel geworden. Het enige minpunt vinden we zelf de presentatie van de Dvd-schijven. Verder ziet 't er goed uit. De serie krijgt overigens een derde seizoen, waarbij de jonge generatie een hoofdrol speelt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klassiek kostuum in tweede seizoen 'Iron Fist'?
Series / Nieuws

Klassiek kostuum in tweede seizoen 'Iron Fist'?

Als het aan Finn Jones ligt wel.

Marvels Netflix-serie Iron Fist deed het niet heel goed, maar werd wel genoeg bekeken. Nu laat hoofdrolspeler Finn Jones weten wat volgens hem te zien zal zijn in het eventuele - nog niet aangekondigde - tweede seizoen: het echte comic-kostuum van Iron Fist.

"Ik hoop het. Ik hoop het echt," vertelt hij over een eventueel tweede seizoen. "Ik denk dat, we richting het tweede seizoen, we zoiets te zien krijgen. Persoonlijk hoop ik dat we die rokerige effecten van achter het masker te zien krijgen. Ik vond dat effect geweldig. Maar denk dat het ook heel irritant zal zijn om te realiseren. Maar het ziet er denk ik wel heel gaaf uit."

Daarmee refereert Jones naar het Iron Fist-kostuum dat al op vage beelden te zien was in het eerste seizoen. Een vernieuwd kostuum zal er waarschijnlijk iets anders uit gaan zien. Het tweede seizoen is nog niet officieel besteld, maar volgens Marvel en Netflix was het eerste seizoen erg goed bekeken. De vraag is of dat genoeg is om een tweede seizoen te rechtvaardigen, maar we gaan er vanuit van wel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.