Tweede seizoen 'Haunting of Hill House' alleen mogelijk met nieuwe cast

Nieuwe cast voor 'Hill House' S2?

Regisseur Mike Flanagan liet tijdens een interview weten dat we zomaar eens een tweede seizoen van de succesvolle serie kunnen krijgen.

Zilko Tarici, 26 oktober 2018 om 14:29

Horror-serie The Haunting of Hill House staat nog maar net op Netflix, maar is nu al een groot succes bij zowel de critici als het publiek. De serie is verder eigenlijk ontworpen als een miniserie van één seizoen, maar door het grote succes kan daar wel eens verandering in komen. Regisseur/scenarist Mike Flanagan heeft al laten weten dat als Netflix een tweede seizoen wil, dit enkel zou kunnen met een volledig nieuwe cast. Flanagan zei er tijdens een interview met Entertainment Weekly het volgende over:
"Ik wil niet te veel speculeren over een tweede seizoen tot Netflix, Paramount en Amblin ons laten weten dat ze een nieuw seizoen willen. Wat ik wel wil zeggen, is dat wat mij betreft het verhaal over de familie Crain helemaal is verteld. Er zijn echter meer dingen die je met de serie kunt doen, niet alleen met het huis maar ook de insteek.

Het idee van een anthology-serie klinkt ook goed. We hebben de Crains echter genoeg zien meemaken, en daar willen we het bij laten. We hebben bij het eerste seizoen nog gedacht aan een cliffhanger, maar uiteindelijk hebben we besloten tot een 'definitief' einde. Omdat de serie vooral gaat over mensen die door geesten worden geterroriseerd, kun je er alle kanten mee op, in of buiten Hill House."


Mocht Flanagans idee doorgaan, dan is het dezelfde aanpak die de makers van de bejubelde AMC-serie The Terror beogen voor het tweede seizoen. Flanagan richt zich voorlopig in elk geval op de film Doctor Sleep, een vervolg op The Shining.Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: The Haunting of Hill House, Mike Flanagan, Michiel Huisman, Carla Gugino, Timothy Hutton

Populair nieuws