Dvd review 'Versailles' rond Louis XIV van George Blagden

Dvd review 'Versailles' rond Louis XIV

De wreedheid van de jonge Franse koning.

Bram de Groot, 10 maart 2019 18:10

Bedenkers: Simon Mirren, David Wolstencroft | Cast: George Blagden (Louis XIV, King of France), Alexander Vlahos (Monsieur Philippe I, Duke of Orléans), Tygh Runyan (Fabien Marchal), Stuart Bowman (Alexandre Bontemps), Amira Casar (Béatrice, Madame de Clermont) e.a. | Uitzending serie: 2015 - 2018 | Tv-zenders: Canal+
Van 2015 tot 2018 zond de zender Canal+ het historische drama Versailles uit. De serie speelt zich af in het Versailles van 1667 en we zien acteur George Blagden (Les Misérables, 2012) in de rol van Louis XIV. De serie werd redelijk tot goed ontvangen en onder meer de BBC omarmde de serie. De eerste twee seizoenen werden nog wekelijks uitgezonden, het derde seizoen verscheen in één keer on demand online. In april 2018 werd duidelijk het het derde seizoen ook het laatste zou zijn.

Recentelijk gaf Universal Pictures de complete serie uit op Dvd. Hieronder een blik op de standaard editie, met als eerste de trailers voor de drie seizoenen.

In Versailles besluit de 28 jarige koning Louis XIV de adel zijn wil op te leggen en het paleis te verplaatsen van Parijs naar Versailles, het voormalige jachthuis van zijn vader. Door de “uitnodiging” van hun koning ziet de adel van Parijs het paleis geleidelijk aan als een vergulde gevangenis. Zelfs de trouwste hovelingen van de koning nemen hun toevlucht tot wreedheid en manipulaties wanneer het glorieuze Versailles hen met intriges, politieke maneuvers en oorlogsverklaringen overweldigt.

Uitgave: Versailles - seizoen 1 - 3 | Aantal discs 12 x Dvd | Afleveringen: 30 x gem. 54 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083172329 | Release: februari 2019 | Met dank aan: Universal Pictures

De twaalf discs van de complete serie van Versailles zitten in een fors dikke Dvd-keepcase. Het geheel biedt verder geen infomatie over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is redelijk netjes voor Standard Definition. De standaard gebreken zijn slechts zeer beperkt aanwezig en eigenlijk alleen de soms iets doffere weergave mag dan genoemd worden, al stijgt deze wat betreft de scherpte op sommige momenten ook ruimschoots boven het gemiddelde uit. Van kartelvorming of te magere donkere scènes is geen sprake en de kleuren doen zelfs erg natuurlijk aan. De uiteenlopende kleurrijke kostuums en sets doen het erg sterk.

De schijven hebben allen een standaard Dolby Digital 5.1 surround geluidstrack en die doet prima zijn best. Het voor de fans herkenbare themanummer 'Outro' komt van de band M83. Al met al een prima uitgave van een fraaie productie.

Bonusmateriaal
Ondanks dat dit de uitgelezen mogelijkheid was om een schijf toe te voegen met aanvullende featurettes is dit niet gebeurd. Het blijft bij twaalf schijven met de dertig afleveringen. Het is duidelijk een uitgave voor de liefhebbers van de serie. Dus als jou extra's niet kunnen boeien, dan is dit een ideale box om in huis te hebben.

Lees meer over: Dvd, Review, Recensie, Versailles, George Blagden

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws