search

Ons nieuws van dinsdag 6 mei 2014

Heksenserie 'Salem' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Heksenserie 'Salem' krijgt tweede seizoen

De eerste drie afleveringen zijn goed genoeg bekeken om een tweede seizoen te garanderen.

WGN America heeft aangekondigd dat er een tweede seizoen van de dramaserie Salem komt. Matt Chernis, voorzitter van WGN America en Tribune Studios kondigde het nieuws gisteren aan. De opnames van het vervolg op het 13 afleveringen lange eerste seizoen zullen dit jaar nog van start gaan, zodat het tweede seizoen in 2015 kan worden uitgezonden. De eerste drie afleveringen van Salem zijn klaarblijkelijk goed genoeg bekeken om een tweede seizoen te waarborgen.

Salem wordt geproduceerd door Fox 21 en werd bedacht en geschreven door Brannon Braga en Adam Simon, die samen met Jeff Kwatinetz, Josh Barry en David Von Ancken ook als uitvoerend producenten van de serie fungeren. De frisse cast bestaat uit acteurs zoals Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Xander Berkeley, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Elise Eberle en Iddo Goldberg.

Salem is een nieuwe vertelling van de beruchte heksenvervolgingen die in de 17e eeuw plaatsvonden in het plaatsje in Massachusetts. Het hoofdpersonage is John Alden (West), een kapitein die terugkeert van de oorlog naar zijn thuisplaats Salem. In Salem merkt hij al snel op dat het stadje in de ban is van de aanwezigheid van heksen. John is er daarnaast kapot van dat zijn oude liefje Mary Sibley (Montgomery) getrouwd is met zijn oude vijand, tot hij erachter komt dat Mary de hoofdheks van Salem is, en dat de heksen zelf verantwoordelijk zijn voor de heksenvervolging...

Salem wordt elke zondagavond uitgezonden op WGN.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende eerste trailer 'Gotham'
Series / Trailer

Spannende eerste trailer 'Gotham'

De serie krijgt een volledig eerste seizoen.



Fox heeft besloten dertien afleveringen te bestellen voor zijn Batman-prequel Gotham. De serie gaat over een jonge commissaris James Gordon (Ben McKenzie) en volgt ook de jonge Bruce Wayne (David Mazouz), vlak nadat hij zijn ouders verloren heeft. Daarnaast is bovenstaande trailer vrijgegeven.

Gotham is het oorsprongsverhaal van de grote DC Comics superslechteriken en burgerwachten. We ontmoeten Gordon als hij net twee weken werkt voor de politie van Gotham City. Hij is verloofd met de prachtige Barbara Kean (Erin Richards) en Gordon heeft goede hoop de stad weer in ere te kunnen herstellen.

Samen met zijn partner en de lokale legende Harvey Bullock, moet Gordon een van de grootste moordzaken die ooit plaatsvonden in Gotham oplossen: de moord op de lokale miljardairs Thomas en Martha Wayne. Daar ontmoet Gordon een enkele overlevende: de 12-jarige Bruce Wayne. Hij belooft de moord op te zullen lossen en krijgt al gauw te maken met de gangster Fish Mooney (Jada Pinkett Smith) en andere slechteriken als Selina Kyle / Catwoman (Camren Bicondova) en Oswald Cobblepot / The Penguin (Robin Taylor).

Er is nog geen precieze premièredatum, al vertelt de trailer ons dat de serie in de herfst van start gaat. Een Nederlandse releasedatum is er verder ook nog niet. Het zou goed kunnen dat de show op Fox Nederland te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw castlid voor vijfde seizoen 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Nieuw castlid voor vijfde seizoen 'The Walking Dead'

Seth Gilliam speelt hoogstwaarschijnlijk de priester Gabriel Stokes.

Er is een nieuw vast castlid voor The Walking Dead. Volgens The Hollywood Reporter is Seth Gilliam tot series regular benoemd. De details over zijn personage zijn nog niet openbaar, dus we weten niet zeker welke rol hij op zich neemt. Volgens THR zou hij wel eens het personage Gabriel Stokes kunnen spelen.

Gabriel Stokes is in de comics een priester die in het 61ste nummer te maken krijgt met Rick. Dat is vlak voordat de groep aankomt bij Terminus. Niet lang daarna deelt Gabriel de duistere daden die hij moest verrichten om te overleven, maar desondanks wordt hij deel van Ricks commune.

Interessant aan zijn casting is dat hij het derde castlid is van HBO-serie The Wire, dat zich bij The Walking Dead voegt. Eerder werden Chad Coleman (Tyreese) en Larry Gilliard Jr. (BoB) van The Wire gecast in de serie van AMC.

Eerder vertelde showrunner Scott M. Gimple nog dat het vijfde seizoen van de serie zich meer zal focussen op menselijkheid.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen reünie voor 'Desperate Housewives'
Series / Nieuws

Geen reünie voor 'Desperate Housewives'

Geen film, geen nieuwe serie. Eva Longoria is duidelijk.

Verleden week bevestigde Courteney Cox andermaal dat er écht geen (film)vervolg komt op de hitserie Friends. Nu heeft actrice Eva Longoria laten weten dat ook de hitserie Desperate Housewives definitief geen vervolg krijgt.

Tegenover E! News zei Longoria: "We hebben serieus gekeken wat er mogelijk is met de personages. Marc Cherry - de bedenker van de serie - herhaalt het voortdurend: er is niets meer te zeggen! Maar ik mis het om Gaby te spelen."

ABC's Desperate Housewives was tussen 2004 en 2012 te zien met acht seizoen. Hoofdrolspelers waren Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross en dus ook Eva Longoria. De serie trok in de hoogtijdagen op ABC zo'n 25 tot 30 miljoen kijkers en zou wereldwijd zo'n 120 miljoen fans hebben.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.