search

Ons nieuws van zondag 10 maart 2019

Dvd review 'Versailles' rond Louis XIV van George Blagden
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Versailles' rond Louis XIV van George Blagden

De wreedheid van de jonge Franse koning.

Bedenkers: Simon Mirren, David Wolstencroft | Cast: George Blagden (Louis XIV, King of France), Alexander Vlahos (Monsieur Philippe I, Duke of Orléans), Tygh Runyan (Fabien Marchal), Stuart Bowman (Alexandre Bontemps), Amira Casar (Béatrice, Madame de Clermont) e.a. | Uitzending serie: 2015 - 2018 | Tv-zenders: Canal+

Van 2015 tot 2018 zond de zender Canal+ het historische drama Versailles uit. De serie speelt zich af in het Versailles van 1667 en we zien acteur George Blagden (Les Misérables, 2012) in de rol van Louis XIV. De serie werd redelijk tot goed ontvangen en onder meer de BBC omarmde de serie. De eerste twee seizoenen werden nog wekelijks uitgezonden, het derde seizoen verscheen in één keer on demand online. In april 2018 werd duidelijk het het derde seizoen ook het laatste zou zijn.

Recentelijk gaf Universal Pictures de complete serie uit op Dvd. Hieronder een blik op de standaard editie, met als eerste de trailers voor de drie seizoenen.







In Versailles besluit de 28 jarige koning Louis XIV de adel zijn wil op te leggen en het paleis te verplaatsen van Parijs naar Versailles, het voormalige jachthuis van zijn vader. Door de "uitnodiging" van hun koning ziet de adel van Parijs het paleis geleidelijk aan als een vergulde gevangenis. Zelfs de trouwste hovelingen van de koning nemen hun toevlucht tot wreedheid en manipulaties wanneer het glorieuze Versailles hen met intriges, politieke maneuvers en oorlogsverklaringen overweldigt.

Uitgave: Versailles - seizoen 1 - 3 | Aantal discs 12 x Dvd | Afleveringen: 30 x gem. 54 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083172329 | Release: februari 2019 | Met dank aan: Universal Pictures

De twaalf discs van de complete serie van Versailles zitten in een fors dikke Dvd-keepcase. Het geheel biedt verder geen infomatie over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is redelijk netjes voor Standard Definition. De standaard gebreken zijn slechts zeer beperkt aanwezig en eigenlijk alleen de soms iets doffere weergave mag dan genoemd worden, al stijgt deze wat betreft de scherpte op sommige momenten ook ruimschoots boven het gemiddelde uit. Van kartelvorming of te magere donkere scènes is geen sprake en de kleuren doen zelfs erg natuurlijk aan. De uiteenlopende kleurrijke kostuums en sets doen het erg sterk.

De schijven hebben allen een standaard Dolby Digital 5.1 surround geluidstrack en die doet prima zijn best. Het voor de fans herkenbare themanummer 'Outro' komt van de band M83. Al met al een prima uitgave van een fraaie productie.

Bonusmateriaal
Ondanks dat dit de uitgelezen mogelijkheid was om een schijf toe te voegen met aanvullende featurettes is dit niet gebeurd. Het blijft bij twaalf schijven met de dertig afleveringen. Het is duidelijk een uitgave voor de liefhebbers van de serie. Dus als jou extra's niet kunnen boeien, dan is dit een ideale box om in huis te hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkersrecord voor trailer 'Game of Thrones'!
Series / Nieuws

Kijkersrecord voor trailer 'Game of Thrones'!

Nog net aan ruim een maand tot 15 april!

Een paar dagen geleden verscheen de eerste volledige trailer online voor Game of Thrones van zender HBO. De beelden werden ontzettend vaak bekeken. Geen wonder; de halve wereld wil weten hoe het gaat aflopen in Westeros.

Volgens Entertainment Weekly werd de eerste trailer voor het laatste seizoen van de hitserie maar liefst 81 miljoen bekeken in de eerste 24 uur na verschijning afgelopen dinsdag. De trailer was te zien op YouTube, Facebook, Twitter en uiteraard meer kanalen.

HBO pakte daarmee een kijkersrecord wat betreft trailers. De eerste trailer voor het zevende seizoen van Game of Thrones had het vorige record, met 61 miljoen kijkers. Check hieronder nogmaals de beelden! Vanaf 15 april te zien op de Nederlandse HBO.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel wat nieuws deze week!

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Een documentaireserie die het volledige vorige seizoen van het Formula One World Championship in kaart brengt. Elke aflevering volgen we een coureur en kijken we naar zijn uitdagingen en successen.



In de opkomende spanningen tussen China en de Verenigde Staten ontdekt de Australische journalist Harriet Dunkley dat er een geheime stad is vol samenzweringen die onschuldige levens op het spel zet.



In Johannesburg besluit oudagent Shadow op zichzelf rechtvaardigheid na te streven en zij die niet voor zichzelf op kunnen komen te beschermen.



Dit verhaal begint in Istanbul in de jaren 1800 en wordt elke dag groter. Mia werkt met jonge rebellen samen om Dmitry te verwoesten, maar dat is bepaald niet eenvoudig.



Nadat de vrouw van Tony overlijdt, verandert hij van een lieve man in een figuur voor wie het allemaal geen bal meer uitmaakt.




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

Romance is a Bonus Book (2019) S01E10
Shadowhunters (2016) S03E12
Riverdale (2016) S03E13
Star Trek: Discovery (2017) S02E08
Patriot Act with Hasan Minhaj (2018) S02E05
Supergirl (2016) S04E13
The Flash (2015) S05E15
Riverdale (2017) S03E14
Arrow (2012) S07E14



Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Drama
The Order (1 seizoen | 2019)

Kinderen

Sylvanian Families (1 seizoen | 1987)
Zoostraat 64 (1 seizoen | 1999)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spoilende Carice van Houten over slot 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Spoilende Carice van Houten over slot 'Game of Thrones'

Ze moest een traan laten toen het over was.

Een paar dagen gelden verscheen er een flinke reeks posters voor het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones. Ook Carice van Houten was te zien en zij zal dus weer terugkeren in de veelbesproken serie van HBO. In een nieuw interview spoilt ze al dat er een bepaald personage niet op de troon zal eindigen.

Recent sprak de Nederlandse actrice, in Game of Thrones te zien als Melisandre of Asshai, met het Britse tijdschrift Country and Town House. Daarin liet ze weten dat ze nogal ontdaan was door de laatste opnames voor de serie:

"Het was veel moeilijker dan ik dacht. Ik huilde veel. Ik had dat niet zien aankomen - je weet dat het einde nadert en daar bereid je je op voor, maar het was toch een shock. De crew gaf een speech toen de laatste scène was opgenomen. Ik was verbaasd over hoe emotioneel ik er van werd. Het is niet alleen een rol, maar zeven jaar van je leven dat tot een einde komt"

Vanaf nu is doorlezen op eigen risico!

Ook zei ze kort iets over het laatste seizoen en de nog onbekende keuze die is gemaakt over het personage die op de troon eindigt. "Het is wat het is en dat is ook hoe het zou moeten zijn. Ik kan niet zeggen of ik het anders zou doen als ik de baas was. In een ideale wereld zou ik Samwell Tarly (John Bradley) als koning willen en zien hoe hij over de wereld heerst, maar helaas is dat geen realiteit," aldus Van Houten.

Vanaf 15 april is het laatste seizoen te zien op de Nederlandse HBO. Check hier de recente trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.