search

Ons nieuws van vrijdag 2 maart 2018

'Fuller House' een stuk minder vol
Series / Nieuws

'Fuller House' een stuk minder vol

Jeff Franklin, die sinds de jaren tachtig aan het hoofd van de serie staat, stopt.

Netflix heeft Fuller House wat leger gemaakt. Bedenker en uitvoerend producent Jeff Franklin is verwijderd uit de franchise die hij in 1987 bedacht. Waarom? Naar het schijnt viel hij medewerkers verbaal lastig en was het dus tijd om hem gedag te zeggen.

Netflix bevestigde het nieuws aan Variety, maar bleef heel erg op de vlakte. "We vernieuwen het contract van Jeff Franklin niet en hij zal niet meer meewerken aan Fuller House." In het artikel lezen we dat hij niet beschuldigd is van seksueel misbruik, maar wel van het "verbaal abusievelijk zijn jegens personeel en het maken van ongepaste opmerkingen tegenover schrijvers, waaronder seksuele opmerkingen over zijn relaties en seksleven."

Naar het schijnt bracht hij ook vaker dates mee naar de set en liet hij die in kleine gastrollen opdraven voor individuele afleveringen. Voor het vierde seizoen zal er dus nu een nieuwe showrunner gezocht worden, waarbij Franklin dus helemaal terzijde wordt geschoven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkerende personages 'Westworld' bevestigd
Series / Nieuws

Terugkerende personages 'Westworld' bevestigd

Alleen lezen op eigen risico!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Het tweede seizoen van HBO-hit Westworld brengt maar liefst drie personages terug waar twijfels over bestonden. Lees dit bericht dus enkel als je het eerste seizoen gezien hebt en de spoilers je niet uitmaken.

Niet alleen keren Ashley Stubbs (Luke Hemsworth) en Elsie (Shannon Woodward) terug, maar ook zien we Charlotte Hale (Tessa Thompson) ook in het tweede seizoen. Dat lieten producenten Jonathan Nolan en Lisa Joy weten aan Entertainment Weekly.

"Ze mogen Westworld eindelijk ervaren als gasten en dus niet vanuit de plekken vanuit waar ze de boel normaalgesproken besturen," aldus het duo. "Ik denk niet dat ze dit heel fijn gaan vinden," aldus Nolan en Joy over Elsie en Stubbs. Maar ook Hale krijgt het zwaar; de baas van Delos is overgelaten aan "het medeleven van de hosts, net als iedereen."

In de loop van april is het nieuwe seizoen van de HBO-serie weer op televisie te zien. Bijna dus…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn alle personages van 'The Witcher'
Series / Nieuws

Dit zijn alle personages van 'The Witcher'

Wie is wie?

Showrunner Lauren Hissrich heeft onthuld welke personages allemaal een rol krijgen in Netflix-serie The Witcher. Interessant is dat de serie heel grootschalig wordt en elk van de personages uit de boeken van Andrzej Sapkowski komt. Daarmee is het voor fans een feest van herkenning.

GERALT IS:
Stoïcijns
Oplettend
Gebalanceerd
Gevreesd
Stiekem met een klein hart dat hij nooit zal laten zien.

YENNEFER IS:
Vurig
Trots
Berekenend
Een tegenstelling
Op zoek naar een manier om haar hart te vullen, al doet ze net alsof dat niet zo is.

CIRI IS:
Weerbarstig
Meedogenloos
Vlot
Groeiend
Ze zal de wereld veranderen, maar niet zonder slag of stoot.

ROACH IS:
Damesachtig
Trouw
Buitengewoon oplettend
Kalm
Erg geïrriteerd omdat ze nou eenmaal erkend wil worden als individu.

JASKIER IS:
Extravagant
Snugger
Vertelt graag geheimen
Loyaal
Van buiten lijkt hij een idioot, maar hij bewaart geheimen van de wereld.

TRISS MERIGOLD IS:
Warrig
Idealistisch
Onzeker
Geconflicteerd
Jong en onzeker, zonder de zelfverzekerdheid van een tovenares.

CAHIR IS:
Geconflicteerd
Charismatisch
Bespookt
Puur van binnen
Ondanks dat hij uit eenvoudiger tijden stamt, heeft hij iets extra's aan zich.

REGIS IS:
Eloquent
Werelds
Bespookt
Verstandig
Het meest kwaadaardige, die uiteindelijk in deze reis extreme verstandig wordt.

VILGEFORTZ IS:
Huurling
Samenzwerend
Machtsbelust
Meedogenloos
Knap en kan alles krijgen en dat is heel belangrijk en vooral gevaarlijk.

EMHYR IS:
Een kolonisator
Meedogenloos
Koninklijk
Meester van vermommingen
Iemand die er zijn werk van heeft gemaakt te overleven.

MILVA IS:
Sappig
Hard
Verstopt zich
Verstandig
Weet precies wat ze wil, maar doet alsof ze dat niet heeft.

LEO BONHART IS:
Sadistisch
Gruwelijk
Meedogenloos efficient
Hedonistisch
Lijkt diepgang te hebben, maar die heeft hij stiekem helemaal niet.

BORCH THREE JACKDAWS/VILLENTRETENMERTH IS:
Observatief
Beschermend
Meelevend
Het mooiste
Iemand die alles ziet en alles begrijpt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie bekende gezichten keren terug voor 'Big Litlle Lies' S2
Series / Nieuws

Drie bekende gezichten keren terug voor 'Big Litlle Lies' S2

Naast alle hoofdrolspelers, keren ook de meeste bijrolspelers terug.

HBO heeft aangekondigd dat Iain Armitage, Jeffrey Nordling en James Tupper allen zullen terugkeren voor het tweede seizoen van de kritisch bejubelde HBO-serie Big Little Lies.

Armitage zal opnieuw de rol spelen van Ziggy Chapman, de zoon van Shailene Woodley's personage Jane Chapman. Ziggy zit nu in groep twee en is nog steeds het lichtpuntje in Jane's leven.

Nordling keert op haar beurt terug als Gordon Klein, echtgenoot van Renata Klein (Laura Dern), die een grote fout heeft gemaakt en het risico om alles kwijt te raken wat haar lief is.

Tupper keert ten slotte terug als Nathan Carlson, de ex-man van Madeline (Reese Witherspoon) en huidige partner van Bonnie (Zoe Kravitz) die moet om zien te gaan met zijn turbulente dochter Abby.

De drie zullen te zien zijn naast de eerder aangekondigd Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Zoe Kravitz en Adam Scott. Ze worden vergezeld door nieuwkomers Meryl Streep, die de moeder van de omgebrachte misbruiker Perry Wright (Alexander Skarsgard) speelt.

Andrea Arnold zal alle zeven afleveringen van het nieuwe seizoen regisseren. Deze zullen ergens in 2019 worden uitgezonden door HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer 'Yellowstone' met Kevin Costner
Series / Trailer

Teaser trailer 'Yellowstone' met Kevin Costner

Grootse serie op Paramount Network.Paramount Network heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Yellowstone, een serie met Kevin Costner en van schrijver Taylor Sheridan (Hell or High Water, Wind River). Check de beelden hierboven.

De serie zoomt in op de grauwe en gewelddadige wereld in het zuiden van Amerika en speelt zich af nabij het nationale park Yellowstone. Het gaat over het geweld dat de familie Duttons uit Montana nodig heeft om het grootste landgoed te behouden in de States.

De hoofdrol is dus voor Costner en hij speelt John Dutton, het hoofd van de familie die het gebied beheert. Ze moeten het opnemen tegen ontwikkelaars, een reservaat van indianen en het eerste Amerikaanse nationale park. Ook krijgen ze te maken met corrupte politici in een wereld die ver van de media staat.

De serie moet het beste en het slechtste van Amerika laten zien door de ogen van een familie die beide kanten representeert.

Andere rollen zijn voor Wes Bentley, Kelly Reilly, Luke Grimes, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Dave Annable, Danny Huston, Gil Birmingham, Jefferson White, Gretchen Mol, Jill Hennessey, Patrick St. Esprit, Ian Bohen en Denim Richards. In juni debuteert Yellowstone op Paramount Network.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Power' (S3) - de hitserie van 50 Cent
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Power' (S3) - de hitserie van 50 Cent

Ghost wil uit de drugs, maar lukt het ook?

Schrijver: Courtney Kemp Agboh | Cast: Omari Hardwick (James St. Patrick), Joseph Sikora (Tommy Egan), Lela Loren (Angela Valdes), Naturi Naughton (Tasha St. Patrick), Curtis "50 Cent" Jackson (Kanan Starks), e.a. | Tv-uitzending: 2014 - heden | Zender:: Starz

In 2014 verscheen de misdaadthriller Power op de zender Starz, aangekondigd dat de serie geproduceerd werd door Curtis "50 Cent" Jackson. De serie rond clubeigenaar en drugsdealer James St. Patrick a.k.a. "Ghost" werd een flinke hit en in de zomer verschijnt alweer het vijfde seizoen. Tijdens de recente NAACP Image Awards wist de serie maar liefst drie prijzen te winnen, voor Beste dramaserie, Beste acteur (Omari Hardwick) en Beste actrice in een bijrol (Naturi Naughton).

Sony Pictures Home Entertainment bracht onlangs het derde seizoen met tien episodes uit op Dvd. Hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.In Seizoen 3 opnieuw de vraag: zal James St. Patricks droom om uit de drugshandel te stappen en zijn leven te delen met de vrouw die hem voor het gerecht wil slepen instorten voor het kan beginnen door de geest van "Ghost" die hem blijft achtervolgen? Wees voorzichtig met wat je wenst, is het advies.Dvd: Power - Seizoen 3 | Aantal discs: 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 48 minuten | Release: januari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | EAN: 8712609638615 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Power zitten verpakt in doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staat per aflevering een synopsis. Netjes!

Beeld en geluid
Sony Pictures heeft de tien afleveringen verspreid over maar liefst vier schijven en dat is iets dat we niet vaak zien. Vaak worden drie tot vier afleveringen op een schijf gezet. Dit betekent dat er voldoende ruimte is om een prima beeld te laten zien. En is dit ook zo? Ja! De weergave voldoet ruimschoots aan de verwachtingen, met een mooie scherpte, prima kleuren (ook tijdens de meer donkere scènes) en geen opzichtige gebreken. Uiteraard is dit nog geen Blu-ray kwaliteit, maar voor een Dvd is dit erg netjes. De DD 5.1 geluidstrack is prima en laat de dialoog en muziek uit de speakers komen zoals dat hoort. Prima uitgave!

Geen extra's
De extra's op de schijven zijn beperkt. Er is een korte terugblik op het tweede seizoen (altijd handig) en er is een featurette die je meeneemt 'Binnen de wereld van Power". Via korte 'Inside the Episode'- video's krijg je een snelle toelicht van de betrokkenen, uiteraard ondersteund door de beelden uit de serie zelf.

Vijfde seizoen deze zomer
De kijkcijfers van Power blijken nog steeds erg netjes. Sinds het eerste seizoen steeg het aantal liefhebbers fors en nog een korte terugval bleek het vierde seizoen weer een iets groter succes. Aankomende zomer dus het vijfde seizoen. Hieronder de trailer voor seizoen 4:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.