search
Wel heel matige kijkcijfers Marvel-serie 'Inhumans'

Wel heel matige kijkcijfers Marvel-serie 'Inhumans'

Is de MCU-serie nu al voorbij?

Jim Pedd
Inhumans is een Marvel-serie die laat zien dat niet alles wat de studio aanraakt in goud verandert. Het project werd namelijk vanaf het begin met scepsis ontvangen, van de goedkoop uitziende kostuums tot de matige CGI in de eerste trailer. Dat kon helaas niet veranderen met de première, want ondertussen is het een van de slechtst bekeken series van zender ABC in tijden.

TV By the Numbers meldt dat de laatste aflevering van de MCU-serie 1,95 miljoen Amerikanen naar ABC trok. Dat terwijl de eerste twee afleveringen nog zo'n 3,75 miljoen kijkers trokken. Dat is erg weinig en zou reden kunnen zijn om de serie stop te zetten.

Kijk maar naar Agent Carter, dat met de finale van het tweede seizoen 2,35 Amerikanen naar ABC trok. Die serie werd vervolgens geannuleerd en iets soortgelijks gebeurde bijna met Agents of S.H.I.E.L.D., toen er nog maar 4,22 miljoen mensen naar de serie keken. Die serie bestaat enkel nog dankzij een ingreep van Disney.

Daarmee lijkt de toekomst van Marvel op de reguliere televisie in elk geval een stuk minder zeker. Naar het schijnt is de vijfde reeks van S.H.I.E.L.D. namelijk ook de laatste.

Aanbevolen artikelen