search
Vierde seizoen van 'Lucifer' komt er aan!
Series / Nieuws

Vierde seizoen van 'Lucifer' komt er aan!

En de reeks zal aanvoelen als nooit tevoren...

Geoffrey Ketels
Het zag er even erg slecht uit voor een potentieel vierde seizoen van Lucifer. Dit gezegd zijnde staat ze er wel binnenkort aan te komen! Meer bepaald op 8 mei kunnen kijkers van de populaire streamingdienst Netflix wereldwijd rekenen op de lancering van het volledige vierde seizoen. Je hoort het goed, er wordt geen gebruik gemaakt van wekelijkse afleveringen. Het volledige seizoen zal in één keer te bekijken zijn!

Het vierde seizoen van Lucifer zal bestaan uit 10 afleveringen. Aan de ster van de reeks, namelijk 'Tom Ellis' werd alvast gevraagd wat hij van de nieuwe strategie van Netflix vond. De acteur was er duidelijk erg over te spreken. Hij vergeleek de lancering van het vierde seizoen van Lucifer dan ook met een bom die af zou gaan. Bovendien liet de acteur ook nog optekenen dat hij zeer enthousiast is dat de reeks ook overal op hetzelfde moment zal worden gelanceerd. Er zal dus met andere woorden geen verschil zijn tussen bijvoorbeeld de Amerikaanse en de Europese markt.

Minder afleveringen
Op 11 mei 2018 maakte Fox bekend niet meer verder te willen met Lucifer. De reeks werd gecancelled, maar al vrij snel liet Netflix optekenen dat het wel brood zag in een mogelijk vervolg. De streamingdienst pikte het project inderdaad op en kondigde meteen het vierde seizoen aan. Het spreekt voor zich dat de overname door Netflix enkele veranderingen met zich mee heeft gebracht voor de reeks waarvan de eerste reeds duidelijk werd in de teaser die voor het vierde seizoen werd gelanceerd.

Ondanks het feit dat Netflix dus wel duidelijk nog brood ziet in een vervolg voor Lucifer is het wel zo dat het vierde seizoen het moet stellen met minder afleveringen. Het eerste seizoen telde 13 afleveringen, het tweede seizoen was goed voor 18 afleveringen en het derde en laatste seizoen op Fox telde zomaar even 26 afleveringen. Het vierde seizoen dat Netflix lanceert heeft er slechts 10. Ze zijn zoals aangegeven wel alle 10 in één keer te bekijken... dat is dan weer een extra voordeel voor de fans.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen