Eerste seizoen 'Moscow Noir' - start van de trilogie? [Dvd]

Eerste seizoen 'Moscow Noir' [Dvd]

'The Conductor from St-Petersburg' verfilmd.

Bram de Groot, 22 april 2019 om 12:19

Regie: Johan Brisinger, Marten Klingberg, Mikael Håfström
| Cast: Adam Pålsson (Tom Blixen), Karolina Gruszka (Olga Ukolova), Linda Zilliacus (Rebecka Ekholm), Georg Nikoloff (Dmitri Skurov), Christopher Wagelin (Fredrik Kastrup), Brian McCardie (Lord Pendergast) e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zenders: TV4

Deze nieuwe Zweedse thriller van Lumière is gebaseerd op Camilla Grebe en Paul Leander Engströms eerste boek in de Moscow Noir trilogie 'The Conductor from St-Petersburg', ook bekend onder de titel 'De poppenspeler'. De productie van Studiocanal bestaat uit acht afleveringen en hierna moeten ook de twee aansluitende boeken 'De handelaar' en 'De meesterspion' verfilmd worden.

Onlangs verscheen via Lumière - in de Lumière Crime Series reeks - het eerste seizoen op Dvd. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.


In Moscow Noir (Dirigenten) speelt zich af in het Moskou van de 21ste eeuw. Een onschuldige deal leidt de Zweedse investeringsbankier Tom Blixen tot een strijd met miljonairs, politici, oligarchen en hun privélegers. Terwijl vijanden en moordenaars zichzelf blootgeven, in de Babushka-poppenstijl, moet Tom vertrouwen op zijn verstand om te overleven. Hij wordt niet enkel geteisterd door gevaren die hij niet kan voorspellen, maar ook door iets dieper – zijn eigen verleden.Uitgave: Moscow Noir - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x gem. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Zweeds Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481532 | Release: Maart 2019 | Met dank aan: Lumière Publishing BV

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van Moscow Noir zitten vastgeklikt in een iets dikkere Dvd-stackcase. Zoals eigenlijk alle Dvd-uitgaven van Lumière Crime Series geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen, in de hoes. Een basic uitgave dus weer.

Beeld en geluid
De acht afleveringen staan netjes verspreid over de twee Dvd-schijven. De episodes zijn te raadplegen via een hoofdmenu. Het beeld van deze Dvd-uitgave van Lumière is zeker netjes. Uiteraard geen 1080p beeld kwaliteit, maar wel een prima Standard Definition transfer. De kleuren ogen wat flets, maar de scherpte is doorgaans van een prima kwaliteit en er zijn verder weinig echte gebreken te zien. Van blokvorming is geen sprake en de details houden prima stand in de donkere scènes. De geluidstrack is standaard Dobly Digital 5.1 en een track met ondertiteling onderbreekt uiteraard niet.

Bonusmateriaal
Van bonusmateriaal is geen sprake helaas. Wel start de schijf met een verzameltrailer van andere Lumière-uitgaven, met titels als State of Happiness, Ride Upon the Storm 2, Springvloed 2, The Team 2, Trapped 2 en nog veel meer!

Seizoenen 2 & 3?
Voor zover bekend is er nog geen tweede seizoen aangekondigd. De ontvangst van de serie was wat wisselend en mogelijk kijken de investeerders eerst hoe de serie het internationaal doet. De tijd zal uitwijzen of de fans 'De handelaar' en 'De meesterspion' te zien krijgen.

Lees meer over: Moscow Noir, The Conductor from St Petersburg, De poppenspeler, Karolina Gruszka, Adam Palsson

Populair nieuws