Tweede seizoen IJslandse topper 'Trapped' [Dvd]

Seizoen 2 van IJslandse topper 'Trapped' [Dvd]

De prijzige dramaserie is een wereldwijd succes.

Bram de Groot, 13 april 2019 17:24

Bedenker: Baltasar Kormákur | Cast: Ólafur Darri Ólafsson (Andri Olafsson), Ilmur Kristjánsdóttir (Hinrika), Ingvar Eggert Sigurðsson (Ásgeir), Nína Dögg Filippusdóttir (Agnes Eiríksdóttir), Þorsteinn Gunnarsson (Eiríkur Davidsson), Hanna María Karlsdóttir (Þórhildur), e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: RÚV
Begin dit jaar werd door het IJslandse RÚV het tweede seizoen uitgezonden van Ófærð, internationaal beter bekend onder de titel Trapped. De serie volgde het twee jaar eerder verschenen debuutseizoen op. De prijzige dramaserie is ook een groot succes in Frankrijk en Groot-Brittannië.

Onlangs verscheen via Lumière het tweede seizoen op Dvd. Hieronder eerst een tv-trailer en de synopsis.


In het tweede seizoen steekt een IJslandse schapenboer zich voor het regeringsgebouw in brand en probeert de minister van Economische Zaken te vermoorden. Het onderzoek leidt politiechef Andri Olafssun naar een afgelegen vallei in het noorden, waar boeren een conflict met internationale zakenlieden uitvechten.Serie: Trapped - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 50 minuten | Beeld: 1.78 : 1 | Geluid: IJslands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481426 | Release: maart 2019 | Met dank aan: Lumière Crime Series

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Trapped zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-keepkase. In de hoes staat geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. Alleen op de discs staat welke episodes op welke schijf staan.

Beeld en geluid
De tien afleveringen staan op drie schijven. De eerste schijf bevat vier episodes, de twee andere schijven elk drie. De beeldkwaliteit is doorlopend van een zeer redelijk niveau. Er zijn zeker betere uitgaven verschenen van Lumière, maar van echt storende zaken is geen sprake. De scherpte is helaas net is aan de krappe kant. Kleuren zijn netjes, al doet het soms iets te flets aan. Van blokvorming is gelukkig geen sprake. Met een dolby digital 5.1 track is het geluid zoals het moet en gelukkig is er een track met Nederlandse ondertiteling aanwezig. Nadat het eerste seizoen nog op Blu-ray verscheen, heeft Lumière hier voor seizoen twee jammer genoeg niet voor gekozen.

Bonusmateriaal
Lumière houdt het weer kort wat betreft het bonusmateriaal. De schijven bevatten geen extra's, enkele een promotionele trailer voor uiteenlopende series van Lumière.

Werk aan seizoen 3 al gestart!
De fans van Trapped kunnen opgelucht adem blijven halen. Er komt ook een derde seizoen en het lijkt erop dat er niet lang gewacht hoeft te worden. Met een budget van ruim zeven miljoen euro zijn de opnames eind verleden jaar al gestart.

Lees meer over: Dvd, review, recensie, trapped, Baltasar Kormakur, 2019, ijsland, olafur Darri olafsson

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws