search
Nintendo vs. Sega: 'Kong'-regisseur maakt 'Console Wars'
Series / Nieuws

Nintendo vs. Sega: 'Kong'-regisseur maakt 'Console Wars'

Het boek van Blake J. Harris zou eerder verfilmd worden door Seth Rogen en Evan Goldberg, die wel nog zullen fungeren als producenten van de miniserie

Seth Rogen en Evan Goldberg (als producenten verantwoordelijk voor de series Preacher en The Boys), zullen als uitvoerend producenten fungeren van Console Wars, een miniserie die wordt gemaakt door Legendary Television en gebaseerd is op het gelijknamige boek over de rivaliteit tussen game-giganten Nintendo en Sega van Blake J. Harris.


In het boek is te lezen hoe het kleine Sega het op probeerde te nemen tegen Nintendo en zo de game-industrie voor altijd veranderde. De rivaliteit tussen Nintendo en Sega werd uiteindelijk overgenomen door een bittere strijd tussen Microsoft en Sony, die nog steeds voortduurt. Nintendo is natuurlijk nog steeds populair, maar Sega is geen grote speler meer op de gamingmarkt.

De regie van Console Wars is in handen van Jordan Vogt-Roberts, gamefanaat en regisseur van Kong: Skull Island. Mike Rosolio zal de eerste aflevering schrijven. Vogt-Roberts en Rosolio zullen de serie produceren samen met James Weaver, Julian Rosenberg, Harris and Jonah Tulis, Scott Rudin en Eli Bush. Er is momenteel nog geen netwerk of streamingdienst verbonden aan het project.

De eerder genoemde Rogen en Goldberg hadden in 2014 al getekend om Console Wars te verfilmen (in de rollen van regisseurs en scenaristen), maar dat kwam er uiteindelijk niet van.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen