'Star Trek'-series worden allemaal uniek

'Star Trek'-series worden allemaal uniek

En brengen iets heel eigens met zich mee.

Jim Pedd, 6 februari 2019 om 08:00

Het Star Trek-universum breidt de komende tijd flink uit. De bedoeling is om de franchise zodanig uit te breiden dat elke week weer een nieuwe aflevering in het universum uitkomt. Maar die series moeten wel uniek en anders van elkaar voelen, zo laat producent Alex Kurtzman weten.
“De nieuwe series zullen aan elkaar verbonden zijn, denk ik zo, maar niet direct,” vertelde Kurtzman tijdens een interview. “Het is ongelofelijk belangrijk dat elke serie een uniek uitgangspunt heeft en dat je niet het gevoel hebt naar allemaal dezelfde series te kijken. En dus brengt elke serie een eigen identiteit mee. Dat betekent dat het om bepaalde dingen gaat. De stijl moet uniek en toch nog altijd Star Trek zijn. Het moet er visueel anders uitzien van de andere series die we willen maken.”

De bedoeling is ook om ervoor te zorgen dat niemand overweldigd raakt. “Het voelt nu misschien alsof je er 20.000 krijgt vanwege alles wat nu in de maak is. Maar je moet onthouden dat het twee jaar duurt om een serie op te bouwen. En moet weten dat het acht maanden duurt om alleen al voor één aflevering de visuele effecten te verzorgen. Dus hopelijk, als de ene serie eindigt, kan je even ademen en begint daarna een nieuwe. Die duurt een seizoen, waarna je weer wat ademruimte krijgt, alvorens iets nieuws begint.”

Lees meer over: Star Trek, Alex Kurtzman, CBS, CBS ALL ACCESS

Populair nieuws