Weer verdwijnt een showrunner van 'American Gods'

Weer verdwijnt showrunner van American Gods

Het gaat niet heel soepel achter de schermen.

Jim Pedd, 15 september 2018 om 13:00

En weer vertrekt een showrunner bij American Gods. Jesse Alexander wordt vervangen. Dat terwijl hijzelf de vervanger was van Bryan Fuller en Michael Green, die na het eerste seizoen vertrokken wegens creatieve meningsverschillen met zender Starz en productiebedrijf Fremantle.
The Hollywood Reporter stelt dat het tweede seizoen nog duurder is geworden dan de bedoeling was. Dat komt door herhaaldelijke herschrijfsessies, die weer voortkomen uit clashes met castleden en de creatievelingen achter de serie. Sterker nog: kortgeleden was de productie zes weken stilgelegd om ervoor te zorgen dat de finale afgemaakt kon worden. Voordat het zover ging, was Fremantle al ontevreden over het seizoen.

Nu laat THR weten dat de status van showrunner Alexander is dat hij “ontslagen maar niet ontslagen” is. In elk geval mag Alexander zich niet bemoeien met de productie en post-productie. Tegelijk laat Fremantle weten vol vertrouwen te zijn over de richting van het seizoen en stelt Alexander hard te werken aan deze reeks.

Bron: THR

Lees meer over: American Gods, Starz, Jesse Alexander, Bryan Fuller, Michael Green

Informatie over de serie: American Gods

Populair nieuws