search
Dvd-recensie: 'Nieuwe Buren' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Nieuwe Buren' seizoen 2

Een prima uitgave van de RTL-serie.

Bedenker: Saskia Noort | Cast: Katja Schuurman (Rebecca Blok-Spaans), Thijs Römer (Steef Blok), Bracha van Doesburgh (Eva Nijhoff-van der Leek), Daan Schuurmans (Peter Nijhoff), Anneke Blok (Lilly Hoogstraten), Stefan de Walle (Jasper Hoogstraten), e.a. | Uitzending: 2014 - heden | Tv-zenders: RTL4

Nieuwe Buren is een van de vele series die RTL in eerste instantie voor Videoland en daarna voor de eigen zender maakte. De show is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Saskia Noort uit 2006 en vertelde in het eerste seizoen ongeveer hetzelfde verhaal. Nu de boel toe is aan het tweede seizoen - in Nederland vanaf nu op Dvd verkrijgbaar - zijn er geheel nieuwe verhalen die volgen op het boek.

In het tweede seizoen ziet alles er ogenschijnlijk nog hetzelfde uit in de Zonnewijk, maar de levens van de bewoners zijn behoorlijk overhoopgehaald. Nadat Eva ontwaakt uit haar coma, keert ze met geheugenverlies terug naar huis. Peter is voor onbepaalde tijd opgenomen in een tbs-kliniek en ook Steef keert voorlopig niet terug naar huis. Hij zit in de gevangenis, maar is niet van plan om zijn straf rustig uit te zitten. De nietsvermoedende Eva ontmoet ondertussen haar nieuwe buren Steffi en Lex, en hun kinderen; de 11-jarige Max en baby Roos. Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, maakt ze daar gebruik van en smeedt ze een plan om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.

De show scoort prima op de IMDb. Daar heeft de serie een 7,1 na 443 getelde stemmen en is het dus een prima scorend geheel. De show werd alleen niet heel goed bekeken, met maar 577.000 kijkers.



Dvd: Nieuwe Buren - Seizoen 2 | Aantal discs 3x Dvd | Speelduur: 10 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Engels | EAN: 8-711983-965454 | Met dank aan: Just Bridge Entertainment

De uitgave van dit tweede seizoen bestaat uit een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar een slipcover omheen. Het ziet er goed uit; de vier hoofdpersonen staan voorop en zien er niet heel blij uit. Zij worden overigens gespeeld door Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh, Fedja van Huet en Karina Smulders. Maak je de hoes open, tref je de drie schijven wat ongeïnspireerd op elkaar gestapeld aan. Dat vinden we jammer, de presentatie had iets aantrekkelijker gekund.

Video & audio
Net als het vorige seizoen, zijn de beelden van het tweede ook prima om naar te kijken. Het beeld is op deze Dvd-uitgave van goede kwaliteit, al is het geen Blu-ray versie. Kleuren zijn natuurlijk en realistisch. Wat de audio betreft is het iets beter, met een Dolby Digital 5.1 track die lekker vol uit de luidsprekers komt.

Conclusie
Ondanks dat er geen extra's zitten op deze uitgave van de RTL4-serie, is het een prima geheel geworden. Het enige minpunt vinden we zelf de presentatie van de Dvd-schijven. Verder ziet 't er goed uit. De serie krijgt overigens een derde seizoen, waarbij de jonge generatie een hoofdrol speelt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen