search

Ons nieuws van vrijdag 30 november 2018

Nintendo vs. Sega: 'Kong'-regisseur maakt 'Console Wars'
Series / Nieuws

Nintendo vs. Sega: 'Kong'-regisseur maakt 'Console Wars'

Het boek van Blake J. Harris zou eerder verfilmd worden door Seth Rogen en Evan Goldberg, die wel nog zullen fungeren als producenten van de miniserie

Seth Rogen en Evan Goldberg (als producenten verantwoordelijk voor de series Preacher en The Boys), zullen als uitvoerend producenten fungeren van Console Wars, een miniserie die wordt gemaakt door Legendary Television en gebaseerd is op het gelijknamige boek over de rivaliteit tussen game-giganten Nintendo en Sega van Blake J. Harris.

In het boek is te lezen hoe het kleine Sega het op probeerde te nemen tegen Nintendo en zo de game-industrie voor altijd veranderde. De rivaliteit tussen Nintendo en Sega werd uiteindelijk overgenomen door een bittere strijd tussen Microsoft en Sony, die nog steeds voortduurt. Nintendo is natuurlijk nog steeds populair, maar Sega is geen grote speler meer op de gamingmarkt.

De regie van Console Wars is in handen van Jordan Vogt-Roberts, gamefanaat en regisseur van Kong: Skull Island. Mike Rosolio zal de eerste aflevering schrijven. Vogt-Roberts en Rosolio zullen de serie produceren samen met James Weaver, Julian Rosenberg, Harris and Jonah Tulis, Scott Rudin en Eli Bush. Er is momenteel nog geen netwerk of streamingdienst verbonden aan het project.

De eerder genoemde Rogen en Goldberg hadden in 2014 al getekend om Console Wars te verfilmen (in de rollen van regisseurs en scenaristen), maar dat kwam er uiteindelijk niet van.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO bevestigt reünie special 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

HBO bevestigt reünie special 'Game of Thrones'

Sean Bean is in elk geval terug!

HBO bevestigt dat er een reünie special opgenomen is voor Game of Thrones. De special wordt uitgegeven op de Dvd- en Blu-ray release van de volledige serie. De show moet eerst nog even tot een einde komen: dat zal in april 2019 beginnen. Dan begint HBO namelijk met uitzenden van de laatste zes afleverringen.

Entertainment Weekly meldt dat HBO de opnames in Belfast liet plaatsvinden. Host van de special is Conan O'Brien en in elk geval van Sean Bean is zeker dat hij erin te zien is. De special wordt niet op televisie uitgezonden, maar verschijnt wel op de box voor de volledige serie.

Daarmee is de kans groot dat de special vooral een soort featurette wordt, waarin castleden vertellen over hun ervaringen met de serie. Toch is de geheimzinnigheid wat opmerkelijk; nu is nog altijd niet duidelijk wie erin te zien zijn en waarover ze het gaan hebben.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix vindt cast voor 'The Society'
Series / Nieuws

Netflix vindt cast voor 'The Society'

Interessant Lord of the Flies-achtig project.

Netflix heeft de cast van The Society helemaal rond. De YA-serie is gebaseerd op het boek Lord of the Flies van William Golding. Dat vertelt het verhaal van een groepje tienerjongens die stranden op een verlaten eiland. Samen vormen ze een primitieve maatschappij.

In deze Netflix-variant op dat verhaal, volgen we een groepje rijke jongeren die terecht komen in eenzelfde versie als hun stadje, maar zonder volwassenen. Net als in het materiaal van Golding, vormen zich snel groepjes en gevaarlijke samenwerkingen.

De site ComingSoon meldt nu dat Kathryn Newton gecast is als hoofdrolspeelster. Ook zijn Rachel Keller, Gideon Adlon, Jacques Colimon, Olivia DeJonge en Alex Fitzalan gecast. Zij zullen samen met nog een aantal andere acteurs en actrices rollen van middelbare scholieren spelen, die het elkaar dus bepaald niet eenvoudig gaan maken.

Er is helaas nog geen premièredatum geprikt voor de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitgebreide omschrijving Arrowverse-crossover!
Series / Nieuws

Uitgebreide omschrijving Arrowverse-crossover!

Eindelijk meer details.

The CW heeft uitgebreide synopsissen vrijgegeven voor de drie afleveringen van de crossover van het Arrowverse dit jaar, Elsewords. Ditmaal is er een crossover van Arrow, Supergirl en The Flash. De crossover heeft uitgebreide synopsissen gekregen, alhoewel ze met de synopsis ook meteen minder onthullen.

THE FLASH - Elseworlds, part 1 (9 december)


Als Barry Allen (Grant Gustin) en Oliver Queen (Stephen Amell) op een morgen wakker worden en zich realiseren van lichaam gewisseld te zijn, vertrekken de twee op een missie om uit te zoeken wat de tijdlijn verstoord heeft en deze bodyswap veroorzaakt. Maar de dingen gaan al snel van slecht naar slechter, als ze hun zaak voorleggen aan Team Flash en niemand hen gelooft. Barry en Oliver realiseren zich de hulp van Supergirl (Melissa Benoist) nodig te hebben en reizen naar Smallville in Earth-38, waar ze haar neef Clark Kent (Tyler Hoechlin) ontmoeten, evenals verslaggever Lois Lane (Elizabeth Tulloch).

ARROW - Elseworlds, part 2 (10 december)
Oliver en Barry zitten nog altijd in elkaars lichamen en ontdekken dat John Deegan (Jeremy Davies) daar mogelijk iets mee te maken heeft. En dus vertrekken ze samen met Supergirl naar Gotham City waar ze erachter proberen te komen waarom hun realiteit veranderd is. Terwijl ze daar zijn, ontmoeten ze de mysterieuze Kate Kane (Ruby Rose), die hen informatie geeft en de groep naar Arkham Asylum leidt.

SUPERGIRL - Elseworlds, part 3 (11 december)
Supergirl, The Flash, Green Arrow en Superman gaan de grootste strijd van hun leven aan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook 'Daredevil' gecanceld door Netflix
Series / Nieuws

Ook 'Daredevil' gecanceld door Netflix

Niet geheel onverwacht na het stranden van Luke Cage en Iron Fist.

Nadat Netflix al de Marvel-series Iron Fist en Luke Cage schrapte, is het nu ook over en uit voor Daredevil, de serie waarmee het allemaal begon in 2013. De betaalzender heeft officieel aangekondigd Daredevil niet terug te laten keren voor een vierde seizoen.

Ondanks dat dit al een beetje werd verwacht, is het ergens ook een kleine verrassing. Zeker een teleurstelling voor de fans. Het recente derde seizoen werd goed ontvangen en wordt gezien als het beste dat tot op heden is opgeleverd binnen het sub-universum van het grotere Marvel Cinematic Universe.

Met het stopzetten van Daredevil lijkt de reeks rond de Defenders definitief tot een einde te komen. We krijgen nog een tweede seizoen rond The Punisher en een derde seizoen voor heldin Jessica Jones.

De kans is groot dat de komst van concurrent Disney+ een grote invloed heeft op alle Marvel-projecten die op andere kanalen te zien zijn. De kans dat de huidige bikkelharde Daredevil op Disney+ terugkeert, lijkt uitgesloten gezien het geweld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dracula' van Netflix vindt zijn hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Dracula' van Netflix vindt zijn hoofdrolspeler

Nieuwe show van Steven Moffat en Mark Gatiss.

De Netflix-miniserie gebaseerd op Bram Stokers Dracula heeft zijn hoofdrolspeler gevonden. Claes Bang zal de rol van Vlad Dracula spelen in een driedelige miniserie van Steven Moffat en Mark Gatiss, die ditmaal een serie maken rond de beroemde vampier in het Victoriaanse Londen.

Deadline meldt dat Claes Bang de hoofdrol speelt in de serie van BBC One en Netflix. Het project is nog altijd in een vroeg stadium van ontwikkeling en er wordt dan ook nog gekeken naar opnamelocaties en castleden. In elk geval is Bang al blij met zijn rol, laat hij weten:

"Ik ben zo blij dat ik dit iconische en superinteressante personage mag spelen. Ja, hij is kwaadaardig, maar er schuilt zoveel meer in hem. Hij is charismatisch, intelligent, slim en sexy. Ik realiseer me dat het grote schoenen zijn om te vullen, met al die buitengewone mensen die hem de afgelopen jaren gespeeld hebben, maar ik voel me bevoorrecht om dit ongelofelijke personage te mogen spelen," aldus Bang.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt live-action 'Cowboy Bebop'
Series / Nieuws

Netflix maakt live-action 'Cowboy Bebop'

Culthit keert terug.

Netflix komt met een live-action versie van Cowboy Bebop. De oorspronkelijke serie was in 1997 te zien en duurde maar 26 afleveringen. Toch kreeg het materiaal uiteindelijk cultstatus en staat de boel nog altijd onder de aandacht. En dus duikt Netflix er in zijn poging een steeds breder publiek aan te spreken bovenop.

Het verhaal draait om een groepje premiejagers dat achter enkele van de meest gezochte criminelen aangaat. Het team bestaat uit Spike Spiegel, Jet Black, Faye Valentine en Radical Ed. Gezamenlijk jagen ze dus op criminelen. Castleden zijn er nog niet, wel is Christopher Yost aan het werk gezet om de boel te schrijven.

Het eerste seizoen van de serie krijgt tien afleveringen. Uiteraard is er ook al een miniteaser die Netflix vrijgaf:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Preacher' krijgt vierde seizoen
Series / Nieuws

'Preacher' krijgt vierde seizoen

De productie wordt wel verhuisd naar Australië.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Goed nieuws voor de fans van de serie 'Preacher'! AMC heeft namelijk bekend gemaakt dat het de reeks met zekerheid een vierde seizoen geeft. Voor de productie van het vierde seizoen zou de show wel verhuizen naar Australië.

'Preacher' is gebaseerd op de Garth Ennis/Steve Dillon comic en vertelt het verhaal van Jesse Custer. Custer is een prediker die over een bijzondere kracht genaamd 'Genesis' beschikt. Deze capaciteit zorgt er voor dat hij de mogelijkheid heeft om mensen te dwingen om te doen wat hij zegt.

Custer besluit om een bijzondere missie te ondernemen. Samen met zijn vriendin Tulip (gespeeld door Ruth Negga) en een Ierse vampier genaamd Cassidy (Joseph Gilgun) gaat hij namelijk op zoek naar God. De voorbij drie jaar leek Jesse vaak ingesloten te zitten tussen goed en kwaad waarbij het derde seizoen eindigde met een cliffhanger van formaat.

Ben jij een fan van de serie 'Preacher' en kan je al niet wachten tot ze terug op het kleine scherm te zien is? Het vierde seizoen zou in principe in 2019 moeten verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.