search

Ons nieuws van maandag 15 januari 2018

Premièredatum en teaser 'The Handmaid's Tale' S2 onthuld!
Series / Trailer

Premièredatum en teaser 'The Handmaid's Tale' S2 onthuld!

Elisabeth Moss speelt opnieuw de hoofdrol in het nieuwe seizoen van de onlangs met een Golden Globe bekroonde serie.

Hulu heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van de onlangs met een Golden Globe bekroonde dramaserie The Handmaid's Tale op 25 april a.s. zal beginnen. Daarnaast kun je hieronder ook een eerste teaser bekijken!

Het tweede seizoen van The Handmaid's Tale zal bestaan uit dertien afleveringen en zal in het teken staan van Offreds zwangerschap en het gevecht om haar kind uit de handen van de sadisten in Gilead te houden. Op 25 april worden de eerste twee afleveringen uitgezonden. Daarna volgt er elke woensdag een nieuwe aflevering.

De hoofdrollen in The Handmaid's Tale worden gespeeld door Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Alexis Bledel, Ann Dowd, Max Minghella, Madeline Brewer, O-T Fagbenle en Amanda Brugel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Starz: problemen voor 'American Gods' S2
Series / Nieuws

Starz: problemen voor 'American Gods' S2

Het is niet makkelijk om het nieuwe seizoen gemaakt te krijgen.

Het ziet er eigenlijk niet heel goed uit voor het tweede seizoen van de Starz-serie American Gods. Dat na het vertrek van actrice Gillian Anderson, die besloot op te stappen na het vertrek van showrunners Bryan Fuller en Michael Green. De zender Starz geeft nu toe dat het moeilijk is om een weg hier uit te vinden en dat het onderhandelt met Fuller, Green en bedenker Neil Gaiman.

In een statement laat de zender weten dat "onze partners bij Fremantle gesprekken voeren met Bryan, Michael en kijkt naar hun planning, zodat ze zich nog altijd met de serie kunnen bezighouden." Ook laat Starz weten dat Neil Gaiman een centralere rol krijgt, waarbij hij meer de positie van een showrunner in zal nemen

Interessant is dat Starz ook laat weten dat Fuller en Green niet zo definitief vertrokken zijn als eerder gedacht werd. "Ze zullen zich er zoveel mee bezig houden als maar mogelijk is. Maar wat hun precieze rol zal zijn, daar praten we nog over. Het is in elk geval een grote serie, een monsterlijk grote. Eentje die de vele uitdagingen het hoofd heeft moeten bieden die fantastische, complexe en premium series die meerdere seizoenen krijgen allemaal onder ogen moeten komen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officieel: 'Flight of the Conchords' keert terug
Series / Nieuws

Officieel: 'Flight of the Conchords' keert terug

Voor een eenmalige special!

HBO heeft bekend gemaakt dat er een special aan zit te komen van de komische serie Flight of the Conchords. Het komische duo Bret McKenzie en Jemaine Clement keert terug om de special van de serie. Deze zal in de loop van de lente te zien zijn, al is niet bekend wanneer precies.

Afgelopen week maakte HBO het nieuws bekend, over de terugkeer van de serie. Het nieuwe materiaal wordt opgenomen voor een live publiek, waarvoor het duo in het Verenigd Koninkrijk optreedt. Daarin zien we "het duo hun klassieke, maar ook originele nieuwe nummers spelen uit hun Flight of the Conchords Sing Flight of the Conchords Tour."

Het Nieuw-Zeelandse komische duo Clement en McKenzie debuteerde in 2005 met een eenmalige aflevering. In 2007 werd het een komedie, die met twee seizoenen uiteindelijk tien Emmy-nominaties opleverde. De terugkeer wordt geregisseerd door Hamish Hamilton en is in mei te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Negende seizoen voor 'The Walking Dead' met nieuwe showrunner
Series / Nieuws

Negende seizoen voor 'The Walking Dead' met nieuwe showrunner

Premièredatum Fear the Walking Dead onthuld.

Eind februari keert het achtste seizoen van The Walking Dead terug op de buis voor deze tweede seizoenshelft. AMC heeft aangekondigd de serie voort te zetten voor een negende seizoen, echter zonder de showrunner.

AMC heeft aangegeven dat schrijver en producent Angela Kang de huidige showrunner Scott Gimple gaat vervangen. Gimple was sinds seizoen 4 de belangrijkste man achter de schermen, ook bij de spin-off Fear the Walking Dead. Hij blijft aan als 'Chief Content Officer'. Kang schrijft al sinds seizoen 2 aan het verhaal en is sinds seizoen 3 een van de producenten.

Charlie Collier, de hoogste baas van AMC, gaf aan dat het een belangrijke aankondiging was voor de toekomst van de serie. Het zevende en huidige achtste seizoen kregen veel kritiek en er was ook een (flinke) daling in de kijkcijfers te zien. Er zou te veel worden ingezoomd op de actie en te weinig op personageontwikkeling. Het is dus aan Kang om de serie opnieuw op de kaart te zien.

Overigens heeft AMC ook de premièredatum onthuld voor Fear the Walking Dead. Seizoen 4 debuteert op 15 april.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.