search

Ons nieuws van woensdag 6 februari 2019

Elfde seizoen is laatste voor 'Modern Family'
Series / Nieuws

Elfde seizoen is laatste voor 'Modern Family'

Helemaal als een verrassing komt dat uiteraard niet...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Het moet waarschijnlijk één van de slechtst bewaard gebleven geheimen zijn van Hollywood, maar nu is het pas echt officieel. Fans van de serie 'Modern Family' zullen helaas afscheid moeten nemen van hun geliefde personages. Het was de nieuwe ABC President 'Karey Burke' welke op de Television Critics Association winter press tour officieel heeft aangegeven dat Modern Family wel degelijk een elfde, maar meteen ook laatste seizoen krijgt. De bekendmaking ging gepaard met de volgende verklaring:

"Chris en Steve hebben één van de meest iconische komedies in de geschiedenis van de televisie gemaakt. In het laatste seizoen zullen er nog veel meer belangrijke mijlpalen plaatsvinden die iedereen die fan is van deze serie absoluut niet zal willen missen".

Dat de serie ten einde komt met het elfde seizoen komt absoluut niet als een verrassing. Sterker nog, eerder hadden de showrunners van de reeks aangegeven eigenlijk geen vervolg meer te willen breien aan het tiende seizoen. Lange tijd leek het er dan ook naar uit te zien dat, dat het laatste seizoen zou gaan worden. Nu krijgen de fans nog één seizoen extra voor de kiezen en hebben de showrunners de mogelijkheid om een mooi einde aan een toch wel iconische reeks te breien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Party of Five' krijgt officieel een reboot
Series / Nieuws

'Party of Five' krijgt officieel een reboot

De hoofdrollen in de oorspronkelijke serie werden gespeeld door Matthew Fox en Neve Campbell.

Freeform heeft officieel het groene licht gegeven voor een reboot van dramaserie Party of Five. In de reboot volgen we de vijf kinderen van de familie Acosta, die het moeten zien te redden nadat hun ouders plots naar Mexico worden gedeporteerd.

De hoofdrollen in de nieuwe Party of Five worden gespeeld door Brandon Larracuente (als Emilio), Emily Tosta (als Lucia), Niko Guardado (als Beto) en Elle Paris Legaspi (als Valentina).

Chris Keyser en Amy Lippman, bedenkers van de oorspronkelijke serie, zullen fungeren als scenaristen en uitvoerend producenten van de reboot in samenwerking met Michal Zebede.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'Star Trek: Discovery' gecancelled?
Series / Nieuws

Gerucht: 'Star Trek: Discovery' gecancelled?

Niet nu al!?

Het gerucht gaat dat CBS van plan is om de serie Star Trek: Discovery te cancellen. De show zou te duur zijn en niet goed genoeg bekeken worden om de ontzettend hoge kosten per aflevering te rechtvaardigen. In dit tweede seizoen kostte een aflevering gemiddeld tien miljoen dollar om te maken, tegenover 8 tot 8,5 miljoen voor het eerste seizoen.

Daar komt volgens een YouTuber die het gerucht de wereld in geholpen heeft ook bij dat de serie nu niet heeft gezorgd voor de massale toestroom van nieuwe abonnees op CBS All Access, zoals bij het eerste seizoen wel gebeurde. De vrees is dat die streamingdienst, waar allerlei Star Trek-series voor in de maak zijn, gewoon niet slaagt en dat de plannen van CBS daarom in gevaar komen.

Of Discovery daadwerkelijk geannuleerd is, is maar de vraag. De show is nu net drie afleveringen bezig met het tweede seizoen. Wellicht is het nu dus te vroeg om al te oordelen en neemt CBS een rustigere aanpak en wacht men gewoon af hoe het seizoen het als geheel gaat doen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto 'Y: The Last Man'!
Series / Foto's

Eerste foto 'Y: The Last Man'!

De serie krijgt daarnaast een volledig eerste seizoen.

Goed nieuws voor fans van Y: The Last Man. Niet alleen hebben we een eerste foto, ook is nu zeker dat de serie doorgang vindt. Eerder liet FX een pilot maken en nu is besloten om de uiterst populaire comics een eerste seizoen te geven.

De serie krijgt een nog onbekend aantal afleveringen, en zal in de loop van 2020 uitgezonden worden. Ook laat men weten dat Michael Green en Aïda Mashaka Croal de showrunners worden. Hieronder nog de synopsis, gevolgd door de foto.

Alle mannen zijn dood. Op één na. Gebaseerd op DC Comics' veelgeprezen serie Y: The Last Man van Brian K. Vaughan en Pia Guerra, reist Y door een post-apocalyptische wereld waarin een gebeurtenis alle mannen doodde, op één eenzame mens na. De nieuwe wereldorde van vrouwen verkent zaken als geslacht, ras, klasse en overleven. Diane Lane is te zien in Y, en leidt een ensemble dat onder meer bestaat uit Barry Keoghan, Imogen Poots, Lashana Lynch, Juliana Canfield, met Marin Ireland en Amber Tamblyn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Short Treks' gaan door!
Series / Nieuws

'Star Trek: Short Treks' gaan door!

Er komen er meer.

Het waren geinige experimenten: Star Trek: Short Treks. De korte video's gingen in op personages en situaties die zich concentreerden rond Star Trek: Discovery. Maar de vraag is of de video's er vaker komen. Wat producent Alex Kurtzman betreft in elk geval wel.

"Ik zou het geweldig vinden om erop uit te mogen breiden," vertelde Kurtzman. "Ik bedoel, Discovery vormde de basis. Het eerste seizoen van Short Treks was een test. We wilden zien of het werkte en dat bleek wel zo te zijn. En dus is het idee dat we dit bij al onze series kunnen doen. Misschien wel eentje voor Picard. Of eentje voor Section 31. Of eentje voor de animatieserie. De gedachte is dat we het publiek aan het praten krijgen en laten nadenken over de dingen waar we aan werken."

Recent nog kondigde Kurtzman aan dat hij twee afleveringen heeft besteld van geanimeerde Short Treks. Een daarvan wordt geregisseerd door componist Michael Giacchino en de ander door producent Olatunde Osunsanmi. Elke short krijgt een heel eigen stijl en duurt maximaal vijftien minuten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-series worden allemaal uniek
Series / Nieuws

'Star Trek'-series worden allemaal uniek

En brengen iets heel eigens met zich mee.

Het Star Trek-universum breidt de komende tijd flink uit. De bedoeling is om de franchise zodanig uit te breiden dat elke week weer een nieuwe aflevering in het universum uitkomt. Maar die series moeten wel uniek en anders van elkaar voelen, zo laat producent Alex Kurtzman weten.

"De nieuwe series zullen aan elkaar verbonden zijn, denk ik zo, maar niet direct," vertelde Kurtzman tijdens een interview. "Het is ongelofelijk belangrijk dat elke serie een uniek uitgangspunt heeft en dat je niet het gevoel hebt naar allemaal dezelfde series te kijken. En dus brengt elke serie een eigen identiteit mee. Dat betekent dat het om bepaalde dingen gaat. De stijl moet uniek en toch nog altijd Star Trek zijn. Het moet er visueel anders uitzien van de andere series die we willen maken."

De bedoeling is ook om ervoor te zorgen dat niemand overweldigd raakt. "Het voelt nu misschien alsof je er 20.000 krijgt vanwege alles wat nu in de maak is. Maar je moet onthouden dat het twee jaar duurt om een serie op te bouwen. En moet weten dat het acht maanden duurt om alleen al voor één aflevering de visuele effecten te verzorgen. Dus hopelijk, als de ene serie eindigt, kan je even ademen en begint daarna een nieuwe. Die duurt een seizoen, waarna je weer wat ademruimte krijgt, alvorens iets nieuws begint."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.