search

Ons nieuws van donderdag 25 april 2019

Nieuwe foto van Harley Quinn en Joker in laatste aflevering 'Gotham'!
Series / Foto's

Nieuwe foto van Harley Quinn en Joker in laatste aflevering 'Gotham'!

De partners en crime nog één keer samen in Gotham.

De populaire Fox-serie Gotham komt vanavond tot een einde en er wordt daarom flink uitgepakt. Zo gaan we in de laatste aflevering Harley Quinn en de Joker samen zien. Harley Quinn-actrice Francesca Root-Dodson gaf vandaag een foto van haarzelf en Cameron Monaghan (als de Joker) vrij via Instagram. Deze foto kun je zoals altijd hieronder bekijken.

In de laatste aflevering zien we hoe Bruce Wayne tien jaar terugkeert naar Gotham voor de opening van de nieuwe Wayne Tower. Een reeks misdaden doet Gordon vermoeden dat de Penguin en de Riddler erachter zitten. Wanneer Bullock echter wordt beschuldigd voor moord, duikt er een nieuw figuur op die optreedt als de held die Gotham nodig heeft.

De bevolking van Gotham
In Gotham zijn rollen weggelegd voor Ben McKenzie (als Detective James Gordon), Donal Logue (als Detective Harvey Bullock), Morena Baccarin (als Dr. Leslie Thompkins), Sean Pertwee (als Alfred Pennyworth), Robin Lord Taylor (als Oswald Cobblepot/The Penguin), Erin Richards (als Barbara Kean), David Mazouz (als Bruce Wayne), Camren Bicondova (als Selina Kyle), Cory Michael Smith (als Edward Nygma/The Riddler) en Chris Chalk (als Lucius Fox).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plantaardige horror in gruwelijke trailer DC-serie 'Swamp Thing'
Series / Trailer

Plantaardige horror in gruwelijke trailer DC-serie 'Swamp Thing'

Vanaf 31 mei wordt de serie beschikbaar gesteld door streamingdienst DC Universe.

De geruchten over problemen achter de schermen van Swamp Thing lijken ietwat overtrokken te zijn. Ondanks geruchten dat de productie zou zijn stilgeleged, heeft DC Universe genoeg vertrouwen in de serie om een volledige trailer online te plaatsen. De beelden, die er behoorlijk veelbelovend uitzien, kun je natuurlijk hieronder bekijken.

De hoeveelheid horror-elementen is niet geheel verrassend, als je weet dat James Wan (het brein achter de Conjuring-,Saw- en Insidious-franchises en It-scenarist Gary Dauberman achter het project zitten. Zo zien we bijvoorbeeld hoe levende 'boomwortels' een lijk tot leven redden en hoofdpersonage Abby Arcane (Crystal Reed) aanvallen. De toon doet denken aan het vroege werk van David Cronenberg en auteur H.P. Lovecraft.

Geïnspireerd door Alan Moore
We zien in Swamp Thing hoe Abby Arcane onderzoek doet naar een mysterieus virus dat de moerassen van Louisiana teistert. Andy Bean speelt de rol van Alec Holland, een bioloog die iets te ver het moeras ingaat en verandert in het monsterlijke Swamp Thing. Derek Mears, die eerder Jason Voorhees speelde in de Friday the 13th-remake, speelt het titulaire personage. En hoewel het personage werd verzonnen door schrijver Len Wein en illustrator Bernie Wrightson, lijkt het eerste seizoen met name gebaseerd te zijn op de klassieke reeks van Alan Moore uit de jaren '80.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney Plus heeft straks niet zoveel content
Series / Nieuws

Disney Plus heeft straks niet zoveel content

Netflix biedt vijf keer zoveel.

Als Disney Plus straks beschikbaar is, dan is de streamingdienst niet zo goed gevuld met content als Netflix. Sterker nog, volgens Disney zal er hooguit twintig procent van de content op staan die we ook op Netflix vinden. Het is dus niet zo veel, maar wel zo'n beetje alles van Disney.

Met de streamingdienst wil Disney concurreren met diensten als Netflix en Amazon Prime. De bedoeling is om met alle oude content en nieuwe, originele content, zoveel mogelijk abonnees naar de streamingdienst te trekken. Daarvoor nam Disney 20th Century Fox over en maakt men nieuwe series als The Mandalorian.

Relatief weinig materiaal
In november is Disney Plus beschikbaar in de Verenigde Staten. Dan is de dienst voorzien van 16 procent van de tv-serie content die Netflix aanbiedt. Het gaat ook maar op 12,5 procent van de films die Netflix aanbiedt. Maar de bedoeling is om komend jaar alleen al 1 miljard dollar in originele content te investeren en dat bedrag de komende jaren op te voeren naar 2,5 miljard dollar per jaar.

Ter vergelijking: Netflix steekt dit jaar alleen al 15 miljard dollar in de productie van nieuwe content.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Picard' van start
Series / Nieuws

Opnames 'Picard' van start

De tweede live-action Star Trek-serie van dit moment.

De opnames van de serie van CBS All Access rond Jean-Luc Picard zijn begonnen. Daarin kruipt Patrick Stewart wederom in de huid van een van zijn bekendste personages, de Star Trek-kapitein die het stokje op briljante wijze overnam van Captain Kirk.

De laatste keer dat we Picard zagen was in de geflopte film Star Trek: Nemesis in 2002, die meteen een einde maakte aan de filmfranchise. Maar nu krijgt Stewart dus een mooie nieuwe kans om nog eens het personage onder het voetlicht te brengen. Het is de tweede live-action serie die straks te zien is in de franchise, naast Star Trek: Discovery.

Heel breed
De franchise wordt steeds verder uitgebreid. Naast Star Trek: Discovery, dat een derde seizoen krijgt en net klaar is met het tweede, is er dus ook deze serie rond Picard in de maak. Daarnaast wordt er gewerkt aan een spin-off rond Section 31, de geheime tak van de Federation.

De nog titelloze Picard-serie schijnt in de loop van dit jaar nog te zien te zijn en speelt zich 17 tot 18 jaar na Nemesis af. We zien hoe Picard op een queeste moet gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jerome Flynn wordt cowboy in 'The Dark Tower'
Series / Nieuws

Jerome Flynn wordt cowboy in 'The Dark Tower'

Goed nieuws voor fans van Ser Bronn of the Blackwater.

Jerome Flynn heeft getekend voor een hoofdrol in Amazon-serie The Dark Tower. Deze show moet goed doen wat de film gebaseerd op de boekenreeks van horrorschrijver Stephen King fout deed. Welke rol Flynn speelt is niet bekend.

Dat meldt de Mirror deze week. Flynn heeft getekend om een cowboy te spelen in de verfilming. Welke cowboy is niet helemaal duidelijk. De acteur laat zelf alleen weten dat hij er echt zin in heeft en "altijd gezegd heb dat ik een cowboy zou willen spelen". Dat mag nu dus en daar kijkt hij heel erg naar uit.

The Dark Tower
De serie wordt gebaseerd op de boeken van Stephen King. Die draaien om Roland Deschain, een cowboy die al eeuwenlang op een queeste is. Hij zoekt de Donkere Toren, het middelpunt - als het ware de nexus - van alle universa. De kwaadaardige scharlaken koning wil die laten vallen, zodat de realiteit in elkaar stort.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' eindigt te vroeg
Series / Nieuws

'Game of Thrones' eindigt te vroeg

Dat vindt schrijver George R.R. Martin.

Schrijver George R.R. Martin vindt dat Game of Thrones wel erg vroeg eindigt. De serie komt over een kleine maand namelijk al tot een einde, met het achtste seizoen dat slechts zes afleveringen telt. Martin had gehoopt dat de serie langer zou duren dan dat.

Martin werkt momenteel aan het zesde boek in de reeks waar de show op gebaseerd is, The Winds of Winter. Hij was altijd als producent met de serie verbonden en schreef ook een aantal afleveringen. Maar uiteindelijk stopte hij daarmee, om meer tijd vrij te maken voor de boeken.

Te vroeg einde
Tijdens een interview met Rolling Stone vertelt Martin dat hij vindt dat de boel te vroeg eindigt. "Weet je, het is complex. Ik vind het eigenlijk erg verdrietig. Ik had nog wat andere seizoenen willen zien. Maar ik begrijp het. Dave en Dan gaan andere dingen doen. En ik weet zeker dat de acteurs die voor zeven of acht jaar getekend hebben, er wel klaar mee zijn en iets anders willen doen. Dat is allemaal heel begrijpelijk. Maar er zit nog iets in me dat gehoopt had op meer."

Dat mag niet zo zijn en dus stormen we met nog maar vier afleveringen te gaan richting het epische einde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.