Plantaardige horror in gruwelijke trailer DC-serie 'Swamp Thing'

Eerste volledige trailer 'Swamp Thing'!

Vanaf 31 mei wordt de serie beschikbaar gesteld door streamingdienst DC Universe.

Zilko Tarici, 25 april 2019 om 16:23

De geruchten over problemen achter de schermen van Swamp Thing lijken ietwat overtrokken te zijn. Ondanks geruchten dat de productie zou zijn stilgeleged, heeft DC Universe genoeg vertrouwen in de serie om een volledige trailer online te plaatsen. De beelden, die er behoorlijk veelbelovend uitzien, kun je natuurlijk hieronder bekijken.
De hoeveelheid horror-elementen is niet geheel verrassend, als je weet dat James Wan (het brein achter de Conjuring-,Saw- en Insidious-franchises en It-scenarist Gary Dauberman achter het project zitten. Zo zien we bijvoorbeeld hoe levende 'boomwortels' een lijk tot leven redden en hoofdpersonage Abby Arcane (Crystal Reed) aanvallen. De toon doet denken aan het vroege werk van David Cronenberg en auteur H.P. Lovecraft.

Geïnspireerd door Alan Moore
We zien in Swamp Thing hoe Abby Arcane onderzoek doet naar een mysterieus virus dat de moerassen van Louisiana teistert. Andy Bean speelt de rol van Alec Holland, een bioloog die iets te ver het moeras ingaat en verandert in het monsterlijke Swamp Thing. Derek Mears, die eerder Jason Voorhees speelde in de Friday the 13th-remake, speelt het titulaire personage. En hoewel het personage werd verzonnen door schrijver Len Wein en illustrator Bernie Wrightson, lijkt het eerste seizoen met name gebaseerd te zijn op de klassieke reeks van Alan Moore uit de jaren '80.Bron: DC Universe

Lees meer over: Swamp Thing, Len Wiseman, James Wan, Ian Ziering, Jennifer Beals, Derek Mears

Populair nieuws