search

Ons nieuws van woensdag 24 april 2019

'Star Trek: Discovery' krijgt nieuwe setting
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' krijgt nieuwe setting

Heel gaaf!

Het tweede seizoen van Star Trek: Discovery eindigde met een flinke twist. De serie speelde zich tot nu toe tien jaar voor The Original Series af en duikt nu de toekomst in. Of beter: springt nu flink vooruit. Dat bevestigt showrunner Alex Kurtzman tijdens een interview met The Hollywood Reporter.

Volgens Kurtzman is het zo dat de serie zich in het derde seizoen zo'n 950 jaar in de toekomst springt. Dat betekent dat de serie zich in de 33ste eeuw afspeelt, wat vijftig jaar voor Calypso, een van de Short Treks, is. Om dat in perspectief te plaatsen: de aanstaande serie rond Jean-Luc Picard speelt zich tegen het einde van de vierentwintigste eeuw af.

Spelen met het canon
De serie leverde al flink wat kritiek op bij de fans. Die vonden het maar raar dat de Discovery technologisch vooruit loopt op zo'n beetje alles in TOS. Uiteindelijk is het vooruit springen in de toekomst de enige manier om hier echt een plaats aan te geven. Zo hoeft niemand zich meer zorgen te maken om het canon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de best betaalde 'Game of Thrones'-castleden
Series / Nieuws

Dit zijn de best betaalde 'Game of Thrones'-castleden

Eindelijk op een rij!

Alhoewel House Lannister economisch gezien het meest rijke huis van Westeros is, krijgen zij niet als enige een hele bak geld voor elke aflevering van HBO-serie Game of Thrones. Er zijn vijf acteurs die het meeste verdienen en daarvan zijn er opvallend genoeg drie Lannister.

Dat meldt Cosmopolitan deze week. Volgens het blad krijgen Lena Headey, Peter Dinklage en Nikolaj Coster-Waldau als Lannister-broers/zus elk 500.000 dollar per aflevering bijgeschreven op hun rekening. Ook acteurs Kit Harington en Emilia Clarke verdienen zoveel per aflevering van de serie.

Andere acteurs
Ook andere castleden krijgen flink betaald, maar minder. Sophie Turner en Maisie Williams verdienen elk 175.000 dollar per aflevering van dit achtste seizoen. Dat is een flink verschil, maar in de media zijn de twee duidelijk geweest dat ze dat niet heel erg vinden. Zo vertelde Turner al eens dat Kit Harington maar liefst 70 nachten achter elkaar moest opnemen, wat zij dan weer niet hoefde.

De serie is deze week alweer toe aan zijn derde aflevering, waarin de slag om Winterfell gevoerd zal worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen 'The Good Fight' aangekondigd
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'The Good Fight' aangekondigd

CBS All Access blijft vertrouwen op de 'The Good Wife' spinoff...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De streamer CBS All Access heeft bekend gemaakt dat er met zekerheid een vierde seizoen komt van de reeks 'The Good Fight'. Het betreft hier een spinoff van de serie 'The Good Wife'. Dat de reeks voor CBS All Access belangrijk is staat als een paal boven water. Het was dan ook de eerste originele serie die op de service werd uitgegeven.

"The Good Fight bevindt zich in het midden van een werkelijk fantastisch derde seizoen. Ze blijft dan ook het absolute vlaggenschip van onze service", aldus Julie McNamara, de excecutive vp original content van CBS All Access. "Niet alleen de makers van de reeks, Robert en Michelle King, maar ook de buitengewone cast zorgen er telkens opnieuw voor dat het culturele klimaat kan worden onderzocht met de nodige dosis humor. We kunnen dan ook niet wachten om te zien wat de personages in de reeks naar de toekomst toe nog allemaal voor moois voor ons in petto hebben".

Echte politieke problemen
The Good Fight lijkt er telkens op meesterlijke wijze in te slagen om echte politieke problemen aan te kaarten. In het derde seizoen kunnen we bijvoorbeeld vaststellen dat Diane (gespeeld door Christine Baranski) en Liz (Audra McDonald) de strijd aanbinden met de Trump administratie.

De vernieuwing van de serie komt er op het moment dat het derde seizoen aan haar tiende aflevering toe is in de Verenigde Staten. De finale aflevering wordt uitgezonden op 16 mei. Op moment van schrijven is het nog niet bekend wanneer we het vierde seizoen van The Good Fight mogen verwachten. Ook uit hoeveel episodes het vierde seizoen zal bestaan is tot dusver nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.