search
Dvd review 'Jordskott' S2 - Eva Thörnblad is terug!
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Jordskott' S2 - Eva Thörnblad is terug!

Zweedse topper!

Bedenker: Henrik Björn | Cast: Moa Gammel (Eva Thörnblad), Göran Ragnerstam (Göran Wass), Ville Virtanen (Harry Storm), Peter Andersson (Gustav Borén), Vanja Blomkvist (Ylva), Lia Boysen (Gerda Gunnarsson), e.a. | Jaar:: 2015 - ? | Tv-uitzending: SVT

Na het succesvolle eerste seizoen van Jordskott ("earth shot") van bedenker Henrik Björn verscheen in 2017 het tweede seizoen. Moa Gammel keerde terug in de huid van Eva Thörnblad en opnieuw moet ze de confrontatie aan met haar duistere verleden.

Just Entertainment zette seizoen 2 op twee Dvd-schijven, en dit keer dus niet op Blu-ray. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste een trailer en de synopsis.



In seizoen 2 is het twee jaar na de dramatische gebeurtenissen uit het eerste seizoen van Jordskott. Politie-inspecteur Eva Thörnblad heeft nog steeds veel moeite met het verlies van haar dochter Josefine. Toch probeert ze haar leven in Stockholm weer op te pakken. De jordskott zit echter nog steeds in haar en neemt af en toe de controle over. Hij geeft haar ongekende krachten maar is ook een gruwelijke kwelgeest. Gelukkig heeft Eva manieren ontdekt om ermee om te gaan. Ze stort zich helemaal op haar werk en weigert de krachten te gebruiken die de jordskott haar geeft. Maar dan krijgt ze te maken met een mysterieuze zaak waarbij een man tevoorschijn komt uit een meer. Vrijwel naakt, zwaar onderkoeld en zichtbaar gemarteld begint hij wankelend aan een angstaanjagende zwerftocht door de straten van Stockholm. Hij lijkt te willen communiceren, maar alleen met Eva.



Uitgave: Jordskott - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 60 minuten | Release: juli 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983967632 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Jordskott zitten verpakt in een zwarte dvd-stackcase, met een insteekhoes. Er is geen overzicht van de titels of korte synopsissen.

Beeld en geluid
Met een beeldvullende weergave weet Just Entertainment er opnieuw een prima beeldkwaliteit uit te persen. De scherpte is verrassend netjes en van storende SD-problemen is amper sprake. Ruis of een gekartelde weergave is niet aanwezig en de kleur is natuurlijk en zelfs heel filmisch. Deze uitgave kan zo als voorbeeld dienen van de nodige Dvd-uitgave, ook van grotere distributeurs. Knap! De Zweedse spraak krijgt gelukkig ondersteuning van een track met Nederlandse ondertiteling en het geluid komt uit de speakers via een Dolby Digital 5.1 track. En deze doet gewoon wat er moet gebeuren.

Extra's
Just Entertainment laat het net als bij vele andere uitgaven bij een kale editie. Geheel vreemd is dat niet bij deze Scandinavische serie. Ook online geen featurettes.

Seizoen 3 onzeker
Ondanks dat het eerste én tweede seizoen successen waren, is er nergens te achterhalen of er een derde seizoen komt. Mogelijk zit er opnieuw twee jaar tussen de seizoenen en komt er pas later dit jaar een bevestiging voor een nieuw seizoen. De fan zal even geduld moeten hebben.

Aanbevolen artikelen