search
Komt er een derde seizoen van 'S.W.A.T.'?
Series / Nieuws

Komt er een derde seizoen van 'S.W.A.T.'?

Het toegenomen aantal kijkcijfers doet het beste vermoeden...

Geoffrey Ketels
Fans van de serie S.W.A.T. stellen zich inmiddels ernstig de vraag of CBS nog van plan is om door te gaan met de reeks of niet. Het optimisme waarvan sprake was bij de lancering van het eerste seizoen lijkt ondertussen enigszins vervlogen. Met nog slechts enkele afleveringen van het tweede seizoen voor de boeg lijkt het er nog niet meteen naar uit te zien dat CBS een vervolg gaat aankondigen. Verschillende factoren kunnen daar van aan de basis liggen.

Zoals zo vaak het geval is bij series zijn het vooral de kijkcijfers die bepalen of er nog een verdere toekomst voor is weggelegd of niet. Het eerste seizoen was bij haar première in 2017 een absoluut kijkcijferkanon voor CBS. De kijkcijfers wisten meteen in die mate te overtuigen dat CBS bekend maakte dat er een volwaardig seizoen zou verschijnen na slechts drie afleveringen te hebben uitgezonden. Naarmate de reeks vorderde namen het aantal kijkers echter drastisch af. Inmiddels lijkt er toch weer beterschap zichtbaar. In het bijzonder het aantal mensen die uitgesteld kijken is sterk toegenomen. Dat is tegenwoordig voor veel netwerken zo mogelijk nog belangrijker dan het aantal mensen die "live" naar een aflevering kijken.

Geen aankondiging
Wat een duidelijk alarmsignaal kan zijn voor S.W.A.T. is dat CBS er inmiddels reeds voor heeft gekozen om een belangrijk deel van haar line-up bekend te maken. Het heeft dan ook reeds verschillende van haar bekende series verlengd waaronder ook diverse crime dramas. Zo scoorden alle drie de NCIS series reeds een extra seizoen en ook Blue Bloods evenals Criminal Minds fans konden reeds opgelucht ademhalen. Waarom duurt het dan zo lang vooraleer CBS het derde seizoen aankondigt van S.W.A.T.? Een extra rode vlag is terug te vinden in het feit dat CBS vorig jaar wel reeds de aankondiging van een tweede seizoen de wereld had ingestuurd.

Ondanks het feit dat het aantal kijkers van S.W.A.T. dus terug toeneemt lijkt het er naar uit te zien dat fans nog niet helemaal gerust kunnen zijn, in tegendeel. Mocht CBS met een aankondiging naar buiten komen lees je dat uiteraard meteen hier op Serietotaal!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen