search

Ons nieuws van woensdag 16 augustus 2017

Weer aflevering 'Game of Thrones' gelekt
Series / Nieuws

Weer aflevering 'Game of Thrones' gelekt

En weer is het HBO zelf.

Je krijgt bijna het gevoel dat HBO het er zelf om doet. Er is weer een aflevering van Game of Thrones gelekt. En ondanks dat het bedrijf kortgeleden slachtoffer van een hack was, is de bron van de gelekte aflevering wederom HBO zelf. De Europese en Spaanse divisies van HBO plaatsten "korte tijd" de zesde aflevering, Death is the Enemy, online.

De vorige keer dat het mis ging, en een aflevering lekte, was dat de schuld van een Indiase subdivisie van HBO. "We zijn erachter gekomen dat de aankomende aflevering van Game of Thrones per ongeluk korte tijd online stond op de HBO Noric en HBO España platformen," bevestigt het bedrijf in een statement. "De fout lijkt te liggen bij een derde partij en de aflevering is direct verwijderd toen hij gespot werd. Dit is niet verbonden aan het cyberincident dat recent bij HBO in de Verenigde Staten plaatsvond."

Het zit HBO dus maar niet mee. Allereerst vonden allerlei spoilers hun weg naar Reddit. Recent lekten verder een scenario en andere spoilers uit via de HBO-hack. Daarna lekte de vierde aflevering, The Spoils of War uit via Star India (waarvoor ondertussen vier mensen gearresteerd zijn) en nu heeft HBO per ongeluk aflevering zes online gezet. Ondanks dat die maar korte tijd online stond, is dat genoeg voor het internet om ermee aan de haal te gaan en zijn er meerdere digitale kopieën te vinden.

Tegelijk heeft HBO weinig reden om zich zorgen te maken. The Spoils of War lekte uit, maar trok vervolgens een recordaantal van 10,2 miljoen kijkers naar de zender in de VS alleen al. Ook trok aflevering vijf, Eastwatch, weer een recordaantal van 10,7 miljoen kijkers. Afleveringen die online lekken worden dus heus niet minder bekeken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Big Little Lies'
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Big Little Lies'

HBO-serie met mooie Dvd-uitgave.

Bedenker: David E. Kelley | Cast: Reese Witherspoon (Madeline Martha Mackenzie), Nicole Kidman (Celeste Wright), Shailene Woodley (Jane Chapman), Alexander Skarsgard (Perry Wright), Adam Scott (Ed Mackenzie) e.a. | Jaren: 2017 | Zender: HBO

HBO heeft weer een succes in handen met een zevendelige miniserie: Big Little Lies. De show werd al in januari 2016 opgenomen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Liane Moriarty. Vanaf nu is de serie in Nederland te koop op Dvd en blijkt het een echte aanrader te zijn!

De serie heeft hoofdrollen voor Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley. Er ontvouwt zich een plot van moord en misdaad en tegen die achtergrond worden de mythes van perfectie in onze samenleving verkend, en de tegenstrijdigheden achter de geïdealiseerde façades van huwelijk, seks, ouderschap en vriendschap.

Big Little Lies werd prima bekeken en trok bijna anderhalf miljoen Amerikanen naar HBO per aflevering. Maar ook de ontvangst mag er wel zijn: op RottenTomatoes heeft de serie een score van 92 procent. Critici vinden de serie grappig en hoogst verslavend, maar bovenal een "meeslepende en verlichtende achtbaanrit, aangevoerd door een fantastische cast."



Dvd: Big Little Lies | Duur: 7 x 49 minuten | Release: juli 2017 | Video: 16:9 | Audio: Dolby Digital: Engels 5.1, Frans 5.1, Pools 2.1 & meer | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Pools, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Engels & meer | Discs: 3x Dvd | EAN: 5-051889-597308 | Met dank aan: Warner Bros

Big Little Lies wordt aangeleverd in een standaard dvd-hoes met daar een slipcover omheen. Het ziet er mooi uit, met een sfeervolle foto van de drie hoofdpersonen voorop. Achterop de gebruikelijke technische details en een synopsis. Al met al een prima verpakking, waarbij de schijven ook mooi gepresenteerd worden.

Video en audio
HBO heeft de serie naar het schijnt opgenomen met Arri Alexa camera's. Daarnaast is ervoor gekozen zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken. Kortom: de serie ziet er daardoor soms bijzonder mooi, maar soms ook wat aan de donkere kant uit. Op Dvd komt dat allemaal prima tot zijn recht en is het een genot om te kijken.

Ook de audio is goed, waarbij vooral het omgevingsgeluid een hoogtepunt is. Veel scènes vinden buiten plaats in omgevingen waar je veel lawaai kan horen en dat komt van alle kanten. Dialoog staat wel centraal in Big Little Lies en is altijd goed te horen.

Extra's
Er zitten een paar extra's op deze uitgave: About Big Little Lies een korte 7 minuten durende special met interviews met castleden en producenten over de miniserie. Daarnaast is er een zevental Inside the Episodes van elk hooguit 1 minuut. Extreem kort en niet heel erg de moeite waard.

Toekomst
Big Little Lies krijgt wellicht een tweede seizoen. Schrijfster Liane Moriarty heeft de opdracht gekregen daar een verhaal voor te ontwikkelen. Of dat er komt is niet zeker, dat hangt af van wat ze uiteindelijk aflevert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Agents Miller en Einstein terug in 'The X-Files' S11
Series / Nieuws

Agents Miller en Einstein terug in 'The X-Files' S11

Het gerucht gaat dat ze een spin-off krijgen.

Het volgende seizoen van The X-Files zal weer een rol hebben voor Robbie Amell en Lauren Ambrose. Het duo was vorig jaar te zien in de revival als een duo van FBI-agenten die wel een beetje leken op David Duchovnys Mulder en Gillian Andersons Scully.

Nu keren zowel Amell als Ambrose terug als Agent Einstein en Miller. Hoe groot hun rollen zullen zijn, is niet bekend, maar naar het schijnt overweegt Fox een spin-off te lanceren rond de twee. Zij zouden dan net als Scully en Mulder allerhande mysterieuze en op het eerste gezicht bovennatuurlijke zaken moeten oplossen.

Het elfde seizoen van The X-Files krijgt tien afleveringen en zal vooral standalone-afleveringen krijgen. Serie-bedenker Chris Carter geeft het seizoen vorm en leidt een team van schrijvers dat bestaat uit Glen Morgan, Darin Morgan, James Wong en een aantal nieuwkomers.

De productie van het nieuwe seizoen gaat naar het schijnt dit jaar nog van start en de première vindt in 2018 plaats.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-producenten eisen 1 miljard dollar van AMC
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-producenten eisen 1 miljard dollar van AMC

De grootste entertainmentzaak ooit.

De kijkcijfers van AMC-serie The Walking Dead blijven maar records breken. Maar waar de zombie-apocalypse het bij de kijker ontzettend goed doet en de serie ook veel geld oplevert, zou AMC wel eens heel veel geld kwijt kunnen raken. Co-bedenker Robert Kirkman en ook producenten als Gale Anne Hurd, Glen Mazzara en David Alpert hebben de zender namelijk aangeklaagd voor 1 miljard dollar.

De zaak volgt op een rechtszaak tussen Frank Darabont, de andere co-bedenker van de serie, die halverwege het tweede seizoen ineens ontslagen werd en in totaal 280 miljoen dollar eist van AMC. Nu willen dus ook Kirkman, wiens comics als bronmateriaal voor de serie dienen, en Hurd en Alpert, geld zien.

"Deze zaak komt voort uit het feit dat een groot mediaconglomeraat er niet in geslaagd is zijn contractuele verplichtingen jegens creatieve mensen - het 'talent' in industriejargon - achter de succesvolle, zeer winstgevende en langlopende televisieserie The Walking Dead, na te komen," begint de aanklacht. AMC zou een groot deel van de winst voor zichzelf gehouden hebben en niet gedeeld hebben zoals dat in het contract stond.

AMC zou volgens Darabont en zijn CAA-agenten bijna 30 miljoen dollar per aflevering moeten betalen aan contractuele verplichtingen. Dat bedrag krijgt AMC niet eens aan winst binnen voor elke aflevering van de serie en is dus erg hoog. Maar tegelijk eisen ook Kirkman, Hurd, Mazzara en Alpert bedragen van AMC en zouden zij wellicht ook op dat soort niveau uitkomen. Allemaal zijn ze van mening dat AMC bewust minder geld uitbetaald heeft door te werken met allerlei geaffilieerde bedrijven.

AMC zelf stelt de zaak met vertrouwen tegemoet te zien. "Dit soort rechtszaken komen veel voor in entertainment en hebben een belangrijk ding gemeenschappelijk: ze volgen succes. Vrijwel elke studio die een succesvolle serie heeft, is het doel geweest van dit soort aanklachten en The Walking Dead is nu al vijf jaar op rij de meest bekeken serie op televisie, dus dit komt niet als een verrassing. We hebben enorm respect en grote waardering voor de aanklagers en zullen met hen blijven samenwerken, zelfs al verdedigen we ons tegen deze voorspelbaar opportunistische rechtszaak."

De zaak, overigens de grootste in de geschiedenis van de showbizz, zou wellicht volgend jaar beginnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kilgrave terug in tweede seizoen 'Jessica Jones'
Series / Nieuws

Kilgrave terug in tweede seizoen 'Jessica Jones'

En bekijk meteen de eerste foto!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Het is toch behoorlijk verrassend: David Tennants Kilgrave keert terug in het tweede seizoen van Marvel/Netflix-serie Jessica Jones. Dat terwijl het personage het einde van het eerste seizoen niet overleefde. Maar nu meldt Entertainment Weekly dus dat hij wel terugkeert.

Hoe groot de rol van Tennant wordt in het seizoen is niet bekend, maar vermoedelijk heeft het iets te maken met flashbacks of nachtmerries. De invloed van Kilgrave was gedurende het complete eerste seizoen van de Netflix-serie immers merkbaar. Ook is de look van Tennant al onthuld in het nieuwe seizoen. Hoofdrolspeelster Krysten Ritter, die vrijdag te zien is in The Defenders, plaatste namelijk een foto op haar Instagram waarop we haar en Tennant zien staan.

😱 @entertainmentweekly #jessicajones

Een bericht gedeeld door Krysten Ritter (@therealkrystenritter) op


Het tweede seizoen van Jessica Jones wordt nu opgenomen. Er zijn enkel vrouwelijke regisseurs en naar het schijnt zijn er meerdere schurken voor Jessica om het tegen op te nemen. Waarschijnlijk zal het seizoen in 2018 te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen