search
Gaat 'The Walking Dead' wel verder na tegenvallende kijkcijfers?

Gaat 'The Walking Dead' wel verder na tegenvallende kijkcijfers?

Scott Gimple heeft er heel veel vertrouwen in.

Jim Pedd

Ondanks alsmaar slechtere kijkcijfers, doet AMC's The Walking Dead het nog altijd goed. De midseason finale trok 7,9 miljoen kijkers naar de zender in de Verenigde Staten en dat is behoorlijk wat voor een serie. Maar niet voor The Walking Dead, dat voor het laatst in het tweede seizoen zo'n cijfers had. De vraag is dus hoe het met de toekomst gesteld is.


In een interview met The Hollywood Reporter stelt showrunner Scott Gimple zich geen zorgen te maken om een negende seizoen en zelfs een tiende. "Er worden geen gesprekken gevoerd over het stoppen met een negende seizoen. Ik kan niks zeggen over contractonderhandelingen, maar heb veel vertrouwen in een tiende seizoen," aldus Gimple.

"Het is nog een vraag, want we moeten over bepaalde zaken praten en kijken hoe het met het geld zit, de timing en dat soort zaken. Maar we hebben een plan voor de zeer lange termijn en dat zullen we volgen. Ik weet dat er veel gesproken wordt, maar wat ik vooral geloof is dat we ons geen zorgen hoeven te maken."

Wat Gimple betreft, volgen er meer seizoenen: "Ik heb vertrouwen in een toekomst voorbij het tiende seizoen - we bouwen richting de toekomst."

Aanbevolen artikelen