Dvd-recensie: 'Big Little Lies'

Dvd-recensie: 'Big Little Lies'

HBO-serie met mooie Dvd-uitgave.

Jim Pedd, 16-08-2017 15:06

Bedenker: David E. Kelley | Cast: Reese Witherspoon (Madeline Martha Mackenzie), Nicole Kidman (Celeste Wright), Shailene Woodley (Jane Chapman), Alexander Skarsgard (Perry Wright), Adam Scott (Ed Mackenzie) e.a. | Jaren: 2017 | Zender: HBO
HBO heeft weer een succes in handen met een zevendelige miniserie: Big Little Lies. De show werd al in januari 2016 opgenomen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Liane Moriarty. Vanaf nu is de serie in Nederland te koop op Dvd en blijkt het een echte aanrader te zijn!

De serie heeft hoofdrollen voor Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley. Er ontvouwt zich een plot van moord en misdaad en tegen die achtergrond worden de mythes van perfectie in onze samenleving verkend, en de tegenstrijdigheden achter de geïdealiseerde façades van huwelijk, seks, ouderschap en vriendschap.

Big Little Lies werd prima bekeken en trok bijna anderhalf miljoen Amerikanen naar HBO per aflevering. Maar ook de ontvangst mag er wel zijn: op RottenTomatoes heeft de serie een score van 92 procent. Critici vinden de serie grappig en hoogst verslavend, maar bovenal een "meeslepende en verlichtende achtbaanrit, aangevoerd door een fantastische cast."


Dvd: Big Little Lies | Duur: 7 x 49 minuten | Release: juli 2017 | Video: 16:9 | Audio: Dolby Digital: Engels 5.1, Frans 5.1, Pools 2.1 & meer | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Pools, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Engels & meer | Discs: 3x Dvd | EAN: 5-051889-597308 | Met dank aan: Warner Bros

Big Little Lies wordt aangeleverd in een standaard dvd-hoes met daar een slipcover omheen. Het ziet er mooi uit, met een sfeervolle foto van de drie hoofdpersonen voorop. Achterop de gebruikelijke technische details en een synopsis. Al met al een prima verpakking, waarbij de schijven ook mooi gepresenteerd worden.

Video en audio
HBO heeft de serie naar het schijnt opgenomen met Arri Alexa camera's. Daarnaast is ervoor gekozen zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken. Kortom: de serie ziet er daardoor soms bijzonder mooi, maar soms ook wat aan de donkere kant uit. Op Dvd komt dat allemaal prima tot zijn recht en is het een genot om te kijken.

Ook de audio is goed, waarbij vooral het omgevingsgeluid een hoogtepunt is. Veel scènes vinden buiten plaats in omgevingen waar je veel lawaai kan horen en dat komt van alle kanten. Dialoog staat wel centraal in Big Little Lies en is altijd goed te horen.

Extra's
Er zitten een paar extra's op deze uitgave: About Big Little Lies een korte 7 minuten durende special met interviews met castleden en producenten over de miniserie. Daarnaast is er een zevental Inside the Episodes van elk hooguit 1 minuut. Extreem kort en niet heel erg de moeite waard.

Toekomst
Big Little Lies krijgt wellicht een tweede seizoen. Schrijfster Liane Moriarty heeft de opdracht gekregen daar een verhaal voor te ontwikkelen. Of dat er komt is niet zeker, dat hangt af van wat ze uiteindelijk aflevert.


Lees meer over: Dvd, Bluray, HBO, Recensie, Review, Big Little Lies, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Adam Scott

Informatie over de serie: Big Little Lies

Populair nieuws