search
Blu-ray recensie - Falling Skies seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - Falling Skies seizoen 2

Een sci-fi actieserie die zich afspeelt tijdens een invasie van buitenaardse wezens.

Bedenker: Robert Rodat | Cast: Maxim Knight (Matt Mason), Noah Wyle (Tom Mason), Drew Roy (Hal Mason), Seychelle Gabriel (Lourdes), Will Patton (Captain Weaver) | Jaren: 2011 "“ heden | TV-release: TNT / RTL7

In 2011 ging een nieuwe succesvolle buitenaardse invasieserie in première: Falling Skies. De show doet het bij publiek en critici goed en is ondertussen toe aan zijn vierde seizoen. In Nederland is nu echter het tweede seizoen op Blu-ray uitgegeven.

In dit tweede seizoen volgen we de 2e Massachusetts op hun tocht naar Charleston in South Carolina om nog meer strijders en mensen te vinden die de voortdurende aanvallen van de aliens hebben overleefd. Tom Mason (Noah Wyle) probeert de verzetsstrijders en zijn familie in de hand te houden, terwijl nieuwe gevaren en oude vijanden hem lijken op te wachten bij elke halte.

Falling Skies is goed ontvangen door critici, al worden de drama-elementen over het algemeen minder goed beoordeeld. Gelukkig is dit tweede seizoen volgens critici een stuk beter dan het eerste. De opzet is groter en de verhaallijnen beter. Zender TNT heeft een mooie serie te pakken die ook nog eens veel bekeken wordt. Tussen de 3 en 4,5 miljoen mensen keken in de Verenigde Staten naar afleveringen.



Blu-ray: Falling Skies seizoen 2 | Duur: 10 afleveringen / 42 min. | Release: april 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby True HD 5.1 | Discs: 2 x Blu-ray | EAN: 5051888169599| Met dank aan: Warner Bros.

Er valt niets te klagen over deze Blu-ray uitgave. De hoes is opgeborgen in een prima slipcase. Beiden hebben hetzelfde ontwerp. Binnenin tref je vervolgens twee discs aan, links één en rechts één. Daarop staat duidelijk dat elke aangegeven dat de discs beiden vijf afleveringen bevatten en natuurlijk een boel extra's.

Binnen in de hoes staat verder aangegeven waar de afleveringen over gaan. Opmerkelijk genoeg is dit niet in het Nederlands, maar in het Engels. Dat betekent dat er drie talen te vinden zijn in deze uitgave. Op de achterkant staat de plotomschrijving in het Frans en het Nederlands en binnen in tref je Engelse synopsissen aan.

Extra's
De uitgave is flink gevuld met extra's. Daar zitten standaard zaken tussen zoals een geanimeerde trailer van het tweede seizoen, een vooruitblik op het derde en audiocommentaren, maar ook wat leuke zaken die we graag vaker zouden zien. Hoogtepunt daarvan is de documentaire A Fan's perspective: Touring the set of Falling Skies. Maar ook erg interessant om te volgen zijn de andere twee mini-documentaires: One Page at a Time: Writing the 2nd American Revolution en The Skitter Evolution.



Toekomst
De hoge kijkcijfers maken het niet heel vreemd dat er een vierde seizoen gaat komen van Falling SKies. Dit seizoen gaat in de Verenigde Staten op 22 juni in première en zal twaalf afleveringen tellen. Eerdere seizoenen kregen allemaal slechts tien afleveringen. Wanneer en of het in Nederland wordt uitgezonden is niet zeker.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen