Tv-serie op Blu-Ray: Rectify (seizoen 4)

Tv-serie op Blu-Ray: Rectify (seizoen 4)

En daarmee is de serie tot een eind gekomen.

Bram de Groot, 20 augustus 2017 om 23:01

Bedenker: Ray McKinnon | Cast: Aden Young (Daniel Holden), Abigail Spencer (Amantha Holden), J. Smith-Cameron (Janet Talbot), Adelaide Clemens (Tawney Talbot), Clayne Crawford (Ted Talbot Jr.), Luke Kirby (Jon Stern), e.a. | Uitzending serie: 2013 - 2016 | Tv-zenders: SundanceTV | NPO1
Eind 2016 werd de serie Rectify van de zender Sundance en de producenten van Breaking Bad afgerond met een vierde en laatste seizoen. De serie rond het personage Daniel Holden, de rol van Aden Young, deed het vooral goed bij de critici, maar was geen kijkcijferkanon. Het vierde seizoen telde wel meer afleveringen dan het derde seizoen. Leuk voor de fans!

Deze maand bracht Just Entertainment het laatste seizoen uit op een dubbeldisc Blu-ray uitgave. Hieronder een blik op wat je krijgt, met als eerste de trailer van het seizoen.


In het vierde seizoen zorgt Daniels gedwongen verbanning uit Georgia voor afstand met de rest van de familie, zowel letterlijk als figuurlijk. Daniel moet op eigen benen leren staan, en vindt steun bij lotgenoten in een re-integratieproject in Nashville. En hoewel het hem zwaar valt om aan een normaal bestaan te wennen, zorgt de verbanning er ook voor dat Daniel onverwacht kennis maakt met de positieve kanten van zichzelf en van het leven. Hij maakt opnieuw kennis met vriendschap en de liefde, en leert om te gaan met zijn trauma’s.Intussen gaat het leven in Paulie door.

Amantha ontmoet een oude bekende die haar leven aardig op zijn kop zet, maar heeft ook nog iets af te sluiten met Jon Stern. De relatieproblemen van Teddy en Tawney blijven aanhouden. En Janet, die het moeilijk vindt om zo ver van Daniel te zijn, neemt samen met Ted Sr. een grote beslissing. En dan is er nog een allesbeslissende vraag: wat is er werkelijk gebeurd tijdens de nacht dat Hanna Dean werd vermoord? Jon en Sheriff Daggett zijn dichterbij het antwoord dan ze denken.Serie: Rectify - Seizoen 4 | Aantal discs 2 x Blu-Ray | Afleveringen: 8 x ca. 50 minuten | Beeld: 1080i 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983966253 | Release: augustus 2017 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee Blu-ray schijven van deze uitgave van het laatste seizoen van Rectify zitten vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen.

Net als bij de uitgaven van de eerdere seizoenen is de kwaliteit van het beeld is doorgaans haarscherp, met vooral een pakkende weergave van gezichten en andere close-ups. De diepte in het beeld is ook mooi te noemen. De kleurweergave is eveneens pakkend en doet natuurlijk aan, met zo nu en dan wat aanpassingen om sfeer mee te geven. Het geheel doet ook zeker filmisch aan. Het geluid beperkt zich vooral tot dialoog. De track is wel surround, al merk je daar doorgaans weinig van. Al met al een uitstekende uitgave op dit punt.

Geen bonusmateriaal
Just Entertainment heeft geen bonusmateriaal op de twee Blu-ray schijven gezet. Erg jammer voor de fans aangezien de serie hooggewaardeerd is en eigenlijk wel om wat achtergrondinformatie vraagt. Maar dit is niet anders dan bij de vorige uitgaven. De fans moeten het doen met uitgaven met enkele de losse afleveringen. Rectify is gestopt na 30 afleveringen.

Lees meer over: rectify, 2016, seizoen 3, dvd, Aden Young, Just Entertainment, recensie, Ray McKinnon, Abigail Spencer

Populair nieuws