Dvd review: Fangar (Prisoners)

Dvd review: Fangar (Prisoners)

Bram de Groot, 8 oktober 2017 om 15:14

Bedenkers: Nína Dögg Filippusdóttir, Unnur Ösp Stefánsdóttir | Cast: Nína Dögg Filippusdóttir (Ragga), Halldóra Geirharðsdóttir (Valgerður), Thora Bjorg Helga (Linda), Kristbjörg Kjeld (Herdís), Gísli Örn Garðarsson (Ásbjörn), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zender: RÚV

Niet alleen de bekende Scandinavische landen weten heel wat succesvolle tv-series af te leveren. Ook IJsland wist de afgelopen jaren indruk te maken, met onder meer The Cliff en Trapped. Begin dit jaar debuteerde Fangar (Prisoners) op de zender RÚV en nog voor de eerste aflevering was de serie al aan verschillende landen verkocht. En er was ook daarna succes. Het spannende drama is namelijk sterk ontvangen.

Onlangs bracht Dutch FilmWorks seizoen 1 uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.


In dit eerste seizoen heeft Linda haar 70-jarige vader in coma geslagen. Haar familie geeft haar drugsverslaving de schuld, maar een jonge journaliste gelooft dat er meer speelt. Terwijl Linda zich staande moet zien te houden achter de tralies, en nieuwe vijanden en vrienden maakt, lopen de reputatie van haar rijke familie, de politieke ambities van haar zus en de geestelijke gezondheid van haar moeder allemaal gevaar. De reden: het duistere geheim dat Linda bij zich draagt. Het kan haar vrijheid of haar ondergang betekenen.Dvd: Fangar - seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 6 x ca. 49 minuten | Release: september 2017 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. IJslands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372005293 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van seizoen 1 van Fangar zitten vastgeklikt in een dikke Dvd keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. In de keepcase helaas geen extra informatie over de zes afzonderlijke afleveringen.

Het beeld van deze Dvd uitgave is bijna beeldvullend en heeft een prima weergave voor een standard definition-uitgave. Het beeld toont voldoende strak, en van ghosting is ook geen sprake. Wel is het beeld wat flets en dit lijkt gedaan om de donkere delen in het beeld iets meer in beeld te brengen. Dutch FilmWorks heeft ook een Blu-ray uitgave het schap in gestuurd en deze is ongetwijfeld aan te raden boven deze uitgave. Dit neemt niet weg dat deze uitgave sterker is dan de gemiddelde Dvd-uitgave.

Extra's
Dutch FilmWorks heeft op de schijf een aantal trailers toegevoegd, namelijk van de series The Missing - seizoen 2 en Les Témoins - Seizoen 2. Verder hebben de twee schijven geen bonusmateriaal te bieden.

Seizoen 2?
Veel lijkt er nog niet bekend over een vervolg. Maar met een score van een 7,9 op de IMDb en internationale verkopen zou er zomaar een tweede seizoen kunnen gaan volgen. In een interview eind 2016 gaf regisseur en medeschrijver Ragnar Bragason de hoop wel uit om ermee verder te gaan.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Serietotaal dan op Facebook en Twitter

Bron: serietotaal

Lees meer over: Fangar, Prisoners, 2017, RUV

Populair nieuws