Jordan Peele's 'Twilight Zone'-reboot nu al goed voor een tweede seizoen

Het eerste seizoen is nog maar net bezig, maar CBS All Access heeft er genoeg vertrouwen in dat The Twilight Zone een lang leven is beschoren.

Zilko Tarici, 30-04-2019 14:29

CBS All Access heeft laten weten dat ze een tweede seizoen hebben besteld van Jordan Peele's The Twilight Zone. De reboot van de beroemde serie van Rod Serling werd door Amerikaanse critici weliswaar niet zo goed ontvangen, maar wordt wel goed bekeken. Hieronder lees je meer over het nieuwe seizoen.
CBS liet The Hollywood Reporter weten dat het eerste seizoen van de serie een uiterst goede start heeft gehad en er dus genoeg vertrouwen is om een tweede seizoen te realiseren. Net als Netflix maakt CBS All Access geen kijkcijfers bekend, dus waar deze uitspraken op gebaseerd zijn weten we niet precies. De imposante cast van het eerste seizoen bestaat uit namen als Adam Scott, Sanaa Lathan, Steven Yeun, Kumail Nanjiani, Greg Kinnear, Allison Tolman, John Cho, Tracy Morgan, Zazie Beetz, Taissa Farmiga, Chris O'Dowd, Seth Rogen, Rhea Seehorn, Jessica Williams and more.

De kritieken zijn voor het eerste seizoen dus uiterst lauw te noemen. Meest genoemde kritiekpunt is dat Peele en co. de dubbele boodschap er erg dik bovenop zouden leggen. De oorspronkelijke Twilight Zone was echter ook niet bepaald subtiel, dus dit is waarschijnlijk bedoeld geweest. Peele zij hier zelf het volgende over:

"Een ding waar we het absoluut over eens waren, is dat Serlings originele show heel belangrijk voor tv is geweest. Hij is een meester van de metaforen. Hij sprak de maatschappij aan via zijn buitensporige verhalen. Een van de krachtigste wapens die wij hebben tegen geweld, haat en alle andere vervelende dingen in de wereld. Over sommige dingen kon Serling zich 50 jaar geleden echter nog niet over uitspreken, maar nu zijn er weinig taboes."

Nog geen premieredatum
Omdat het eerste seizoen van The Twilight Zone nog volop in gang is, heeft CBS All Access nog geen premieredatum van het vervolg bekendgemaakt.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: The Twilight Zone, Jordan Peele, John Co, Zazie Beetz, Steven Yuen

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix