Tv-serie op Blu-Ray: The Strain (Seizoen 3)

Tv-serie op Blu-Ray: The Strain (Seizoen 3)

Op naar het einde.

Bram de Groot, 3 september 2017 om 21:54

Bedenkers: Guillermo del Toro | Chuck Hogan | Cast: Corey Stoll (Dr. Ephraim "Eph" Goodweather), David Bradley (Professor Abraham Setrakian), Mía Maestro (Dr. Nora Martinez), Kevin Durand (Vasiliy Fet), Jonathan Hyde (Eldritch Palmer), Richard Sammel (Thomas Eichhorst), e.a. | Uitzending serie: 2014 - 2017 | Tv-zenders: FX | FOX Nederland
Guillermo del Toro's vampierserie The Strain, welke wordt uitgezonden op de zender FX, blijft nog steeds de aandacht trekken. Recent ging alweer het vierde seizoen in première en onlangs werd de Blu-ray uitgave van seizoen 3 uitgebracht in Nederland. Dit seizoen kende overigens een nieuwe terugval in het aantal kijkers en bestaat uit 10 afleveringen in plaats van de eerdere dertien.

Deze Blu-ray uitgave van 20th Century Fox Home Entertainment is opnieuw netjes en rijk gevuld met extra's. Hieronder een blik op wat je krijgt, met als eerste een trailer voor het derde seizoen.


In het derde seizoen van The Strain komt de strijd tussen de bloeddorstige Strigoi en de menselijke overlevenden van New York tot een climax. Het door dr. Ephraim Goodweather ontwikkelde biologische wapen was een middel om de vampiers tegen te houden. Inmiddels hebben deze schepsels zich echter ontwikkeld tot de grootste bedreiging voor de mensheid ooit. Wanhopig vanwege de ontvoering van zijn zoon stelt Eph met Dutch een team samen. Dit team gaat op zoek naar de zwakke punten van de Strigoi. Ondertussen vindt Abraham Setrakian een geheimzinnige zending uit Egypte. Dit zorg voor een schokkende ontdekking.Serie: The Strain - Seizoen 3 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 10 x 39 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712626099246 | Release: augustus 2017 | Met dank aan: 20th Century Fox

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van het tweede seizoen van The Strain zitten verpakt in een dikkere Blu-ray keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. Helaas is er nergens extra informatie te vinden over de afzonderlijke afleveringen en het bonusmateriaal.

Beeld en geluid
20th Century Fox weet opnieuw indruk te maken met de beeldkwaliteit. De over het algemeen (zeer) duistere serie toont een haarscherp beeldvullende weergave. De prima scherpte wordt niet gestoord door ruis of andere nare fouten. De meer donkere scènes neigen vaak naar een pakkende kleur. Er lijkt dus wel wat kleurbewerking te zijn. Maar verder is het beeld echt heel sterk, een voorbeeld. Het geluid wordt aangestuurd door een standaard DTS-HD surround track en deze klinkt over het algemeen redelijk vol en zo nu en dan is er ondersteuning van de surround speakers. Netjes dus.

Bonusmateriaal
Er zijn een paar aardige extra's. Zo is de videoclip 'Vamp Boom' te bekijken en zijn de tien webisodes te zien van 'Under Siege'. Deze duren bij elkaar zo'n half uur en vormt een niet verteld verhaal in de wereld van The Strain. Op de cover staat dat er ook verwijderde scènes en een bloopervideo zijn, maar deze lijken onvindbaar op de schijven.

Vierde seizoen is de afsluiter
Over een paar weken rondt FX The Strain af en stopt de vampierserie van 46 afleveringen en de webisodes. Een vervolg is uitgesloten. Hieronder de trailer voor het vierde seizoen.


Lees meer over: blu ray, review, the strain, seizoen 3, vampier, Guillermo Del Toro, Kevin Durand, Sean Astin, Corey Stoll, fx, Mia Maestro

Informatie over de serie: The Strain

Populair nieuws