Netflix maakt serie rond homoseksuele James Bond

Netflix maakt serie over homoseksuele James Bond

Geinig idee van Sean Hayes.

Jim Pedd, 8 april 2019 om 12:12

Netflix heeft de serie Q-Force besteld. Deze staat te boek als een homoseksuele versie van James Bond. De oorspronkelijke reeks van Ian Fleming telt veertien delen, die tot nu toe geleid hebben tot vierentwintig films; een volgende is in de maak. Maar wat James Bond nog niet is, is homoseksueel.
Daar gaat nu dus verandering in komen. Althans, indirect. Netflix heeft volgens de site TV Line tien afleveringen van Q-Force besteld. Dat wordt een animatieserie met volwassen uitgangspunt, waarin een groep LHBTI-superspionnen aangevoerd worden door een superspion die vooral doet denken aan James Bond.

Eerste seizoen
De serie is bedacht door Sean Hayes en Mike Schur. Het gerucht gaat dat Hayes ook de hoofdpersoon inspreekt, maar dat heeft Netflix nog niet bevestigd. Duidelijk is in elk geval dat in de komedie de superspionnen altijd wel te maken hebben met collega’s die hen behoorlijk onderschatten. Dat terwijl ze elke opdracht succesvol afronden.

Verder kijkt de serie naar thema’s rond homoseksualiteit. Denk daarbij aan persoonlijke uitdaging als acceptatie. Een premièredatum is er nog niet.

Bron: TVLine

Lees meer over: Netflix, Q Force, James Bond

Populair nieuws