search
Gruwelijke trailer HBO-serie 'Chernobyl'
Series / Video/clip/featurette

Gruwelijke trailer HBO-serie 'Chernobyl'

Zo intens zie je ze zelden.

HBO heeft een hele intense trailer vrijgegeven voor Chernobyl. De serie is een vijfdelige show met hoofdrollen voor onder meer Jared Harris en Stellan Skarsgard en is een serie die kijkt naar de gruwelijke gebeurtenissen die een bedreiging vormden voor miljoenen mensenlevens.


De trailer laat vooral twee zaken zien. Enerzijds zien we de ramp met de kerncentrale zelf en de grote dreiging die voortkomt uit de kernstraling die daarbij vrijkwam. Maar anderzijds zien we ook de bureaucratische rompslomp die op de ramp volgde en dat maakt dat deze serie vermeodelijk een behoorlijk enge blik wordt op een waargebeurd verhaal.



Een synopsis is er uiteraard ook al. Op 26 april 1986 vond er een gigantische explosie plaats in de kerncentrale van Chernobyl. Daarbij kwam radioactief materiaal vrij dat over heel Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne verspreid werd, maar ook later in Scandinavië en West-Europa. Chernobyl is een dramatisering van dit ongeluk, een van de grootste door mensen veroorzaakte rampen uit de geschiedenis en de offers die gemaakt werden om Europa voor een ramp te behoeden.

Vanaf 6 mei op HBO te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen