search

Ons nieuws van woensdag 30 april 2014

Eerste blik op voorlaatste aflevering 'Agents of S.H.I.E.L.D.' seizoen 1
Series / Video/clip/featurette

Eerste blik op voorlaatste aflevering 'Agents of S.H.I.E.L.D.' seizoen 1

Het gaat nog behoorlijk spannend worden in de laatste twee afleveringen!



ABC en Marvel Studios hebben een nieuwe promovideo van de voorlaatste aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D. vrijgegeven. De plot van de aflevering, die de titel 'Ragtag' draagt en volgende week dinsdag wordt uitgezonden, luidt als volgt:

In de laatste aflevering voor de epische seizoensfinale, worden Wards verraad en HYDRA's schokkende geheimen onthuld, terwijl Coulsons team op een undercover-missie gaat waar niemand ongedeerd uitkomt...

De hoofdrollen in Agents of S.H.I.E.L.D. zijn weggelegd voor Clark Gregg als Agent Phil Coulson, Ming-Na Wen als Agent Melinda May en Brett Dalton als Agent Grant Ward.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Almost Human' van J.J. Abrams krijgt geen tweede seizoen
Series / Nieuws

'Almost Human' van J.J. Abrams krijgt geen tweede seizoen

Karl Urban en Michael Ealy speelden de hoofdrollen in de sci-fi serie.

Fox heeft besloten geen tweede seizoen te maken van de sci-f/misdaadserie Almost Human, waarin de hoofdrollen werden gespeeld door Karl Urban (Star Trek, The Lord of the Rings: The Two Towers) en Michael Ealy (Common Law). De serie ging afgelopen november van start en de laatste aflevering van het 13-delige eerste seizoen werd in maart uitgezonden. De kijkersaantallen van de show vielen weliswaar terug naarmate de serie vorderde, maar werd nog steeds even goed gekeken als bijvoorbeeld The Following (ook van Fox), een serie die inmiddels al drie seizoenen heeft. Het is dus gissen naar de exacte reden, maar budgettaire kwesties zullen er ongetwijfeld mee te maken hebben.

Almost Human werd geproduceerd door J.J. Abrams en J.H. Wyman en speelde zich af in een toekomst waarin politieagenten moeten samenwerken met geavanceerde menselijke androïden. De serie volgde de wekelijkse avonturen van John Kennex (Urban), een rechercheur en enige overlevende van een aanslag op een politie-afdeling, en zijn robot-partner, Dorian (Ealy).


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer duidelijk over 'True Detective' seizoen 2
Series / Nieuws

Meer duidelijk over 'True Detective' seizoen 2

We krijgen drie hoofdrolspelers; Emma Stone wil graag deelnemen.

Dit jaar bracht HBO met True Detective weer een uiterst fraaie tv-serie op de buis. In de toekomst moet er een tweede seizoen verschijnen, echter niet met Matthew McConaughey en Woody Harrelson, de hoofdrolspelers uit het eerste seizoen. Showrunner Nic Pizzolatto heeft eerder deze week wat meer duidelijkheid gegeven over wat we van het tweede seizoen kunnen verwachten.

"Waarom denkt iedereen dat het om een tweede duo zal gaan?", aldus Pizzolatto tijdens het Séries Mania Festival. "In het tweede seizoen zijn er drie hoofdpersonages. De twee eerste afleveringen zijn reeds geschreven en de castings zullen in mei of in juni verlopen, dus je zal de eerste namen kennen binnen een maand of twee".

Over die namen wordt de laatste tijd veel gespeculeerd. Ook acteurs en actrices zelf zien de rol vaak wel zitten. Zo heeft The Amazing Spider-Man 2-actrice Emma Stone aangegeven graag een rol te willen invullen. Ook de naam van acteur Brad Pitt blijft nog altijd rondzingen en actrices Kate Mara en Ellen Page zouden in beeld zijn voor bijrollen.

Pizzolatto gaf ook aan waar het tweede seizoen zich vooral zal afspelen in "onbekend Californië, met plaatsen die we nooit in de bioscoop of op televisie zijn."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie - Falling Skies seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - Falling Skies seizoen 2

Een sci-fi actieserie die zich afspeelt tijdens een invasie van buitenaardse wezens.

Bedenker: Robert Rodat | Cast: Maxim Knight (Matt Mason), Noah Wyle (Tom Mason), Drew Roy (Hal Mason), Seychelle Gabriel (Lourdes), Will Patton (Captain Weaver) | Jaren: 2011 "“ heden | TV-release: TNT / RTL7

In 2011 ging een nieuwe succesvolle buitenaardse invasieserie in première: Falling Skies. De show doet het bij publiek en critici goed en is ondertussen toe aan zijn vierde seizoen. In Nederland is nu echter het tweede seizoen op Blu-ray uitgegeven.

In dit tweede seizoen volgen we de 2e Massachusetts op hun tocht naar Charleston in South Carolina om nog meer strijders en mensen te vinden die de voortdurende aanvallen van de aliens hebben overleefd. Tom Mason (Noah Wyle) probeert de verzetsstrijders en zijn familie in de hand te houden, terwijl nieuwe gevaren en oude vijanden hem lijken op te wachten bij elke halte.

Falling Skies is goed ontvangen door critici, al worden de drama-elementen over het algemeen minder goed beoordeeld. Gelukkig is dit tweede seizoen volgens critici een stuk beter dan het eerste. De opzet is groter en de verhaallijnen beter. Zender TNT heeft een mooie serie te pakken die ook nog eens veel bekeken wordt. Tussen de 3 en 4,5 miljoen mensen keken in de Verenigde Staten naar afleveringen.



Blu-ray: Falling Skies seizoen 2 | Duur: 10 afleveringen / 42 min. | Release: april 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby True HD 5.1 | Discs: 2 x Blu-ray | EAN: 5051888169599| Met dank aan: Warner Bros.

Er valt niets te klagen over deze Blu-ray uitgave. De hoes is opgeborgen in een prima slipcase. Beiden hebben hetzelfde ontwerp. Binnenin tref je vervolgens twee discs aan, links één en rechts één. Daarop staat duidelijk dat elke aangegeven dat de discs beiden vijf afleveringen bevatten en natuurlijk een boel extra's.

Binnen in de hoes staat verder aangegeven waar de afleveringen over gaan. Opmerkelijk genoeg is dit niet in het Nederlands, maar in het Engels. Dat betekent dat er drie talen te vinden zijn in deze uitgave. Op de achterkant staat de plotomschrijving in het Frans en het Nederlands en binnen in tref je Engelse synopsissen aan.

Extra's
De uitgave is flink gevuld met extra's. Daar zitten standaard zaken tussen zoals een geanimeerde trailer van het tweede seizoen, een vooruitblik op het derde en audiocommentaren, maar ook wat leuke zaken die we graag vaker zouden zien. Hoogtepunt daarvan is de documentaire A Fan's perspective: Touring the set of Falling Skies. Maar ook erg interessant om te volgen zijn de andere twee mini-documentaires: One Page at a Time: Writing the 2nd American Revolution en The Skitter Evolution.



Toekomst
De hoge kijkcijfers maken het niet heel vreemd dat er een vierde seizoen gaat komen van Falling SKies. Dit seizoen gaat in de Verenigde Staten op 22 juni in première en zal twaalf afleveringen tellen. Eerdere seizoenen kregen allemaal slechts tien afleveringen. Wanneer en of het in Nederland wordt uitgezonden is niet zeker.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Les Revenants' krijgt Amerikaanse remake: 'The Returned'
Series / Nieuws

'Les Revenants' krijgt Amerikaanse remake: 'The Returned'

Engelstalige versie van de miniserie over mensen die terugkeren uit de dood.

A&E Network heeft groen licht gegeven voor tien afleveringen van The Returned, een nieuwe drama-/fantasieserie gebaseerd op de Franse miniserie Les Revenants. Carlton Cuse (Bates Motel) schreef alvast de eerste aflevering en hij zal de overige negen afleveringen samen met Raelle Tucker (True Blood) gaan pennen. Er wordt momenteel gezocht naar acteurs en actrices.

Les Revenants, winnaar van een Emmy, is een populaire miniserie die Fabrice Gobert baseerde op de gelijknamige film van regisseur Robin Campillo. Het verhaal laat zien hoe er in een klein dorpje behoorlijk wat commotie ontstaat wanneer enkele inwoners van wie iedereen dacht dat ze dood waren, plotseling weer thuiskomen. Ze maken een verwarde indruk en realiseren zelf niet dat ze een tijd terug zijn overleden. Daarnaast zien ze er volkomen normaal uit en zijn ze geen dag ouder geworden. Deze zogenaamde "teruggekeerden" zijn zich niet bewust van hun sterfelijkheid en willen hun leven weer oppakken, maar dan begint het tot ze door te dringen dat zij niet de enigen zijn die zijn teruggekeerd uit de dood.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe teaser voor Guillermo del Toro's 'The Strain'
Series / Trailer

Nieuwe teaser voor Guillermo del Toro's 'The Strain'

Zien we daar een lijkzak bewegen?



FX heeft een nieuwe teaser vrijgegeven van The Strain, een vampierserie gebaseerd op de boeken van Guillermo del Toro en Chuck Hogan. De video heet "Body Bags" en is hierboven te bekijken.

In The Strain gaat de aandacht uit naar Ephraim Goodweather, het hoofd van het Center for Disease Control Canary Team in New York. Eph moet samen met zijn team onderzoek doen naar de mysterieuze uitbraak van een virus dat vampirisme lijkt te veroorzaken. Terwijl het virus zich verspreidt, breekt er een oorlog uit die het lot van de mensheid zal bepalen.

Hoofdrollen zijn er voor o.a. Corey Stoll, Mia Maestro, Sean Astin en Kevin Durand. The Strain gaat in juli in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen