Stephen Kings 'The Stand' wordt definitief tv-serie!

Stephen Kings 'The Stand' wordt tv-serie!

Lange tijd zou het film worden, maar nu toch naar het kleine scherm.

Bram de Groot, 31 januari 2019 om 00:45

Lange tijd was The Stand in ontwikkeling als film. Nu blijkt dat de verfilming van het boek van Stephen King definitief wordt vertaald naar het kleine scherm. Via Comingsoon.net wordt duidelijk dat CBS de serie gaat uitzenden.
CBS zou tien afleveringen hebben besteld voor de streamingdienst CBS All Access. Josh Boone, bekend van de films The Fault in Our Stars en New Mutants, gaat de serie runnen en regisseren. Zijn partner in dat proces is Ben Cavell, een producent bij onder meer de serie SEAL Team.

King
Stephen King had gelijk een zegje over het heugelijke nieuws: "Ik ben enthousiast en heel blij dat The Stand een nieuw leven gaat krijgen op dit nieuwe platform. De betrokken mensen zijn mannen en vrouwen die precies weten wat ze doen; de scripts zijn keigoed. Het resultaat gaat iets gedenkwaardigs en opwindends bieden. Ik geloof dat de kijkers meegenomen worden naar een wereld waarvan ze hopen dat deze nooit werkelijkheid wordt."

Randall Flagg
In The Stand zien we een apocalyptische visie op de toekomst, waarin de weinige overlevenden van een wereldwijde epidemie moeten kiezen aan welke kant ze staan in een ultiem gevecht tussen het goed en het kwaad. De volgelingen van de kwaadaardige Randall Flagg - hetzelfde personage als in het boek en de film The Dark Tower (2017) - willen de wereld volgens zijn duistere plannen herbouwen. Een moedig viertal gaat de strijd aan met Flagg.

Netflix?
Op CBS All Access verscheen een tijdje geleden nog Star Trek: Discovery. Aangezien CBS All Access alleen in de States beschikbaar is, verscheen die serie toen vrij snel op Netflix. Wie weet gebeurt dat ook met The Stand.

Bron: Comingsoon

Lees meer over: The Stand, Josh Boone, The Dark Tower, Randall Flagg

Populair nieuws