search

Ons nieuws van maandag 22 april 2019

Dood van Glenn en Abraham in 'The Walking Dead' ging te ver
Series / Nieuws

Dood van Glenn en Abraham in 'The Walking Dead' ging te ver

Althans, dat vindt Walking Dead-acteur Michael Cudlitz.

In de eerste aflevering van seizoen 7 - met de titel 'The Day Will Come When You Won't Be' - van de serie The Walking Dead werd niet alleen Glenn (Steven Yeun) vermoord. Ook Abraham kwam aan zijn einde. Acteur Michael Cudlitz, die Abraham Ford speelde, heeft onthuld dat hij het niet eens was met de dood van beide personages.

In gesprek met The IMDb Show zei de acteur dat de dood van twee personages een te grote impact had op het publiek:

"Ik heb altijd gezegd dat ik persoonlijk dacht dat het niet het verstandigste was om zowel Abraham als Glenn in dezelfde aflevering te doden. Het is een te groot verlies voor de fans, voor het publiek. Glenn was als het morele kompas en het hart van de show op dat moment. Het had zelf impact op het personage Rick."

De aflevering The Day Will Come When You Won't Be trok maar liefst 17 miljoen kijkers. Tegenwoordig haalt de serie met moeite vijf miljoen kijkers. Een tiende seizoen is overigens al wel in de maak.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is het einde nabij voor 'Better Call Saul'?
Series / Nieuws

Is het einde nabij voor 'Better Call Saul'?

Giancarlo Esposito denk alvast van wel...

Geoffrey Ketels
Better Call Saul lijkt langzaam maar zeker de kloof met Breaking Bad en haar verhaallijn te dichten. Het is dan ook nog maar zeer de vraag hoelang het nog zal duren vooraleer de reeks het voor bekeken zal houden. Acteur Giancarlo Esposito lijkt een antwoord te hebben op deze vraag. Ondanks het feit dat het vijfde seizoen nog moet worden uitgezonden lijkt het er naar uit te zien dat de acteur nu al weet dat het zesde seizoen wellicht het laatste zal zijn.

In een verklaring liet Esposito in eerste instantie optekenen dat er een nieuw personage zijn opwachting zal maken. Daarnaast liet hij zich meteen ontglippen dat er in totaal zes seizoenen van de serie zullen verschijnen. Hij gaf ook aan dat zes seizoenen het mogelijk maken om de serie precies dat einde te geven die het verdient. Mocht dit inderdaad correct blijken te zijn betekent dit dat Better Call Saul uiteindelijk één seizoen meer zal tellen in vergelijking met 'Breaking Bad'... echter had deze laatste natuurlijk een opgesplitst laatste seizoen.

2020
Het vijfde seizoen van Better Call Saul staat gepland om uitgezonden te worden in 2020. Mocht er ook meteen een zesde seizoen worden aangekondigd is het aannemelijk dat deze ten vroegste in 2021 (of later) te zien zal zijn. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat we het laatste van deze serie vooralsnog niet gezien hebben!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox kondigt achtste seizoen aan voor 'Last Man Standing'
Series / Nieuws

Fox kondigt achtste seizoen aan voor 'Last Man Standing'

Helemaal verrassend is dat eigenlijk niet...

Geoffrey Ketels
Eigenlijk hoeft de verlenging van de Tim Allen komedie 'Last Man Standing' niemand te verbazen. De aankondiging van het achtste seizoen door Fox was er dan ook één waar je eigenlijk op kon wachten. Nadat de reeks eerder voor zes seizoenen te zien was op ABC is Fox nu aan haar tweede seizoen toe. Inmiddels is de serie dan ook reeds goed voor meer dan 150 afleveringen. In een recente reactie heeft ook Tim Allen daar zijn verwondering over uitgesproken.

"Het is moeilijk om te geloven dat we inmiddels aan de 150ste aflevering zitten van deze reeks. Bovendien wordt het alleen maar nog beter met nog een extra seizoen bij Fox. Dit is echt geweldig nieuws voor iedereen die deze geweldige verhalen schrijft evenals voor ons die als belangrijkste doel hebben om jou aan het lachen te brengen. We kunnen niets anders doen dan terug een geweldige high five geven aan onze trouwe schare fans die er voor hebben gezorgd dat we staan waar we op vandaag staan", aldus Tim Allen in een reactie op de aankondiging van het achtste seizoen.

Tweede leven
Ondanks het feit dat het gewoon een kwestie was van afwachten tot het achtste seizoen van 'Last Man Standing' zou worden aangekondigd zag het er in het verleden een flink pak minder uit voor deze reeks. Twee jaar geleden besloot ABC namelijk om de serie naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen omdat het volgens de ontwikkelaars veel te duur werd. In het bijzonder de vergoeding voor ster 'Tim Allen' was naar verluid te zwaar om dragen. Fox zag echter wel financieel potentieel in de reeks en koos er voor om ze alsnog verder te zetten... met succes zo blijkt nu!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste seizoen 'Moscow Noir' - start van de trilogie? [Dvd]
Series / Blu-ray Review

Eerste seizoen 'Moscow Noir' - start van de trilogie? [Dvd]

'The Conductor from St-Petersburg' verfilmd.

Regie: Johan Brisinger, Marten Klingberg, Mikael Håfström
| Cast: Adam Pålsson (Tom Blixen), Karolina Gruszka (Olga Ukolova), Linda Zilliacus (Rebecka Ekholm), Georg Nikoloff (Dmitri Skurov), Christopher Wagelin (Fredrik Kastrup), Brian McCardie (Lord Pendergast) e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zenders: TV4

Deze nieuwe Zweedse thriller van Lumière is gebaseerd op Camilla Grebe en Paul Leander Engströms eerste boek in de Moscow Noir trilogie 'The Conductor from St-Petersburg', ook bekend onder de titel 'De poppenspeler'. De productie van Studiocanal bestaat uit acht afleveringen en hierna moeten ook de twee aansluitende boeken 'De handelaar' en 'De meesterspion' verfilmd worden.

Onlangs verscheen via Lumière - in de Lumière Crime Series reeks - het eerste seizoen op Dvd. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.



In Moscow Noir (Dirigenten) speelt zich af in het Moskou van de 21ste eeuw. Een onschuldige deal leidt de Zweedse investeringsbankier Tom Blixen tot een strijd met miljonairs, politici, oligarchen en hun privélegers. Terwijl vijanden en moordenaars zichzelf blootgeven, in de Babushka-poppenstijl, moet Tom vertrouwen op zijn verstand om te overleven. Hij wordt niet enkel geteisterd door gevaren die hij niet kan voorspellen, maar ook door iets dieper "“ zijn eigen verleden.



Uitgave: Moscow Noir - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x gem. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Zweeds Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481532 | Release: Maart 2019 | Met dank aan: Lumière Publishing BV

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van Moscow Noir zitten vastgeklikt in een iets dikkere Dvd-stackcase. Zoals eigenlijk alle Dvd-uitgaven van Lumière Crime Series geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen, in de hoes. Een basic uitgave dus weer.

Beeld en geluid
De acht afleveringen staan netjes verspreid over de twee Dvd-schijven. De episodes zijn te raadplegen via een hoofdmenu. Het beeld van deze Dvd-uitgave van Lumière is zeker netjes. Uiteraard geen 1080p beeld kwaliteit, maar wel een prima Standard Definition transfer. De kleuren ogen wat flets, maar de scherpte is doorgaans van een prima kwaliteit en er zijn verder weinig echte gebreken te zien. Van blokvorming is geen sprake en de details houden prima stand in de donkere scènes. De geluidstrack is standaard Dobly Digital 5.1 en een track met ondertiteling onderbreekt uiteraard niet.

Bonusmateriaal
Van bonusmateriaal is geen sprake helaas. Wel start de schijf met een verzameltrailer van andere Lumière-uitgaven, met titels als State of Happiness, Ride Upon the Storm 2, Springvloed 2, The Team 2, Trapped 2 en nog veel meer!

Seizoenen 2 & 3?
Voor zover bekend is er nog geen tweede seizoen aangekondigd. De ontvangst van de serie was wat wisselend en mogelijk kijken de investeerders eerst hoe de serie het internationaal doet. De tijd zal uitwijzen of de fans 'De handelaar' en 'De meesterspion' te zien krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix test willekeurig afspelen afleveringen
Series / Nieuws

Netflix test willekeurig afspelen afleveringen

Geinig idee.

Netflix voert een proef uit met een functie die een willekeurige aflevering van een serie afspeelt die je niet per se in volgorde hoeft te zien. In het streamingtijdperk is dat steeds makkelijker, mede doordat veel komedieseries redelijk goed zonder volgorde te kijken zijn.

Netflix heeft volgens Variety besloten een nieuwe functie te testen. Die maakt het mogelijk voor gebruikers om via de Android-app een willekeurige aflevering af te spelen. De proef vindt onder een klein gezelschap van Netflix-abonnees plaats en heet play a popular episode.

Makkelijker beslissen
Wellicht is de serie eigenlijk vooral voor iets heel anders geschikt, namelijk om een serie uit te testen. Er zijn steeds meer series die je kan volgen en om zeker te weten of iets ook echt de moeite waard is, moet je vaak meer dan alleen de pilot kijken.

Netflix test overigens heel vaak nieuwe functies en net zo vaak als die getest worden, halen die het uiteindelijk niet. Het lijkt er echter op dat er heel wat fans zijn van deze functie, dus wie weet kan deze overleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Humor:  Noorse politie arresteert Night King
Series / Nieuws

Humor: Noorse politie arresteert Night King

Lol, de Game of Thrones-schurk vormt dus geen probleem meer.

De beruchte Night King uit Game of Thrones vormt geen probleem meer. Althans: in Noorwegen heeft de politie van het stadje Trondheim het ondode figuur gearresteerd. IndieWire meldt op basis van bericht uit het land dat hij gearresteerd is.

Volgens de politie van Trondheim was de ondode man gepakt naar aanleiding van dierenmishandeling en schade aan eigendommen. Verder had hij grote delen van het land verwoest.

Gevangen genomen
De politie heeft daarop de Night King gearresteerd. Hij ziet er op zijn arrestatiefoto erg nors uit en niet heel erg tevreden. De blauw-grijze White Walker lijkt zich wel bewust te zijn van zijn misdrijf. Hieronder kan je de officiële foto's zien.


In Game of Thrones is de Night King nog niet gepakt of vastgezet. Sterker nog, het lijkt erop dat dat nog wel even gaat duren, maar hij zal uiteindelijk wel naar Winterfell komen en het daar tegen de Starks opnemen. Als hij die strijd wint, kan hij doorstoten naar het zuiden van Westeros.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.