search
Dvd review 'Power' (S3) - de hitserie van 50 Cent
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Power' (S3) - de hitserie van 50 Cent

Ghost wil uit de drugs, maar lukt het ook?

Schrijver: Courtney Kemp Agboh | Cast: Omari Hardwick (James St. Patrick), Joseph Sikora (Tommy Egan), Lela Loren (Angela Valdes), Naturi Naughton (Tasha St. Patrick), Curtis "50 Cent" Jackson (Kanan Starks), e.a. | Tv-uitzending: 2014 - heden | Zender:: Starz

In 2014 verscheen de misdaadthriller Power op de zender Starz, aangekondigd dat de serie geproduceerd werd door Curtis "50 Cent" Jackson. De serie rond clubeigenaar en drugsdealer James St. Patrick a.k.a. "Ghost" werd een flinke hit en in de zomer verschijnt alweer het vijfde seizoen. Tijdens de recente NAACP Image Awards wist de serie maar liefst drie prijzen te winnen, voor Beste dramaserie, Beste acteur (Omari Hardwick) en Beste actrice in een bijrol (Naturi Naughton).

Sony Pictures Home Entertainment bracht onlangs het derde seizoen met tien episodes uit op Dvd. Hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.



In Seizoen 3 opnieuw de vraag: zal James St. Patricks droom om uit de drugshandel te stappen en zijn leven te delen met de vrouw die hem voor het gerecht wil slepen instorten voor het kan beginnen door de geest van "Ghost" die hem blijft achtervolgen? Wees voorzichtig met wat je wenst, is het advies.



Dvd: Power - Seizoen 3 | Aantal discs: 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 48 minuten | Release: januari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | EAN: 8712609638615 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Power zitten verpakt in doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staat per aflevering een synopsis. Netjes!

Beeld en geluid
Sony Pictures heeft de tien afleveringen verspreid over maar liefst vier schijven en dat is iets dat we niet vaak zien. Vaak worden drie tot vier afleveringen op een schijf gezet. Dit betekent dat er voldoende ruimte is om een prima beeld te laten zien. En is dit ook zo? Ja! De weergave voldoet ruimschoots aan de verwachtingen, met een mooie scherpte, prima kleuren (ook tijdens de meer donkere scènes) en geen opzichtige gebreken. Uiteraard is dit nog geen Blu-ray kwaliteit, maar voor een Dvd is dit erg netjes. De DD 5.1 geluidstrack is prima en laat de dialoog en muziek uit de speakers komen zoals dat hoort. Prima uitgave!

Geen extra's
De extra's op de schijven zijn beperkt. Er is een korte terugblik op het tweede seizoen (altijd handig) en er is een featurette die je meeneemt 'Binnen de wereld van Power". Via korte 'Inside the Episode'- video's krijg je een snelle toelicht van de betrokkenen, uiteraard ondersteund door de beelden uit de serie zelf.

Vijfde seizoen deze zomer
De kijkcijfers van Power blijken nog steeds erg netjes. Sinds het eerste seizoen steeg het aantal liefhebbers fors en nog een korte terugval bleek het vierde seizoen weer een iets groter succes. Aankomende zomer dus het vijfde seizoen. Hieronder de trailer voor seizoen 4:

Aanbevolen artikelen