Dit zijn de best betaalde 'Game of Thrones'-castleden

De best betaalde Game of Thrones-castleden

Eindelijk op een rij!

Jim Pedd, 24 april 2019 om 15:07

Alhoewel House Lannister economisch gezien het meest rijke huis van Westeros is, krijgen zij niet als enige een hele bak geld voor elke aflevering van HBO-serie Game of Thrones. Er zijn vijf acteurs die het meeste verdienen en daarvan zijn er opvallend genoeg drie Lannister.
Dat meldt Cosmopolitan deze week. Volgens het blad krijgen Lena Headey, Peter Dinklage en Nikolaj Coster-Waldau als Lannister-broers/zus elk 500.000 dollar per aflevering bijgeschreven op hun rekening. Ook acteurs Kit Harington en Emilia Clarke verdienen zoveel per aflevering van de serie.

Andere acteurs
Ook andere castleden krijgen flink betaald, maar minder. Sophie Turner en Maisie Williams verdienen elk 175.000 dollar per aflevering van dit achtste seizoen. Dat is een flink verschil, maar in de media zijn de twee duidelijk geweest dat ze dat niet heel erg vinden. Zo vertelde Turner al eens dat Kit Harington maar liefst 70 nachten achter elkaar moest opnemen, wat zij dan weer niet hoefde.

De serie is deze week alweer toe aan zijn derde aflevering, waarin de slag om Winterfell gevoerd zal worden.

Bron: Cosmopolitan

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Lena HEadey, Peter DInklage, NIkolaj Coster Waldau, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws