search
Waarom 'Watchmen' gemaakt wordt
Series / Nieuws

Waarom 'Watchmen' gemaakt wordt

Heeft allemaal te maken met het op de kop zetten van het genre.

HBO maakt samen met Damon Lindelof een tv-verfilming van Watchmen. In een interview met de site Vulture legt hij uit waarom het ontzettend ingewikkelde project wederom verfilmd wordt. Wat Lindelof betreft is het nodig omdat het verhaal zeer realistisch en volwassen verteld wordt.


"Watchmen is gevaarlijk. En je kan niet gevaarlijk zijn gewoon om dat te zijn, maar in deze tijd hebben we dit soort series nodig. Wat we denken over superhelden klopt niet denk ik. Ik hou van de Marvel-films en we zagen vanochtend Justice League en ik ben helemaal fan van Wonder Woman en Batman, maar we zouden mensen die maskers dragen en zeggen voor ons te zorgen niet moeten vertrouwen. Als je je gezicht verstopt, dan heb je geen goede intenties," aldus Lindelof.

Precies dat zet het genre op de kop denkt hij. Om die reden wil Lindelof dan ook de serie maken en proberen de conventies die gesteld zijn met die Marvel en DC-films compleet negeren. Naar verluidt zal Lindelofs versie van Watchmen overigens behoorlijk afwijken van het bronmateriaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen