Negende seizoen voor 'The Walking Dead' met nieuwe showrunner

Negende seizoen voor 'The Walking Dead'

Premièredatum Fear the Walking Dead onthuld.

Bram de Groot, 15 januari 2018 om 08:00

Eind februari keert het achtste seizoen van The Walking Dead terug op de buis voor deze tweede seizoenshelft. AMC heeft aangekondigd de serie voort te zetten voor een negende seizoen, echter zonder de showrunner.
AMC heeft aangegeven dat schrijver en producent Angela Kang de huidige showrunner Scott Gimple gaat vervangen. Gimple was sinds seizoen 4 de belangrijkste man achter de schermen, ook bij de spin-off Fear the Walking Dead. Hij blijft aan als 'Chief Content Officer'. Kang schrijft al sinds seizoen 2 aan het verhaal en is sinds seizoen 3 een van de producenten.

Charlie Collier, de hoogste baas van AMC, gaf aan dat het een belangrijke aankondiging was voor de toekomst van de serie. Het zevende en huidige achtste seizoen kregen veel kritiek en er was ook een (flinke) daling in de kijkcijfers te zien. Er zou te veel worden ingezoomd op de actie en te weinig op personageontwikkeling. Het is dus aan Kang om de serie opnieuw op de kaart te zien.

Overigens heeft AMC ook de premièredatum onthuld voor Fear the Walking Dead. Seizoen 4 debuteert op 15 april.Bron: AMC

Lees meer over: The Walking Dead, Seizoen 8, Andrew Lincoln, Jeffrey Dean Morgan, Negan, Rick Grimes, Norman Reedus, Daryl Dixon

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws