'The X-Files' dumpt mythologie in nieuw seizoen grotendeels

The X-Files dumpt mythologie in nieuw seizoen

En draait vooral om het kind van Scully en Mulder.

Jim Pedd, 10 augustus 2017 om 08:00

Leek het er eerst nog op dat het elfde seizoen van The X-Files juist meer afleveringen over de mythologie van de franchise zou krijgen, blijkt dat toch niet zo te zijn. FOX-baas David Madden stelt dat de tien afleveringen minder focus leggen op het overkoepelende verhaal. De cliffhanger van het tiende seizoen dient volgens hem dan ook vooral om meer een achtergrondverhaal te bieden voor komende avonturen dan iets anders.
Dat vertelde hij tijdens een interview met Entertainment Weekly. “We beginnen het seizoen waar de seizoensfinale gestopt is, met die grote helikopter en gaat vanaf daar verder. Je wordt dus gelanceerd in een zeer dringend avontuur dat veel te maken heeft met William - het kind van Mulder en Scully. Dus de zoektocht naar William wordt een belangrijk onderdeel van het seizoen. Je zal de Cigarrette Smoking Man zien. Wellicht zelfs The Lone Gunmen. En er zijn andere personages uit de voorgaande mythologie die terugkeren,” aldus Madden.

Acht van de afleveringen komend seizoen gaan op zichzelf staan en “storten Mulder en Scully in nieuwe avonturen”, aldus de baas van FOX.


Bron: EW

Lees meer over: The X Files, Fox, David Madden, Nieuw seizoen, Chris Carter, Gillian Anderson, David Duchovny

Informatie over de serie: The X-Files

Populair nieuws