search

Ons nieuws van maandag 20 november 2017

CBS geeft S.W.A.T. eerste volledig seizoen
Series / Nieuws

CBS geeft S.W.A.T. eerste volledig seizoen

En ook 9JKL krijgt een aantal extra afleveringen...

Na drie weken heeft de CBS-serie S.W.A.T. een volledig eerste seizoen gescoord. Op moment van schrijven is S.W.A.T. goed voor een gemiddelde van 10,4 miljoen kijkers. Bovendien beschikt ze over een rating van 1.9 in de doelgroep van de volwassenen tussen 18 & 49 jaar. S.W.A.T. vervoegt het rijtje met andere series zoals de The Big Bang Theory spinoff 'Young Sheldon' evenals 'SEAL Team' die eerder een volledig eerste seizoen wisten te scoren.

Op hetzelfde ogenblik heeft CBS ook bekend gemaakt dat haar andere serie genaamd '9JKL' drie extra afleveringen krijgt. Ondanks het feit dat het er in eerste instantie zeer goed uitzag voor deze reeks blijkt ze tot dusver eerder een gematigde performer voor het netwerk. Op moment van schrijven beschikt ze over gemiddeld 7,4 miljoen kijkers en een povere 1.4 rating in de doelgroep van de 18 tot 49-jarigen.

Ben jij een fan van 9JKL of S.W.A.T. en ben je tevreden met de extra afleveringen die door CBS voor deze beide series zijn aangekondigd?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kali vermoedelijk terug in 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Kali vermoedelijk terug in 'Stranger Things'

Maar het derde seizoen is nog niet besteld.

Het tweede seizoen van Netflix-hit Stranger Things bracht een boel veranderingen naar de serie. Geen daarvan was zo groot als die van Linna Berthelsen. Haar zagen we in The Lost Sister, de zevende aflevering van de serie. Het lijkt er nu op dat zij in het derde seizoen terugkeert.

Tijdens het Vulture Festival LA vertelde co-bedenker Matt Duffer dat we haar terug kunnen verwachten. "Het zou vreemd voelen als we de verhaallijn van Kali niet afronden. Ik denk dat de kans dat ze terugkeert wel heel groot is."

Vervolgens was broer Ross wat minder zeker. "We zitten vroeg in de planning van het derde seizoen," aldus Duffer. "Goed, misschien had ik dat niet moeten zeggen. Dat was niet officieel bedoeld. Het is geen formele aankondiging - we werken er gewoon aan voor ons eigen vermaak… voor de lol!"

Toch weten we dat Netflix de serie zeer waarschijnlijk een nieuw seizoen gunt. Het is een van de populairste series die de streamer maakt. Toch is er nog geen aankondiging geweest.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Watchmen' gemaakt wordt
Series / Nieuws

Waarom 'Watchmen' gemaakt wordt

Heeft allemaal te maken met het op de kop zetten van het genre.

HBO maakt samen met Damon Lindelof een tv-verfilming van Watchmen. In een interview met de site Vulture legt hij uit waarom het ontzettend ingewikkelde project wederom verfilmd wordt. Wat Lindelof betreft is het nodig omdat het verhaal zeer realistisch en volwassen verteld wordt.

"Watchmen is gevaarlijk. En je kan niet gevaarlijk zijn gewoon om dat te zijn, maar in deze tijd hebben we dit soort series nodig. Wat we denken over superhelden klopt niet denk ik. Ik hou van de Marvel-films en we zagen vanochtend Justice League en ik ben helemaal fan van Wonder Woman en Batman, maar we zouden mensen die maskers dragen en zeggen voor ons te zorgen niet moeten vertrouwen. Als je je gezicht verstopt, dan heb je geen goede intenties," aldus Lindelof.

Precies dat zet het genre op de kop denkt hij. Om die reden wil Lindelof dan ook de serie maken en proberen de conventies die gesteld zijn met die Marvel en DC-films compleet negeren. Naar verluidt zal Lindelofs versie van Watchmen overigens behoorlijk afwijken van het bronmateriaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede hoofdrolspeler 'True Detective 3' gevonden
Series / Nieuws

Tweede hoofdrolspeler 'True Detective 3' gevonden

Dit keer minder bekende hoofdrolspelers.

Na heel wat grote namen in seizoen 1 en 2 van True Detective lijkt HBO voor seizoen 3 voor wat minder grote namen te gaan. Eerder werd Mahershala Ali (Luke Cage) aangetrokken en nu heeft de zender onthuld dat Carmen Ejogo (Selma) te zien zal zijn. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Het nieuwe seizoen van True Detective gaat een macaber verhaal vertellen in het hart van de Ozarks en een mysterie van tientallen jaren oud. De serie zal zich afspelen over drie tijdsperiodes. Ejogo zal de vrouwelijke hoofdrol spelen, met de naam Amelia Reardon. Zij is een lerares en heeft een connectie met de verdwijning van twee kinderen in 1980. Ali speelt Wayne Hays, een agent uit Arkansas.

Bedenker Nic Pizzolatto is uiteraard weer betrokken en hij regisseert de serie samen met Jeremy Saulnier (Blue Ruin, Green Room).

Het eerste seizoen had rollen voor onder meer Matthew McConaughey en Woody Harrelson en het tweede seizoen bevatte rollen van Colin Farrell en Vince Vaughn en Rachel McAdams. Beide seizoenen werden goed ontvangen, al kon het tweede seizoen zich niet of slechts beperkt meten het de debuutreeks. Een verschijningsdatum is nog onbekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Grimm' - Seizoen 6
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Grimm' - Seizoen 6

Het slotstuk van deze fantasyserie.

Bedenkers: Stephen Carpenter | Jim Kouf | Cast: David Giuntoli (Nicholas "Nick" Burkhardt), Russell Hornsby (Hank Griffin), Bitsie Tulloch (Juliette Silverton/Eve), Silas Weir Mitchell (Monroe), Sasha Roiz (Captain Sean Renard), Reggie Lee (Sergeant Drew Wu) e.a. | Uitzending serie: 2011 - 2017 | Tv-zenders: NBC

Na zes seizoenen en 123 afleveringen is er eerder dit jaar een einde gekomen aan de fantasy-serie Grimm. De zender NBC gunde de serie een afronding met niet de standaard 22 afleveringen, maar "slechts" 13 afleveringen. Opvallend genoeg steeg het aantal kijkers gemiddeld gezien licht. Uiteraard werd er online gesproken over een spin-off, maar de producenten gaven de duidelijke boodschap: "je weet het maar nooit."

Onlangs bracht Universal Pictures het zesde en laatste seizoen uit op Dvd. Hieronder de trailer, gevolg door de synopsis en de blik op de schijven.In seizoen 6 is de Black Claw eindelijk het zwijgen opgelegd en krijgt Nick te maken met een bekende vijand; Captain Sean Renard. Nu hij bijna de burgemeester is van Portland, heeft Renard als doel om het rechtssysteem naar zijn hand te zetten. Nick moet voor zichzelf, zijn geliefden, vooral zijn kind met Adalind, en zijn stad opkomen om deze te beschermen. Nick en zijn bondgenoten hebben al hun krachten nodig om vrede te brengen. Ondertussen worstelen Monroe en Rosalee met het idee om een kind deze nieuwe en tumultueuze wereld in te brengen en Eve heeft last van een identiteitscrisis wanneer haar eerdere gedaante af en toe de kop op steekt.Uitgave: Grimm - Seizoen 6 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083127008 | Release: november 2017 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het zesde seizoen van Grimm zitten vastgeklikt in een standaard zwarte Dvd-keepcase. In de hoes dus geen extra info over de afzonderlijke afleveringen en extra's.

Het beeld is uiteraard beeldvullend en aangezien dit een Dvd-uitgave is moeten we geen haarscherp en spatzuiver beeld verwachten. Dit is het ook niet, al zijn er duidelijk slechtere Dvd-uitgaven op de markt verschenen. Toch had het geheel iets scherper gekund, aangezien het beeld nu wat dof aandoet. Er lijkt een soort waas over het geheel te liggen. Ook het contrast lijkt iets te hoog, al past dit prima bij de fantasyserie waarin magie en visuele effecten zo af en toe in beeld komen. Ruis is gelukkig niet aanwezig. De surround geluidstrack is zoals bij vele series uit de b-categorie: focus op de dialoog, maar ook veel muzikale ondersteuning om sfeer te verhogen en geluidseffecten te minimaliseren.

Paar extra's
Universal Pictures heeft een aantal extra's op de schijf gezet, al gaat dit niet verder dan een aantal verwijderde scènes, een gag reel en de featurette 'Directing Grimm: Behind the scenes with David Giuntoli'. Deze korte featurette geeft een blik op de regieklus, samen met David Giuntoli. De hoofdrolspeler regisseerde één aflevering van het laatste seizoen, namelijk de aflevering Oh Captain, My Captain. Hieronder een online voorproefje met interviews over het werken onder 'regisseur' Giuntoli:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.