Gillian Anderson is Thatcher in 'The Crown'

Gillian Anderson is Thatcher in 'The Crown'

Opvallend nieuws vanaf de set!

Jim Pedd, 22 januari 2019 om 12:16

Actrice Gillian Anderson heeft een mooie rol gescoord in Netflix-serie The Crown. Ze is straks vanaf het vierde seizoen te zien als Margaret Thatcher. Dat de actrice gecast wordt nog voordat het derde seizoen een premièredatum heeft, komt doordat de seizoenen back-to-back opgenomen worden.
Dat ligt dan weer in lijn met de plannen van producent Peter Morgan om zestig afleveringen, verspreid over zes seizoenen, op te nemen en daarin de heerschappij van Elizabeth II - de langst zittende Britse monarch - te tonen. Dit nieuwe seizoen pikt de draad op in 1964 als Prince Edward geboren wordt en eindigt in 1976 met Harold Wilson als premier. De vierde reeks introduceert dan de beroemde Iron Lady.

The Daily Beast meldt dat Anderson getekend heeft voor het vierde seizoen. Thatcher begon in 1979 als premier en hield die positie tot 1990. Het vierde seizoen van de serie handelt verder niet alleen over Thatcher, maar toont ook de komst van Lady Diana Spencer. De verwachting is dan ook dat het vierde seizoen eindigt in de loop van de jaren tachtig.

Bron: The Daily Beast

Lees meer over: The Crown, Netflix, Gillian Anderson, Margaret Thatcher

Populair nieuws