search
Dvd review actieserie 'Shooter' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd review actieserie 'Shooter' seizoen 2

Geen Wahlberg, wel Phillippe!

Ontwikkeld door: John Hlavin | Cast: Ryan Phillippe (Bob Lee Swagger), Shantel VanSanten (Julie Swagger), Cynthia Addai-Robinson (Nadine Memphis), Eddie McClintock (Jack Payne), Omar Epps (Isaac Johnson), e.a. | Uitzending serie: 2016 - 2018 | Tv-zender: USA Network

In 2007 verscheen Antoine Fuqua's film Shooter met Mark Wahlberg, gebaseerd op het boek Point of Impact van Stephen Hunter. In 2016 volgde er een Shooter-serie op tv-zender USA Network, mede geproduceerd door dezelfde Wahlberg. Dit keer is Ryan Phillippe het personage Bob Lee Swagger. Verleden jaar verscheen het tweede seizoen. Deze werd overigens ingekort tot acht afleveringen doordat Phillippe zijn been brak, overigens niet tijdens de opnames.

Warner Bros Home Entertainment bracht seizoen 2 van Shooter onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.In het tweede seizoen komt de ervaren oorlogsheld Bob Lee Swagger oog in oog te staan met een genadeloze moordenaar: Solotov. Solotov heeft één doel voor ogen: het ombrengen van Swaggers hele voormalige legerdivisie. Bovenop deze dreiging krijgt Swagger te kampen met een duistere samenzwering vanuit de overheid, een complexe verdoezeling en een alsmaar veranderende wereld waarin je soms alleen je grootste vijand kan vertrouwen. Niks houdt Swagger tegen om zijn kameraden, familie en zijn vaderland veilig te houden.Serie: Shooter - seizoen 2 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 40 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083177720 | Release: januari 2019 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Shooter zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase. In de binnenkant van de hoes per aflevering de titel en synopsis. Altijd fijn!

Beeld & geluid
De acht episodes staan evenredig verspreid over de twee schijven. De beeldkwaliteit is voor een Dvd-uitgave redelijk te noemen, met sfeervolle, bijpassende grauwe kleuren en een degelijke scherpte. Zo nu en dan is er lichte blokvorming, maar dat mag de pret tijdens het kijken niet drukken. Donkere scènes zijn overduidelijk minder, maar Universal heeft ook op dit punt de transfer redelijk weten te houden. Muzikaal weinig spetterends, de dialoog is verder prima volgbaar via de 5.1 dolby digital surround track.

Bonusmateriaal
Op de twee schijven zijn geen bonusmaterialen terug te vinden. Universal / Paramount houdt het bij de acht afleveringen. Erg jammer voor de fans!

Seizoen 3 de laatste!
In augustus 2018 werd duidelijk dat er na het derde seizoen van Shooter, welke bestaat uit maar liefst dertien afleveringen, geen nieuw seizoen verschijnt. De laatste aflevering uitzenden werd uitgezonden op 13 september. Een dalend kijkcijfer was waarschijnlijk de voornaamste aanleiding. Hieronder de trailer voor seizoen drie:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen