search

Ons nieuws van vrijdag 3 augustus 2018

Austin Abrams scoort hoofdrol in Hulu-serie 'Less Than Zero'
Series / Nieuws

Austin Abrams scoort hoofdrol in Hulu-serie 'Less Than Zero'

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Brett Easton Ellis.

Austin Abrams (The Americans, The Walking Dead) heeft de hoofdrol van het personage Clay gescoord in de tv-verfilming van Less Than Zero. Hulu verfilmt ditmaal het boek van American Psycho-auteur Brett Easton Ellis.

Less Than Zero speelt zich af in de jaren '80 en laat zien hoe hoofdpersonage Clay terugkeert naar Los Angeles voor de kerstvakantie. De rijkeluiszoon probeert tijdens deze vakantie opnieuw in contact te komen met zijn ex-vriendin en beste vriend. Hij belandt al snel in wereld vol vunzige feestjes en overmatig drugsgebruik.

De rol van Abrams werd eerder gespeeld door Andrew McCarthy in de verfilming uit 1987. In die film waren ook rollen weggelegd voor Robert Downey Jr., James Spader en Jami Gertz.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Runaways' dit jaar te zien
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Runaways' dit jaar te zien

Ergens in de winter.

Het tweede seizoen van Hulu-serie Runaways, gebaseerd op de gelijknamige comics van Marvel, zal deze herfst te zien zijn. Marvel boekt daarmee eigenlijk voortdurend succes met zijn series op verschillende kanalen: Netflix, ABC en Hulu. Runaways debuteerde eind 2017 en deed dat met groot succes.

Net voordat Hulu de finale van het eerste seizoen online plaatste, werd er gekeken naar een nieuw seizoen. Dat werd de tweede reeks, die in plaats van de tien van de eerste, maar liefst dertien afleveringen kreeg. De nieuwe reeks kreeg geen releasedatum op dat moment, maar daar komt nu verandering in.

Volgens Hulu zal de tweede reeks van de serie "deze winter" te zien zijn. Een precieze releasedatum is er nog niet, maar de kans is groot dat de eerste afleveringen dit jaar nog te zien zijn. Er is geen plotsynopsis voor de nieuwe reeks.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brent Spiner gecast in 'Supergirl'
Series / Nieuws

Brent Spiner gecast in 'Supergirl'

Hij speelt de vicepresident van de Verenigde Staten.

Brent Spiner is gecast in het vierde seizoen van Supergirl, de DC-serie van televisiezender The CW. Spinder zal de rol van de vicepresident van de Verenigde Staten spelen. Natuurlijk kennen we de acteur vooral van zijn werk aan Star Trek: The Next Generation, waarin hij het opvallende personage Data speelde.

Spiner krijgt nu een terugkerende rol als vicepresident Baker. "Sterk en politiek bevlogen. Vicepresident Baker is een onwaarschijnlijk leider, maar wel een die zijn verantwoordelijkheden accepteert als zijn land hem het meest nodig heeft."

Het vierde seizoen gaat zich baseren op de comics rond Red Son, een superheldencomic die een alternatief oorsprongsverhaal rond de man van staal vertelt. In dat verhaal landde het ruimteschip van Superman in de Sovjet-Unie en dus niet in de Verenigde Staten. In het derde seizoen van Supergirl werd een alternatieve versie van Kara geboren in Siberië, waarmee we wel een idee hebben van waar het heen zal gaan.

Vanaf 14 oktober van start op The CW in de Verenigde Staten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reboot 'ALF' in de maak
Series / Nieuws

Reboot 'ALF' in de maak

Keert de alien terug op televisie?

We kennen allemaal het buitenaardse wezen ALF wel. De serie uit de jaren tachtig was populair en draaide om een katten etende alien. Nu televisie weer allerlei remakes maakt en oud materiaal terug brengt, was het een kwestie van tijd eer deze serie voorbij zou komen.

Variety meldt dat Warner Bros. Television druk bezig is met een reboot van de ALF-franchise. Het idee zou zijn om ditmaal een serie te maken waarin ALF ontsnapt uit Area 51, het gebied waar hij sinds de gebeurtenissen van de originele serie gevangen gehouden is. Daarna zou hij ontdekken hoe de wereld veranderd is in de tussentijd.

De komische serie eindigde nog behoorlijk gruwelijk. ALF werd aan het einde gevangen genomen door de Amerikaanse regering, om hem te doden. Dat zou in deze reboot, mogelijk met een CGI-versie van de alien, niet gebeurd zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Stranger Things' in zomer 2019 te zien
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Stranger Things' in zomer 2019 te zien

Het laat nog behoorlijk lang op zich wachten.

Het zal langer duren dan verwacht voordat we het derde seizoen van Stranger Things te zien krijgen op Netflix. Dat laat Cindy Holland van Netflix weten; het volgende seizoen is pas in de zomer van 2019 te streamen.

"Het zit zo: het is een echte met de hand gemaakte serie. De gebroeders Duffer en Shawn Levy hebben echt heel hard gewerkt en willen iets groters en beters maken dan vorig jaar. Ze willen ook de tijd nemen om het goed te doen. En ik denk dat het een geweldig seizoen is en meer dan het wachten waard."

Daarmee weten we voorlopig nog niet wanneer de serie echt te zien zal zijn, maar is in elk geval wel zeker dat de show nog wel een tijdje op zich zal laten wachten. Het vorige seizoen ging in oktober van start en nu moeten we dus nog een jaar wachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Jordskott' S2 - Eva Thörnblad is terug!
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Jordskott' S2 - Eva Thörnblad is terug!

Zweedse topper!

Bedenker: Henrik Björn | Cast: Moa Gammel (Eva Thörnblad), Göran Ragnerstam (Göran Wass), Ville Virtanen (Harry Storm), Peter Andersson (Gustav Borén), Vanja Blomkvist (Ylva), Lia Boysen (Gerda Gunnarsson), e.a. | Jaar:: 2015 - ? | Tv-uitzending: SVT

Na het succesvolle eerste seizoen van Jordskott ("earth shot") van bedenker Henrik Björn verscheen in 2017 het tweede seizoen. Moa Gammel keerde terug in de huid van Eva Thörnblad en opnieuw moet ze de confrontatie aan met haar duistere verleden.

Just Entertainment zette seizoen 2 op twee Dvd-schijven, en dit keer dus niet op Blu-ray. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste een trailer en de synopsis.



In seizoen 2 is het twee jaar na de dramatische gebeurtenissen uit het eerste seizoen van Jordskott. Politie-inspecteur Eva Thörnblad heeft nog steeds veel moeite met het verlies van haar dochter Josefine. Toch probeert ze haar leven in Stockholm weer op te pakken. De jordskott zit echter nog steeds in haar en neemt af en toe de controle over. Hij geeft haar ongekende krachten maar is ook een gruwelijke kwelgeest. Gelukkig heeft Eva manieren ontdekt om ermee om te gaan. Ze stort zich helemaal op haar werk en weigert de krachten te gebruiken die de jordskott haar geeft. Maar dan krijgt ze te maken met een mysterieuze zaak waarbij een man tevoorschijn komt uit een meer. Vrijwel naakt, zwaar onderkoeld en zichtbaar gemarteld begint hij wankelend aan een angstaanjagende zwerftocht door de straten van Stockholm. Hij lijkt te willen communiceren, maar alleen met Eva.



Uitgave: Jordskott - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 60 minuten | Release: juli 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983967632 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Jordskott zitten verpakt in een zwarte dvd-stackcase, met een insteekhoes. Er is geen overzicht van de titels of korte synopsissen.

Beeld en geluid
Met een beeldvullende weergave weet Just Entertainment er opnieuw een prima beeldkwaliteit uit te persen. De scherpte is verrassend netjes en van storende SD-problemen is amper sprake. Ruis of een gekartelde weergave is niet aanwezig en de kleur is natuurlijk en zelfs heel filmisch. Deze uitgave kan zo als voorbeeld dienen van de nodige Dvd-uitgave, ook van grotere distributeurs. Knap! De Zweedse spraak krijgt gelukkig ondersteuning van een track met Nederlandse ondertiteling en het geluid komt uit de speakers via een Dolby Digital 5.1 track. En deze doet gewoon wat er moet gebeuren.

Extra's
Just Entertainment laat het net als bij vele andere uitgaven bij een kale editie. Geheel vreemd is dat niet bij deze Scandinavische serie. Ook online geen featurettes.

Seizoen 3 onzeker
Ondanks dat het eerste én tweede seizoen successen waren, is er nergens te achterhalen of er een derde seizoen komt. Mogelijk zit er opnieuw twee jaar tussen de seizoenen en komt er pas later dit jaar een bevestiging voor een nieuw seizoen. De fan zal even geduld moeten hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kat Graham heeft geen interesse voor rol in 'Legacies'
Series / Nieuws

Kat Graham heeft geen interesse voor rol in 'Legacies'

De actrice vindt dat tien jaar Bonnie spelen wel voldoende is...

De nieuwste vampieren serie van The CW luistert naar de naam 'Legacies' en is een spin-off van 'The Vampire Diaries' en 'The Originals'. De reeks zal zich focussen rond het personage Hope Mikaelson (gespeeld door Danielle Rose Russell). Deze nieuwe serie zal zich afspelen (hoe kan het ook anders) in Mystic Falls, ongeveer 20 jaar nadat de vriendengroep van de originele serie is afgestudeerd van de hogeschool. Een logische vraag die op heel wat fans hun lippen brand is dan ook of we één of misschien zelfs meerdere oorspronkelijke castleden van The Vampire Diaries terug zullen zien in de reeks.

Eerder bevestigde Julie Plec op de San Diego Comic-Con nog dat sheriff Matt donovan (gespeeld door Zach Roerig) zijn opwachting zal maken in Legacies. Bovendien gaf Plec ook aan dat ze ook graag Caroline (Candice King) en Bonnie (Kat Graham) in de serie zou willen zien opduiken. Deze laatste blijkt daar echter niet meteen warm voor te lopen. Sterker nog, op de Television Critics Association summer press tour heeft de actrice duidelijk laten verstaan geen interesse te hebben in een rol in Legacies.

Graham liet vorig jaar nog optekenen dat ze vond dat het in de wacht slepen van de 'Teen Choice Award' een mooi eindpunt betekende voor haar personage Bonnie. Deze stelling blijkt ze nu kracht bij te zetten. In het interview op de Television Critics Association summer press tour gaf Graham finaal ook nog mee dat ze tien jaar het personage van Bonnie heeft vertolkt en ze van mening is dat dit (met alle respect voor de fans) voldoende is geweest.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chris Carmack in vijftiende seizoen van 'Grey's Anatomy'
Series / Nieuws

Chris Carmack in vijftiende seizoen van 'Grey's Anatomy'

Er komt terug een nieuwe dokter naar Grey Sloan Memorial!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

In het vijftiende seizoen van Grey's Anatomy maken we alweer kennis met een nieuwe dokter die zijn opwachting maakt in het Grey Sloan Memorial. Het gaat deze keer om niemand minder dan Nashville ster 'Chris Carmack'. Hij zou een belangrijke en terugkerende rol hebben toegekend gekregen.

Bovenstaande laat het beste vermoeden, maar tot dusver is er eigenlijk nog niet zoveel meer bekend over het personage van Carmack. Wat we wel al weten is dat hij in de huid kruipt van een orthopedisch chirurg die blijkbaar uitstekend blijkt te zijn binnen zijn vakgebied. Zijn deskundigheid heeft hem dan ook de bijnaam 'Ortho God' opgeleverd.

De diensten van Carmack blijken hoog nodig, want ondanks het feit dat het Grey Sloan Memorial een haast ongekend aantal (zeer deskundige) hartchirurgen heeft komt het op orthopedisch vlak toch wel het één en ander tekort sinds het vertrek van Callie Torres in seizoen 12.

Kijk jij er ook al naar uit om deze Nashville ster nu aan het werk te zien in Grey's Anatomy?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.