search
Dvd review 'One Chicago' - Fire, P.D. en Med!

Dvd review 'One Chicago' - Fire, P.D. en Med!

One Chicago is een groot succes voor NBC.

Bram de Groot
Bedenkers: Michael Brandt | Dick Wolf | Matt Olmstead | Cast: Verschillende acteurs | Uitzending Chicago Fire: 2012 - heden | Uitzending Chicago P.D.: 2014 - heden Uitzending Chicago Med: 2015 - heden | Tv-zenders: NBC

Zowel op het witte doek als op het kleine scherm weten verschillende producenten flink wat universa uit te bouwen. Zo is er het Arrowverse van The CW en weet NBC successen te boeken met de series die zich afspelen in de Amerikaanse stad Chicago.

De zender trapte de reeks af in 2012 met Chicago Fire en daarna verschenen drie soortgelijke series rond de politie (Chicago P.D.), het ziekenhuis (Chicago Med) en de advocatuur (het reeds gecancelde Chicago Justice). Ook is er een verbinding met , de lang draaiende serie die afspeelt in New York.

Onlangs bracht Universal Pictures verschillende seizoenen van het bovengenoemde "One Chicago" uit op Dvd, namelijk van Fire, P.D. en Med. Hieronder de trailers en de synopsissen, met daarna een blik op de uitgaven.In seizoen 6 van Chicago Fire is het lot van een aantal eenheden van de Chicago Fire onzeker. Terwijl de dappere brandweerlieden, reddingsteams en paramedici zich bezighouden met de nasleep van elk vuur dat ze tegenkomen "“ ontvouwen zich meer hete romances, pulserende actie en vurig drama.In seizoen 5 van Chicago P.D. zien we weer de mannen en vrouwen van de elite Intelligence Unit van het politiekorps van Chicago. Het bestrijden van de meest gruwelijke misdaden van de stad heeft de hoogste prioriteit voor rechercheur Hank Voight en zijn team. Geconfronteerd met een nieuwe wind die door Chicago gaat, staat de politie onder vuur en worden ze nauwlettend in de gaten gehouden. Met de hervorming van de politie in volle gang, wordt het team gedwongen om door verraderlijke omstandigheden te navigeren in hun streven naar gerechtigheid.In seizoen 3 van Chicago Med gaat het moedige team van artsen, verpleegkundigen en medewerkers van Chicago Med iedere keer weer de bloedstollende chaos van de eerste hulp in. Hartverscheurend drama heeft hen zowel professioneel als persoonlijk getroffen. Iedere dag staan er levens op het spel en is het voor het medische team, dat de moeilijkste en meest uitdagende patiënten van Chicago krijgt een emotionele sensatie.Uitgave: Chicago Fire (S6), Chicago P.D. (S5), Chicago Med (S3) | Aantal discs 6 / 5 / 6 x Dvd | Afleveringen: 23 / 22 / 20 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083160821 / 5053083164294 / 5053083160814 | Release: oktober 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De schijven van deze Dvd-uitgaven van Chicago Fire / P.D. / Med zitten vastgeklikt in standaard doorzichtige Dvd-keepcases. In de hoezen veel informatie, met de titels en synopsissen per aflevering, per disc! Erg netjes afgeleverd dus!

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgaven verschilt beperkt van elkaar. De series worden redelijk vergelijkbaar geschoten, al heeft Med een (nog meer) soap-achtige benadering. Het beeld toont zo nu en dan wat standaard SD-gebreken, al is de kleur sterk en de scherpte doorgaans van een zeer redelijk niveau. Zeker Fire en P.D. hebben een wat realistischere filmstijl, en dat zorgt voor meebewegend beeld. En dat sluit prima aan op de actiescènes.

De verhouding is logischerwijs ook hetzelfde (beeldvullend) en de geluidssporen zijn Dolby Digital 5.1. Net als eerdere seizoenen levert Universal Pictures Home Entertainment weer prima uitgaven op van de succesvolle series in het Chicago-serie universum.

Beperkte extra's
Net als bij eerdere seizoenen vallen de extra's bij deze series redelijk tegen. Fire en P.D. bevatten de cross-over afleveringen, maar dan houdt het ook op. Chicago Med heeft zelfs geen extra's.

Toekomst van het One Chicago universum
In september zijn de aansluitende seizoenen van Chicago Fire / P.D. / Med uit het "One Chicago" universum afgetrapt op NBC. Op 10 oktober stond de teller op 326 afleveringen in de seriereeks en dat is uiteraard een groot succes. Het is voor de makers dan ook spijtig dat Chicago Justice zich niet kon meten aan de huidige series. De kijkcijfers van de verschillende series blijven indrukwekkend, zeker die van P.D. en Med die een oplopend aantal fans krijgt en gemiddeld zelfs meer kijkers trekken dan Fire.

Hieronder zie je een korte promo voor de Chicago Fire / P.D. / Med cross-over die eerder deze maand te zien was.

Aanbevolen artikelen